Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Acum 29 minute, BRANCA a spus:

Şi pentru Marele Savant,câţi tineri încep de mici să toace timpul la computer sau la telefon?"Aleargă" din clasa întâia,nu-i aşa?

Vorbiti din sabloane, daca nu sint prea indraznet, ce virsta aveti? intreb pentru ca sint curios daca mai lucrati, circulati prin tara si prin lume sau doar ne povestiti gogosi de pe internet. Numarul parintilor inconstienti nu este asa de mare cit se insinueaza, nu toti copii stau continuu cu telefonul in mina. Eu am vazut peste tot locurile de joaca pline de copii. Si indiferent de motivul real pentru care au fost facute, sint multe locuri de joaca printre blocurile patriei! Toti parintii se vaita de cit de ocupati sint copii cu scoala, meditatiile si activitatile extrascolare, numai dv. ii vedeti doar cu telefonul. Am vazut mereu grupuri de tineri in parcuri si cel mai adesea discutau intre ei, nu frecau telefonul. De asta eram curios daca dv. ne povestiti ce ati vazut prin tara/lume sau doar povestiti povestile de pe internet!

Acum 23 minute, BRANCA a spus:

Hai că tot vă "plac" studiile...

https://aipnsf.ro/studiu-obezitatea-in-romania/

Se stie ca statistic se poate demonstra orice. Incercati sa vedeti al cui site este cel prezentat de dv. si cam ce informatii ar putea oferi! Si lasai-le naibii de site-uri, iesiti pe strada si numarati citi copii obezi vedeti. Sa nu mai vorbim ca modul de definire al obezitatii s-a tot schimbat, pentru a justifica consumul diverselor suplimente care mint ca rezolva problema!

I-auziti ce asociatie internationala se gaseste tocmai in RO:

''Asociația Internațională de Psihologie, Nutriție, Sport și Fitness (AIPNSF), prin proiectele ei la nivel național, își propune să schimbe mentalități în rândul populației și să ofere suport tuturor celor care își doresc să adope un stil de viață sănătos. ''

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 354
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 8 ore, antemir a spus:

Si in domeniul "civil" există un fel de pensii speciale.
Multi au reusit să-si ia "grupă de muncă" de conditii grele fără să merite asa ceva.
A fost si este un "sport national" asta: Daca ai spart seminte in pauza de masă langă un laminor, primesti spor de "grupă" la pensie.
Si s-a ajuns ca doi colegi de munca cu aceeasi vechime , salariu si calificare sa aiba pensii diferite doar pentru că unul a dat din urechi mai interesant cand si-a căutat hartiile de pensionare ...
Un alt circ specific romanesc.

Aș vrea să fi stat și tu lângă ăia de ,,au spart semințe lângă un laminor,, ca să vezi care era senzația și ce bine le-au făcut la sănătate anii ăia. Și eu am prins 10 ani de grupa 1 de muncă, dar vrei să vii să stai cu mine măcar o lună lucrând la 1 metru de linia de contact cu 27kV deasupra capului și mai ales cu fumul gros de la locomotivele Diesel care nu sunt vreun ,,Euro x,, ci  practic,,AntiEuro,, la poluare ?

Când încă exista Elecroputere Craiova, făceam practică în uzină.Am trecut odată prin secția poreclită ,,Filarmonica,, unde se construiau caroseriile de locomotive electrice.

Zgomotul de acolo era atât de mare încât atunci când am ieșit afară, treceau mașinile pe lângă mine dar nu le auzeam, mi se părea o liniște ireală....

Nu vorbiți în necunoștință de cauză, reducerea vârstei de pensionare la cei cu grupa 1 e făcută luând în calcul și speranța de viață scăzută la cei care lucrează în medii periculoase și cu noxe...

Nu neg că unii nu au beneficiat de grupa 1 și aiurea, prin diverse circumstanțe dubioase, că doar trăim în România, dar să-i bagi pe toți în aceeași oală e o gravă eroare....

Link spre comentariu
1 oră în urmă, BRANCA a spus:

ionut120v.Problema e că dacă nu lucrezi la stat după 50 de ani cam greu cu jobul la privaţi.Chiar azi am vorbit cu cineva de la o firmă din Austria care susţinea acelaşi lucru.

Nu neaparat. Cind mi-am cautat loc de munca in Bucuresti (am mai mlucrat 2 ani inainte de pensie) singurul criteriu a fost distanta fata de locuinta, adica la mai putin de 15 minute de pers pe jos de casa. Am gasit la 8 minute si am fost angajat la prima firma contactata. Am ramas prieteni si inca ii mai ajut cind au probleme mai deosebite cu automatizarile! Sigur ca au contracte de service, dar de multe ori nu pot sa astepte pina vine service-ul, poate dura si 3 zile, au ajung in citeva minute. Si instalatiile le stiu mai bine ca ei, le-am avut in grija doi ani!

Acum 6 minute, validae a spus:

Aș vrea să fi stat și tu lângă ăia de ,,au spart semințe lângă un laminor,, ca să vezi care era senzația și ce bine le-a făcut la sănătate.

