Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Carton între corpuri inferioare și blat bucatarie

Postări Recomandate

Bună ziua! Am instalat mobila de la bucătărie cu un domn priceput la toate ca să zic asa, care mi a pus și faianta (in fine) și mi a făcut și instalația sanitara la bucătărie. Am ales varianta asta pt ca instalația sanitara (tevi apa, scurgere etc) încă nu erau finalizate și cumva trebuiau montate în paralel cu mobila inferioara de bucătărie. Pe scurt, trebuia decupat pt tevi, dar țevile încă nu existau, asa ca am ales varianta asta cu acest domn ca să le fac în paralel și sa nu ma chinui de 2 ori, ca să zic asa. 

În fine, problema e ca acest domn nu e tâmplar de meserie și atunci, va dați seama, mobila n a ieșit montata chiar perfect. Problema e ca , corpurile nu au fost "sudate" între ele, ci au fost lăsate asa, unul lângă altul, și au rămas mici spatii între acestea, au rămas și puțin înclinate spre stanga (asa mi se pare), iar din cauza asta parca nici usile/sertarele nu se așează nicicum, oricât le as bibili eu în toate părțile. 

O alta problema e ca sertarul de sus îmi atinge cu partea frontala (latura de sus), îmi atinge blatul de bucătărie atunci când îl închid. Adică e distanta f mica între buza de sus a sertarului și blat, mai am și un profil de îmbinare pt blat în partea aia care se nimerește fix în coltul acelui sertar, și tot atinge acolo. Ideea e ca eu am "înălțat" puțin blatul băgând sub el, pe alocuri, în partea din fata, niște carton (da, știu, treaba romaneasca). Ce as putea sa fac in situația asta? Sa las cartonul ala acolo și aia e, oricum nu e vizibil, ma gândesc sa nu afecteze cumva mobila, modul cum "cade" blatul pe mobila și pe acel carton. Ce reglaje as mai putea face? Sa umblu la piciorușele de înălțime din fata/spate? Mi se pare ca piciorușele sunt reglate bine, dar ma gândeam ca poate dacă ridic fata, mai "coboara" cumva acel sertar. Nu știu. Nu e dezastru ca să zic asa, da îmi sta pe creier și cred ca nu e montata chiar corect. Ușile la fel, una mai sus, una mai jos, oricât as încerca să le reglez, deranjez cumva corpul de lângă, începe sa "frece" pe undeva s.a.m.d.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Mulțumesc de răspuns. Asta ar decala și sertarul nr. 2 de dedesubt, și ușita de la dulapul de sub cele 2 sertare. Deci nu ar fi doar acel sertar. Oare alta varianta n ar fi? Sau sa le las cu cartoanele alea sub blat? Afectează cu ceva mobila? Știu ca e o întrebare stupida, dar nu m ar deranja nici asa dacă as ști ca nu afectează nimic. 

Repet, nu e o problema de proiectare/construcție mobilier, în magazin era montat perfect. E o problema de montare/asamblare. Mulțumesc 

Link spre comentariu

Se da jos blatul, se aseaza corpurile la linie folosind o nivela (daca nu au picioare reglabile se pun adaosuri sub picioarele existente). Dupa ce-s asezate se prind corpurile unul de altul cu holzsuruburi si se face un "ansamblu". ATENTIE cand se fixeaza corpurile unul de altul! Au tendinta sa se deplaseze, e nevoie de doua persoane, unul se ocupa de suruburi, celalalt tine corpurile.

Abia dupa asta se monteaza blatul, se fixeaza si el si pe urma se regleaza usile. Si peste vreo luna se regleaza din nou usile (pentru ca dupa ce se incarca dulapurile cu vesela si tot ce mai tine de bucatarie se vor misca putin placile, in special daca e un PAL mai subtire si de calitate mai slabuta).

Atentie la mutarea sertarului mai jos, sa nu loveasca pe urma in ce vine sub el (probabil usa unui dulap sau frontul urmatorului sertar). Daca sub el e un spatiu liber nu mai e critica operatiunea.

Edit: am vazut situatii in care placile laterale fusesera montate pe dos (cu josul in sus). In cazul asta cand s-au montat glisierele pentru sertare (conform marcajelor de pe placi) ele erau mai sus/jos fata de linia de sus a cadrului. Se poate observa destul de usor daca dupa asamblare si reglajul corpului frontul sertarului de sus depaseste traversa dintre placile laterale (sau sta mult sub ea). Sare si mai bine in ochi cand se alatura unui corp asamblat corect pentru ca sertarul de sus nu se aliniaza deloc cu usa de alaturi.

Editat de bmwh548
Link spre comentariu

Mulțumesc de răspunsuri. Nu e vorba ca e întors cu partea de jos în sus, pt ca diferența e f mica, insesizabila, milimetrica. 

Iar din fata de sertar nu am cum sa tai, pt ca are colturile rotunjite, e mdf vopsit, are model etc. 

Poate nu am reglat bine piciorușele de înălțime? Dacă ridic cele 2 picioare din fata, ar trebui "botul" corpului sa urce, și sa mi lase un pic de spațiu deasupra sertarului? Sau urca cu tot cu sertar?

Alta varianta ar fi sa las asa cum e, cu bucăți mici de carton sub blat cât sa ridice câțiva milimetri blatul, și problema se rezolva. Afectează cu ceva calitatea/durabilitatea mobilei? 

Mulțumesc 

P.S. Din păcate nu știu exact ce trebuie sa reglez sa cobor o idee mica sertarul. La usi e simplu, ca ai acel mic reglaj pe înălțime din balama. La sertar cum se procedeaza?

Editat de Florin12
Link spre comentariu

La sertar nu exista reglaj. Daca e chestie de milimetri trebuie date jos glisierele si montate cu X milimetri mai jos fata de pozitia anterioara (atentie cand va alegeti reperele de masurare). 
Daca e foarte apropiata pozitia va trebui ca holzsuruburile sa fie puse pe alte gauri de fixare din glisiere. Daca nu exista posibilitatea sa folositi alte gauri (sa zicem ca glisiera are 4 gauri si anterior le-ati folosit pe toate si acum nimeriti periculos de aproape de gaurile ramase in lateralele corpului) va trebui sa improvizati (cateva chibrite sau mai bine scobitori bagate in gaurile vechi si cateva picaturi de aracet/superglue, lasat sa se usuce, taiata umplutura la nivel cu placa de PAL si abia apoi fixati glisierele). Daca sunteti in situatia descrisa si nu umpleti gaurile aveti sanse ca in timp suruburile sa se traga din PAL (depinde de calitatea materialului si de ce anume se pune in sertar). 
Probabil va trebui sa repetati operatiune si la setarul de dedesubt. La usa e posibil sa scapati doar cu reglajele balamalelor (cele de pe dulap au reglaj pe inaltime).

Link spre comentariu

Mulțumesc pt răspunsuri. Am înțeles, e un pic complicat pt un novice. Ideea e ca eu am insurubat pe gaurile standard care au venit din magazin, nu am făcut eu gauri. Acum ca s au montat prost sau nu se potrivește, na...e complicat și cu mobila asta sa o faci iarăși de la 0. Spunea cineva mai sus sa scot blatul și sa aliniez totul. Da, asa ar fi cel mai de dorit, doar ca am lipit plita, chiuveta, bagheta aceea toate cu silicon. Acum sa le scot, sa le pun iar, mi e ca rămâne urat acel silicon, deteriorez blatul încercând sa l curat etc.

Nu mi a răspuns nimeni la întrebarea dacă o las asa, are ceva? Adică dacă bag ceva între corp și blat, ca să ridice puțin blatul (câțiva mm) și sa mi permită mie sa folosesc sertarul. Mi se pare cea mai ușoară varianta, nu se vede, decât dacă te apleci pe sub blat... Intra adevăr, e chestia aia psihologica ca am pus cartoane sub blat, da na...încerc sa trec peste dacă nu afectează durabilitatea mobilei.

Editat de Florin12
Link spre comentariu

În principiu nu ar afecta cu nimic faptul că ai pus un distanțor de câțiva milimetri.Poate ai avea ceva jocuri mecanice mai mari, dar câtă vreme mobila nu se clatină sau se zgâlțâie la utilizarea normală, nu are ce să-i dăuneze...

Link spre comentariu

Daca se vrea o romaneasca mai rezistenta: coltare din tabla si ajutorul unei persoane. Se ridica o idee blatul, se fixeaza coltarul de dulap, se lasa blatul pe pozitie, daca e ce trebuie se fixeaza coltarul si de blat si aia e. 
Oricum eu nu concep ideea de blat care doar "sta" pe dulapuri. Siliconul ala e zero barat daca vreun copil nazdravan incearca sa se catere pe blat (ca sa nu mai mentionam si alte scenarii).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări