Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Acum 4 ore, doru3160 a spus:

Ce mare lucru sa devii homeless?!

E mare lucru sa devii homeless care nu a contribuit niciodata la sistemul de asigurari sociale. Ca de astia are statul grija ca de ochii din cap. Si e suficient sa fi împartit ziare sau reclame în timpul scolii generale, ca sa fi trecut la catastif ca asigurat/cotizant. Si gata cu traiul bun. Nu-i chiar asa de usor sa fi lenes.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 354
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 42 minute, franzm a spus:

E mare lucru sa devii homeless care nu a contribuit niciodata la sistemul de asigurari sociale. Ca de astia are statul grija ca de ochii din cap. Si e suficient sa fi împartit ziare sau reclame în timpul scolii generale, ca sa fi trecut la catastif ca asigurat/cotizant. Si gata cu traiul bun. Nu-i chiar asa de usor sa fi lenes.

Deci te ia in colimator inainte de 18 ani??? WTF!!! Sunt marlani cu M mare!!! Sa le stea in gat si sa le ajunga de coliva!!!! Jegosii dreacu'!

Editat de merck
Link spre comentariu

Pacatele voastre ale multe si grele! asa zice bunica mea acum vre-o 30 de ani, cind mai traia!

Si sa stiti ca atunci cind solicit ceva, undeva, oriunde, spun doar numele, nu spun si  gradul! nu cred ca un caporal ar impresiona pe cineva! Desi, e totusi posibil, presupun ca generatiile actual de hipsteri, nu cunosc gradele militare!

Link spre comentariu

Acum 7 minute, Marele Savant a spus:

Si sa stiti ca atunci cind solicit ceva, undeva, oriunde, spun doar numele, nu spun si  gradul! nu cred ca un caporal ar impresiona pe cineva!

Caporal, hmmm, asta-i un grad ce nu trebuie luat in deridere...cel putin asa ne arata istoria.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
La 30.05.2023 la 0:29, franzm a spus:

Nu domnule. Am asteptat aproape trei luni pâna am ajuns la rând la ortopedie (pe 2 Mai). Tot acest timp l-am petrecut acasa, cu genunchiul drept umflat, de doua ori cât stângul. RMN-ul mi l-au facut de pe o zi pe alta. Dar îl cunosc pe unul din medici proprietari ai cabinetului de radiologie. De atunci astept iar sa ajung la rând la ortoped (am termen pe 22 Iunie) si ma tratez singur. Ca de la medicul de familie am primit Alcocalmin. Si pentru acest lux platesc aproape 1000 euro lunar.  Din care medicul de familie are voie sa cheltuie cu mine maxim 35 pe trimestru. Dar numai daca ma înfatisez la el. Daca-mi prescrie mai mult, plateste din buzunarul sau. În acelasi timp, orice homeless, care nu a platit asigurari sociale în viata lui, primeste asistenta medicala la nivel maxim. De aceea, în fiecare trimestru, ma prezint cu toata familia la medicul de familie. Ca sa-i aloce casa de asigurari buget. Ca sa aiba de unde lua în caz de ceva.

Un coleg de munca a patit la fel; au trecut 10 saptamâni de la prima înfatisare pâna în momentul stabilirii diagnosticului. Iar un altul a predat stafeta la 39 de ani pentru ca semizeii în alb n-au binevoit sa-l ia în serios (a facut o septicemie).

Daca as fi reusit sa inventez un accident de munca, as fi avut parte de tratament de lux. Dar n-am avut cum.

Cu bani sau macar coplata rezolva mai repede, dar trebuie sa rezolvi de consumabile substanta de cotrast daca e cazul, nu-si bate nimeni capul, comandatul astora costa, trebe om platit sa o faca, sunt firme care ofera contra cost astfel de kit-uri, le trimit la unitatea unde urmeaza sa faci investigatia, nativ e mai simplu, se poate rezolva si in doua zile.

Link spre comentariu

Ne întelegem ca surdu cu mutu. Nu radiologul a fost problema ci ortopedul. Si asta din cauza ca, de vreo doua decenii, tot mai multe cabinete particulare si spitale sunt cumparate de investitori care impun masuri de "optimizare" a profiturilor. Am aflat prea târziu ca si acest cabinet a ajuns în aceasta situatie.

M-am reorientat spre alt cabinet si am primit programare imediat. Doar ca trebuie sa ma deplasez cale de vreo 30 km.

Link spre comentariu

franzm.Nepotu e ortoped la Viena.A deschis împreună cu alţii o clinică ortopedică pentru consultaţii,tratamente şi operaţii minore.Lucrează cu Casa şi pe bani la cei fără asigurare.Clinica "duduie"!Motivul?Se tergiversează foarte mult,în alte părţi,consultarea pacientului,iar pentru un eventual spital astepţi săptămâni sau luni...

Reţeta e simplă acolo,îţi pun diagnostic presto,dau tratament şi,pentru cazuri grave,îţi fac trimitere la spital consacrat.Te tratează când

te doare...

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Tot o propagandă și asta,  pe sens invers de data asta, menită să îndulcească termenul blamat de toată lumea. 

Nu cred ca în opinia publică,  specialii de genul acesta atrag vreun oprobiu.  În plus de asta,  pompierii nu-s speciali decât prin natura profesiei.

Speciali sunt cei numiți politic sau care au strânsă legătură cu această ciumă, nicidecum oameni activi în sprijinul altor oameni. 

Speciali sunt cei mituiți de sistem,  iar cum nu poți face asta punctual,  au intrat cu breasla la grămadă . 

Editat de cdinu332
Link spre comentariu

Specialii sunt cei carora li se calculeaza cuantumul pensiei dupa alte legi. Trebuie precizat ca partea contributiva se calculeaza dupa legea pensiilor actuala si cea necontributiva dupa legi speciale, dar ambele parti sunt toate din acel 9,4 la suta din PIB, ceea ce nu e CORECT! Pe de alta parte PENSIA are o singura definitie, se refera la cei care au ajuns la varsta de 65 ani (barbati) si au cel putin 15 ani de contributie; in rest sunt ajutoare, hotii, smecherii, falsuri, invarteli s.a.

Link spre comentariu

Pensia este o schemă Ponzi, sau pentru cine mai ține minte, Caritas. 

Prima dată utilizată de corporația Krupp pe la 1870-1880, ca o metodă de a păstra muncitorii pe termen lung și a reduce costurile cu forța de muncă. 

Un angajat are nevoie de 3-6 luni și până la un an să devină eficient la un loc de muncă și păstrează această eficientă pe termen lung cât lucrează acolo fără alte cheltuieli suplimentare din partea firmei. 

Pe de altă parte, dacă în fiecare an, sau mai des, trebuie angajat un nou muncitor, eficiența sa redusă înseamnă cheltuieli suplimentare pentru angajator( rebuturi, producție nerealizata, slabă calitativ etc) 

Iar când fluctuația de personal este mare, firma are probleme de costuri. 

Krupp a văzut o oportunitate de afaceri, să câștige bani, cât și o modalitate de motivare. 

Pentru că în perioada respectivă, durata medie de viață era undeva pe la 50ani, calculele au arătat că sunt mulți care mor înainte să iasă la pensie ( însă după o perioadă suficient de lungă de muncă) și dintre cei pensionați sunt putini cei care reușesc să încaseze pensia pe o durată mai lungă de 5ani. 

Bismarck, cancelarul Germaniei la acea vreme, a sesizat potențialul de a aduce mulți bani la buget fără să fie obligat să-i plătească înapoi și a introdus măsură la nivel de stat. 

După câțiva ani, Franța a făcut la fel, după care au urmat și alte state. Restul deja este istorie... 

Dacă este să calculam matematic, din punctul de vedere al salariatului, el pierde din start. 

Contribuția este de minim 35ani ( pentru o pensie completă) și până la 45ani, dacă considerăm angajarea în câmpul muncii la 20ani și ieșirea la pensie la 65ani. 

Actual, durata medie de viață este de 75ani, ceea ce face ca pensia să fie plătită doar 10 ani. Asta înseamnă că statul rămâne cu banii cotizații pe 25 sau 35 ani de fiecare pensionar care reușește să ajungă la pensie și să mai primească o perioadă banii lunar. 

Cei care depășesc 75ani, tot nu reușesc să primească pensie pe aceeași perioadă de contribuție, trebuie să trăiască cel puțin 100 ani, însă cei care ajung peste 90 ani sunt o cantitate neglijabila din punct de vedere al pensiilor plătite. 

Deși are și o componentă de securitate socială, statul cheltuie banii din asigurările sociale în principiu, să astupe găuri bugetare. 

În mod normal, un procent din banii reținuți din salariu lună de lună merg să plătească pensiile celor care au cotizat în urmă, un procent către plata de cazuri sociale ( persoane cu dizabilități) și un procent utilizat la realizarea de investiții care să genereze profit și în perspectivă să asigure locuri de muncă ( pe termen lung). 

Dacă se ridică virsta de pensionare la 70ani atunci, șansa de a te bucura de pensie începe să dispară la orizont. 

Deoarece populația este tot mai imbatranita, înseamnă ieșirea la pensie într-un număr tot mai mare, iar tinerii care se angajează sunt tot mai puțini, ceea ce face ca statul să colecteze tot mai puțini bani și să plătească tot mai mulți bani la pensii, până în punctul în care sistemul de pensii nu se mai poate susține. 

Odată cu reducerea amprentei de carbon, după 2035, pensia o să ajungă contravaloarea unui pachet de țigări, fie deloc. Cu apariția monedelor digitale, cetățenii ajung asistați sociali, deci nu mai este nevoie de pensie. 

" Odă partidului, 

Partidul este-n toți și-n toate..." 

Dacă dorești să afli răspunsul corect atunci trebuie pusă întrebarea potrivită.   Cine este statul? 

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări