gica70 Postat Februarie 22 Partajează Postat Februarie 22 La 20.02.2024 la 12:13, BRANCA a spus: Am senzația,neconfirmată încă,că cei cu grupe de muncă vor fi văduviți la pensia calculată cu noua lege. Au aparut normele, sunt in discutii, si se va confirma ce zici. Mi se pare normal daca avem in vedere acest nou criteriu al stabilitatii. Acei cu grupele speciale si deosebite, (fostele grupe I si II) au punctajul deja marit si in plus au reducere la varsta de pensionare. Daca s-ar adauga si acel spor cu stabilitatea ar fi al treilea bonus, ceea ce este exagerat. Deci anii calculati in plus datorita grupelor (1/2 de an pentru grupa I si 1/4 ani pentru cea deosebita) nu vor inra in calcul in acea formula. Chestia asta cu stabilitatea creaza o alta inechitate, sunt multi cu pensii mici pentru ca au luat bani la plic, pe de-o parte, pe de alta guvernul ii momeste sa ramana in campul muncii rezolvand avalansa decreteilor, ii atrage la vot pentru interesul lui si cresterea sau mentinerea fondului de pensii. Acum 20 ore, Nikk a spus: Nu stiu ce va cramponati atata pe legislatia privind pensiile. Pai asta e subiectul! Pe de alta parte ai „mancat” cuvantul ”de” de mai sus! Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 22 Partajează Postat Februarie 22 gica70.Au fost şi mulți cu grupe speciale care au făcut stadiul complet de cotizare!Din păcate sunt şi multe cazuri de decese datorate condițiilor de muncă...Cel puțin,la Severin,ştiu cel puțin vreo 5-6 cazuri de decedați sub 64 de ani.Unul chiar la 59 de ani săracu',a lucrat numai la Colorom Codlea şi Apă Grea.La Colorom se lucra cu compuşi cancerigeni... Link spre comentariu
Nikk Postat Februarie 22 Partajează Postat Februarie 22 Acum 3 ore, gica70 a spus: Pe de alta parte ai „mancat” cuvantul ”de” N'am mancat nimic fie si numai pentru faptul ca m-ai citat gresit, nu eu sunt in propozitie ... Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 23 Partajează Postat Februarie 23 Acum 18 ore, Nikk a spus: N'am mancat nimic fie si numai pentru faptul ca m-ai citat gresit, nu eu sunt in propozitie ... Te rog sa ma ierti, am gresit! Promit ca voi fi mai atent alta data. Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 18 Partajează Postat Martie 18 Ce înseamnă să "lucrezi" cu banii: https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/social/cea-mai-mare-pensie-din-romania-e-de-peste-19-000-de-euro-net-cine-o-incaseaza-2725757 Link spre comentariu
merck Postat Martie 18 Partajează Postat Martie 18 Acum 1 oră, BRANCA a spus: Ce înseamnă să "lucrezi" cu banii: https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/social/cea-mai-mare-pensie-din-romania-e-de-peste-19-000-de-euro-net-cine-o-incaseaza-2725757 Scrie clar: Citat Potrivit informaţiilor News.ro, pensia aparţine unui fost bancher şi este obţinută strict pe bază de contributivitate. Deci este o pensie corecta! Poate sa fie si de 1 milion de euro ca nu ma deranjeaza! Tot ce este pe baza de contributivitate este intangibil! Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 18 Partajează Postat Martie 18 merck.Eu mă refeream la faptul că bancherii iau nişte salarii uriaşe,care,nu numai în opinia mea,sunt nesimțite! Vezi ce "despăgubiri" au luat unii la americani cu băncile în groapă! Link spre comentariu
merck Postat Martie 18 Partajează Postat Martie 18 Acum 40 minute, BRANCA a spus: merck.Eu mă refeream la faptul că bancherii iau nişte salarii uriaşe,care,nu numai în opinia mea,sunt nesimțite! Vezi ce "despăgubiri" au luat unii la americani cu băncile în groapă! Nesimtite sunt salariile si pensiile celor de la BNR!!! Orice banca privata este o societate privata si asa cum nu ai voie sa comentezi venitul unui patron asa nu ai voie sa comentezi venitul unui bancher. Nu te obliga/forteaza nimeni sa calci pragul unei banci! Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 22 Partajează Postat Martie 22 Poate stie cineva care dintre firme sunt serioase in a-ti gasi toate veniturile permanente si nepermanente in vederea completarii dosarului de pensie. Desigur acest serviciu se face contra plata. Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 17 Partajează Postat Mai 17 Pentru cei care sunt încă tineri în link sunt joburi care asigură pensii "astronomice"!Să te mai întrebi de ce fug doctorii din UE în State... https://www.forumdaily.com/en/rejting-professiya-rabota-zarplata/ Link spre comentariu
franzm Postat Mai 17 Partajează Postat Mai 17 De-ar fi asa de simplu. Trebuie sa treci de USMLE si de Residency. Si asta necesita timp si oarece bani. Dar, pentru niste giurnalisti de la The voice of russian-speaking America, astea-s amanunte inesemnificative. Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 17 Partajează Postat Mai 17 (editat) franzm.Jurnaliştii "ruşi" din SUA sunt cam pro UA! Iar fuga doctorilor e reală.Am auzit de ea acu' câțiva ani când făcea nepotu' specializarea în Germania.De ce crezi că azi e posibil ca un doctor român să lucreze la voi şi nu avea loc în urmă cu 10-20 de ani?? Editat Mai 17 de BRANCA Link spre comentariu
franzm Postat Mai 17 Partajează Postat Mai 17 (editat) Pentru ca în urma cu 20 de ani România nu era în UE. Vedeti si directiva 2005/36/EG. Ucrainienii, chiar si aia din state, prefera sa vorbeasca ucraineana. Am avut coleg ucrainean în România si am actual coleg ucrainean (inginer mecanic). Amândoi stiu mai bine ucraineana decât rusa. Gata cu off-topicul din partea mea. Deocamdata. Editat Mai 17 de franzm Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 25 Partajează Postat Iunie 25 "Sărăchiilor",pensiile voastre sunt neşte surogate pe lângă cele ale românilor "adevărați": https://defapt.ro/judecatoare-prima-de-pensionare-30-000-euro/ Link spre comentariu
Postări Recomandate