Asa cum am mai spus, multa lume vorbeste din auzite, prezentind de bune chestii auzite la mina a cincea! sau chiar dezinformari native, fara legatura cu realitatea.

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu
Acum 10 ore, nelu F a spus:

Pai avem o multime de oameni nevoiasi care se zbat in saracie => statul incalca constitutia si nu se intampla nimic. Cine este dom'le statul asta de isi permite sa incalce constitutia?  In plus nu este cuantificat ce inseamna decent. Salarul minim pe economie in viziunea mea nu asigura un trai decent. Nu mai zic ca statul ca sa ii ajute pe cei saraci trebuie sa ia bani de undeva si cum nu poate sa se imprumute fara numar va trebuie sa colecteze mai mult si sigur cetatenii vor fi nemultumiti. 

P.S. Scoala nea Nicule din morti sa ne dai salar la toti!!!

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 2 ore, merck a spus:

Nu mai zic ca statul ca sa ii ajute pe cei saraci trebuie sa ia bani de undeva si cum nu poate sa se imprumute fara numar va trebuie sa colecteze mai mult si sigur cetatenii vor fi nemultumiti. 

Cata vreme găsește bani pt specialii lor, vor găsi si pt restul. Exista si tribunale internationale la o adică. Si apoi la ce PIB avem acum, nu stiu de ce isi face lumea probleme... toti au datorii, noi de ce nu? Parca asa ar suna spusa unui optimist. 

Link spre comentariu

doru3160.La cât mai multe împrumuturi!Trăiască!

Ieri îl ascultam pe Ponta când zicea că ajutoarele pentru UA ar merge cu tipărire de euro...De ce naiba nu merge şi tipărirea de lei??

Până la urmă cum stă povestea asta cu acoperirea valutelor forte??

Avem la ţară o asistenţă medicală "sublimă",dar care "lipseşte cu desăvârşire"!Şi aş vrea să văd cum bătrânii noştri de acolo,cu nişte pensii de doi bani,se pot deplasa la oraş şi pot avea acces la policlinici sau spital!Singura salvare e să faci pe "seceratul",ca să te culeagă salvarea...

Link spre comentariu
Acum 3 minute, BRANCA a spus:

Şi aş vrea să văd cum bătrânii noştri de acolo,cu nişte pensii de doi bani,se pot deplasa la oraş şi pot avea acces la policlinici sau spital!

Se rezolva usor: mergeti pe la usile cabinetelor medicale si faceti un sondaj despre locul de unde au venit pacientii! la fel si la spitale! 

Nu-i mai credti domnule prosti sau handicapati mental pe cei de la tara! iar batrinii, nu s-au nascut batrini! stiu si ei ce este un spital, un cabinet medical si cum sa ajunga la oras.

Mai iesiti printre oameni, nu cititi doar idioteniile din media!

Link spre comentariu

Marele Savant.Se vede că nu calci pe la policlinici sau spitale!Dacă vezi cozile de acolo te ia groaza!Ne vine nouă,din oraş,greu să intrăm,dar'mite să vii de la ţară...Dacă n-ai o pilă,"piluţă",de multe ori îşi bat ăia joc de tine!Te plimbă de numa'!

Ţin minte păţania unui unchi de-al soţiei la Bucureşti.Îl muşcă o căpuşă la ţară şi se duce la Urgenţe a doua zi,la un spital.Intră pe la ora 9⁰⁰ şi ajunge la consult la ora...16⁰⁰!!Consultul constând din:"în ce regiune a ţării v-a muşcat căpuşa"?"Aha.Acolo n-avem cazuri de Lime.Luaţi reţeta asta cu antibiotic".Nici două minute...

Editat de BRANCA
Link spre comentariu
Acum 1 oră, BRANCA a spus:

doru3160.La cât mai multe împrumuturi!Trăiască!

Cand spuneam ca nu e normal sa consumam sistematic mai mult decât producem, unii mi-o taiau si spuneau ca toti au datorii, deci noi nu facem o excepție. Nici atunci cand imprumutam la cele mai mari dobanzi, bani pt dezmăț nu pt investiții. Deci, vorba ardeleanului, daca-i musai, cu placere. Aproape ca nu ma intereseaza de unde ia statul bani sa-mi returneze un serviciu platit o viață. Chiar nu ma interesează, tot asa cum nici pe ei nu-i interesează cand imprumuta ca să-și plateasca specialii. 

Link spre comentariu
Acum 8 ore, BRANCA a spus:

Marele Savant.Se vede că nu calci pe la policlinici sau spitale!Dacă vezi cozile de acolo te ia groaza!Ne vine nouă,din oraş,greu să intrăm,dar'mite să vii de la ţară...Dacă n-ai o pilă,"piluţă",de multe ori îşi bat ăia joc de tine!Te plimbă de numa'!

Ba da, calc si in ultimii ani destul de des. In majoritatea covirsitoare a cazurilor, am mers cu trimitere decontata de CAS, la cabinete sau clinici private care au contracte cu casa. Si majoritatea au. Poate din cauza ca sint in Bucuresti, dar nu am avut de asteptat peste ora programata destul de ral de rar si atunci nu mult timp. In spital inca nu am stat, doar doua zile si jumatate in UK. Si cu mai mult de o cutie de bomboane nu m-am dus! Dar, cred ca aveti dreptate in ce priveste drobeta Tr. Severin. Cind locuiam in Motru, stiu ca toti cei cu probleme medicale mai serioase mergeau in Craiova, Timisoara, Bucuresti, nu lua nimeni in serios Gorjul si Mehedintiul!

Apropo, vineri am primit o trimitere pentru niste analize pe care le-am putut face gratuit in aceeasi zi, fara nici un fel de pile! Asa de-al dracu, ca tot s-a discutat despre asta, ma duc acuma la un alt laborator si le fac si cu plata, chiar daca sint 3 zile diferenta in recoltari, sint curios de diferenta dintre rezultate!

Sincer, avind in vedere virsta mea si a sotiei, ne apropiem de 62, sistemul medical a fost prima chestie de care am tinut cont cind am ales sa ne mutam in Bucuresti. Desigur, stiu ca nu toata tara se poate muta in orasele mari sau pe aproape, dar asa a fost si va fi oricind si oriunde in lume!

Iar tratamentul pentru cronici poate fi prescris pentru trei luni, nu trebuie aglomerat cabinetul lunar!

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Marele Savant a spus:

Apropo, vineri am primit o trimitere pentru niste analize pe care le-am putut face gratuit in aceeasi zi, fara nici un fel de pile! Asa de-al dracu, ca tot s-a discutat despre asta, ma duc acuma la un alt laborator si le fac si cu plata, chiar daca sint 3 zile diferenta in recoltari, sint curios de diferenta dintre rezultate!

Vor fi diferente date de valorile de referinta ale laboratoarelor. Fara a cunoaste aceste valori de referinta si semnificatia lor, nu are rost sa comparati valorile din fisele de analiza.

Si legat de aceasta, mi-am adus aminte cum studentii de la medicina (Timisoara) învatau pe de rost tot felul de valori. Bineînteles ca fiecare prof avea alte cifre pentru aceleasi marimi.

Link spre comentariu
Acum 3 minute, franzm a spus:

Vor fi diferente date de valorile de referinta ale laboratoarelor. Fara a cunoaste aceste valori de referinta si semnificatia lor, nu are rost sa comparati valorile din fisele de analiza.

Bineinteles. numai ca acele valori sint scrise pe buletinul de analiza, deci se poate face o comparatie intre rezultate!

Link spre comentariu

Prin anii '90 citeam un editorial-eseu scris de Ana Blandiana. Povestea cum in fata blocului ei se construia un altul.

Si de fiecare data cand privea pe geam, santierul era fie gol, fie muncitorii jucau table, dormeau, mancau, fumau...

In rarele momente cand se vedea oarecare activitate productiva, unul muncea, cinci stateau.

Cu toate astea, la un interval oarecare de timp, observa constructia tot mai aproape de finalizare.

Cam asa se intampla si aici. Unii dintre noi observa si ne povestesc doar lucrurile de moment.

Hai sa fim sinceri, tara este pe un drum. Sunt multe lucruri imperfecte, dar sa recunoastem progresul!

In satul bunicilor regimul comunist nu a fost capabil in 45 ani nici sa pietruiasca ulitele satelor.

Democratia pe care o huliti, cu partidul X sau Y, cu primari corupti, cu furt din banul public, a asfaltat aceste ulite.

Dumneavoastra vreti ca tara asta sa fie ca Germania sau Norvegia, desi gasiti nod in papura si celor de acolo.

Istoria nu lucreaza la scara vietii voastre. Din pacate v-ati nascut fie prea devreme, fie prea tarziu.

Link spre comentariu

Casa mai decontează ceva la privaţi,dar cât şi ce anume?Al naibii unde vrei să mergi în Severin peste tot te taxează normal!Iar la o programare CT sau RMN gratuită ştiu sigur că şi în Severin şi în oraşele mari aştepţi de la 2-3 luni în sus!

Multe chestii total gratuite se asigură la anumite tipuri de cancere...

Link spre comentariu
Acum 2 minute, BRANCA a spus:

Iar la o programare CT sau RMN gratuită ştiu sigur că şi în Severin şi în oraşele mari aştepţi de la 2-3 luni în sus!

Asa este peste tot. Pt un set de analize, dacă ai nevoie pt o investigatie ce nu suporta amânare, plătești, pt ca prin CAS nu ai nici o șansă sa prinzi. Deci CAS e o mașină de incasat bani, nu un serviciu care ar trebui sa fie in slujba oamenilor pe care ii jefuiește de bani. Cel mai bine e sa nu ai nevoie de serviciile lor, decontate sau plătite. 

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări