Marele Savant Postat August 1, 2023 Partajează Postat August 1, 2023 (editat) Acum 5 ore, PacMan a spus: Spunea cineva mai sus 7000lei brut și 25% cas, adică în jur de 1800lei cotizație cu care statul plateste un pensionar. Dar oameni în câmpul muncii erau 10 : 1, în epoca de aur și acum sunt în jur 2-3 : 1. Mai grav este când se ajunge la paritate, statul nu mai câștigă nimic, iar dacă scade subunitar atunci statul este falimentar. Furi curent! cite salarii de 7000 de lei sint in ro? cite pensii sint acoperite din cotizatii atita timp cit bugetul pentru pensii este sponsorizat masiv de la buget!? Daca studiem bibliografia, aflam ca de fapt nu este deloc cu scrii tu aici la deruta, ci: ''1. Numarul salariatilor versus numarul pensionarilor: potrivit datelor ICCV, in 1989 existau 8 milioane de salariati si 2,8 milioane de pensionari, respectiv 2,86 salariati la un pensionar.'' ori 8 impartit la 2,8 da un rezultat muuult sub 10!!! Editat August 1, 2023 de Marele Savant Link spre comentariu
cdinu332 Postat August 1, 2023 Partajează Postat August 1, 2023 Ce să votezi, o șleată de hoți? Când vreodată ai avut vaga senzatie că ar fi fost altfel? Votează bugetarii si dobitocii, cu exceptiile de rigoare. Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 1, 2023 Partajează Postat August 1, 2023 Acum 3 ore, cdinu332 a spus: Intotdeauna exista un deficit intre ce ai in plata si ce incasezi iar statele nu fac profit. La cata scoala am in mine inca n-am dat de termenul asta. Statul are incasari,venituri, cheltuieli si investitii, asa in linii mari. da, nu e numit profit ci excedent buigetar! nu ca s-ar intimpla prea des asta! Link spre comentariu
merck Postat August 1, 2023 Partajează Postat August 1, 2023 Acum 4 minute, antemir a spus: Nu cred că are rost să comparăm Romania cu Germania sau Franta. In primul rând (ontopic) pot asigura o pensie decentă cetătenilor (specială sau nu). Mai au totuși sistem de învățământ, medical, cercetare ... Au pe ce se baza. Romania nu mai are aproape nimic. Tindem spre nimic. Nope! Numai Micron a redus cu 17600 numarul de paturi din spitale. In ultimii 20 de ani au redus numarul de paturi cu 80.000. Dupa cum vezi numai din sectorul public Invatamantul este de multi ani distrus si la ei. Despre cercetare nu mai zic, pr. Didier Raoult a venit cu cifre in care a aratat clar declinul fabulos al cercetarii in Franta. Despre pensii decente ... nu cred ca este cazul. Pot sa-ti pun link-uri de care doresti: cu pensionari vizitati de executori judecatoresti pentru ca acumuleaza datorii, cu pensionari in emisuni TV care prezinta situatia financiara primului ministru si aceasta ramane muta sau cu pensionarii care calca pragul bancilor de alimente. Link spre comentariu
merck Postat August 2, 2023 Partajează Postat August 2, 2023 Stii bine ca multi indicatori economici sau sociali reprezinta o medie. Deci in ecuatie intra si bogatii. Franta are 42 de miliardari (deci pe sol francez nu si peste balta sau in alte tari). Doar primii 10 miliardari au cam 483 de miliarde (Bernard Arnault are 201 miliarde doar el singur! si avea 178 de miliarde in ianuarie 2022). Nu vom depasi niciodata Franta sau Germania la pachet (mai sus ai deja ceva cifre) ci doar pe anumite sectoare. Link spre comentariu
ionut120v Postat August 16, 2023 Partajează Postat August 16, 2023 Governantii se agita sa indexeze pensiile, dar salariile au ramas la fel de cativa ani, cel putin la meseria mea, iar indexarea asta se face in dauna celor care vor iesi in viitor la pensie in sensul ca vor iesi gata morti. Sistemul nervos se deterioreaza cu varsta, cei ce lucreaza cu informatia ajung sa incurce borcanele, ex la mine laborator, dar si in finante contabilitate aceeasi problema. Iau in calcul sa ma adresez unui neurolog altul decat sora mea caci halal fratie. Link spre comentariu
BRANCA Postat August 16, 2023 Partajează Postat August 16, 2023 ionut120v.Mai tragi nădejde la pensie??Am aşa o vagă bănuială că,după cum evoluează "creşterile" acestora,peste 10-20 de ani vor fi şi mai mici ca azi! "Tehnica" e clară,se face o indexare care nu ține pasul cu inflația.Zici că ai mai mulți bani dar... Oricum să vă rugați să luați pensiile aşa cum sunt,că nimic nu e sigur în viitor!De ce tot recomandă analiştii economic să aduni bani la ciorap?? S-au făcut măgării destule şi cu scoaterile la pensie.Îmi relata cineva că la minele de cărbuni erau oameni pontați fictiv în subteran.Unul din ăştia ieşea la pensie pe la 50 şi un pic de ani şi poate primii peste 5000 lei!Totul se aranja prin cotizare periodică cu produse şi/sau bani... Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 16, 2023 Partajează Postat August 16, 2023 1 oră în urmă, ionut120v a spus: dar salariile au ramas la fel de cativa ani, cel putin la meseria mea, Sa nu ne spuneti ca un medic, sef laborator de analize se vaita de salariu!!! Acum 14 minute, BRANCA a spus: Mai tragi nădejde la pensie??Am aşa o vagă bănuială că,după cum evoluează "creşterile" acestora,peste 10-20 de ani vor fi şi mai mici ca azi! asa zicea cindva si mama! si e pensionara de 30 de ani. iar cei cu pensii foarte mici, indiferent ce spun, au cotizat o perioada de 10-15 ani, iar restul au frecat-o cu pensii de boala. stiu prea multe cazuri ca sa fie exceptii! sint la fel de cunoscute cazurile celor cu certiffica de handicp pe modiv ca ar fi nevazatori, dar conduc masina fara greturi. Link spre comentariu
BRANCA Postat August 16, 2023 Partajează Postat August 16, 2023 Da' de pensiile unor angajaţi fictiv la minele de la Motru nu ştie mama nimic?? Link spre comentariu
merck Postat August 16, 2023 Partajează Postat August 16, 2023 Acum 26 minute, Marele Savant a spus: Sa nu ne spuneti ca un medic, sef laborator de analize se vaita de salariu!!! De ce nu? Este interzis ca un medic sa se plinga ca incaseaza prea putini bani? Link spre comentariu
draku Postat August 16, 2023 Partajează Postat August 16, 2023 Nu e interzis, dar cine-l crede? Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 17, 2023 Partajează Postat August 17, 2023 Acum 5 ore, BRANCA a spus: Da' de pensiile unor angajaţi fictiv la minele de la Motru nu ştie mama nimic?? Nu, nu a lucrat la Motru, nici macar in industria miniera! si fie vorba intre noi, la o pensie pentru un pseudominer corespund multe mii de pensii de boala care de care mai penale. Link spre comentariu
merck Postat August 17, 2023 Partajează Postat August 17, 2023 Acum 7 ore, draku a spus: Nu e interzis, dar cine-l crede? Nimeni, dar ce conteaza? La noi lumea se ghideaza dupa zicala: Dacă copilul nu plânge, mama nu-i dă țâță. Link spre comentariu
ionut120v Postat August 18, 2023 Partajează Postat August 18, 2023 La 16.08.2023 la 23:46, draku a spus: Nu e interzis, dar cine-l crede? In cazul meu trebuie sa hranesc trei guri din banii respectivi 3k ron de membru, sunt doar coordonator, nu iau banii de sefie. Altii pe clinic iau si triplu, aia da bani de se plange managerul ca nu are de unde-i scoate. Link spre comentariu
merck Postat August 18, 2023 Partajează Postat August 18, 2023 Acum 45 minute, ionut120v a spus: Altii pe clinic iau si triplu 27.000 lei NET pe luna??? Esti sigur? Presedintele Romaniei are 25.000 lei BRUT pe luna! Link spre comentariu
Postări Recomandate