Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

La 20.02.2024 la 12:13, BRANCA a spus:

Am senzația,neconfirmată încă,că cei cu grupe de muncă vor fi văduviți la pensia calculată cu noua lege.

Au aparut normele, sunt in discutii, si se va confirma ce zici. Mi se pare normal daca avem in vedere acest nou criteriu al stabilitatii. Acei cu grupele speciale si deosebite, (fostele grupe I si II) au punctajul deja marit si in plus au reducere la varsta de pensionare. Daca s-ar adauga si acel spor cu stabilitatea ar fi al treilea bonus, ceea ce este exagerat. Deci anii calculati in plus datorita grupelor (1/2 de an pentru grupa I si 1/4 ani pentru cea deosebita) nu vor inra in calcul in acea formula. Chestia asta cu stabilitatea creaza o alta inechitate, sunt multi cu pensii mici pentru ca au luat bani la plic, pe de-o parte, pe de alta guvernul ii momeste sa ramana in campul muncii rezolvand avalansa decreteilor, ii atrage la vot pentru interesul lui si cresterea sau mentinerea fondului de pensii.

Acum 20 ore, Nikk a spus:

Nu stiu ce va cramponati atata pe legislatia privind pensiile.

Pai asta e subiectul! Pe de alta parte ai „mancat” cuvantul ”de” de mai sus!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 354
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

gica70.Au fost şi mulți cu grupe speciale care au făcut stadiul complet de cotizare!Din păcate sunt şi multe cazuri de decese datorate condițiilor de muncă...Cel puțin,la Severin,ştiu cel puțin vreo 5-6 cazuri de decedați sub 64 de ani.Unul chiar la 59 de ani săracu',a lucrat numai la Colorom Codlea şi Apă Grea.La Colorom se lucra cu compuşi cancerigeni...

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Acum 1 oră, BRANCA a spus:

Scrie clar:

Citat

Potrivit informaţiilor News.ro, pensia aparţine unui fost bancher şi este obţinută strict pe bază de contributivitate.

Deci este o pensie corecta! Poate sa fie si de 1 milion de euro ca nu ma deranjeaza! Tot ce este pe baza de contributivitate este intangibil! 

Link spre comentariu
Acum 40 minute, BRANCA a spus:

merck.Eu mă refeream la faptul că bancherii iau nişte salarii uriaşe,care,nu numai în opinia mea,sunt nesimțite!

Vezi ce "despăgubiri" au luat unii la americani cu băncile în groapă!

Nesimtite sunt salariile si pensiile celor de la BNR!!! Orice banca privata este o societate privata si asa cum nu ai voie sa comentezi venitul unui patron asa nu ai voie sa comentezi venitul unui bancher. Nu te obliga/forteaza nimeni sa calci pragul unei banci! 

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

De-ar fi asa de simplu. Trebuie sa treci de USMLE si de Residency. Si asta necesita timp si oarece bani. Dar, pentru niste giurnalisti de la The voice of russian-speaking America, astea-s amanunte inesemnificative.

Link spre comentariu

franzm.Jurnaliştii "ruşi" din SUA sunt cam pro UA!

Iar fuga doctorilor e reală.Am auzit de ea acu' câțiva ani când făcea nepotu' specializarea în Germania.De ce crezi că azi e posibil ca un doctor român să lucreze la voi şi nu avea loc în urmă cu 10-20 de ani??

Editat de BRANCA
Link spre comentariu

Pentru ca în urma cu 20 de ani România nu era în UE. Vedeti si directiva 2005/36/EG.

Ucrainienii, chiar si aia din state, prefera sa vorbeasca ucraineana. Am avut coleg ucrainean în România si am actual coleg ucrainean (inginer mecanic). Amândoi stiu mai bine ucraineana decât rusa.

Gata cu off-topicul din partea mea. Deocamdata.

Editat de franzm
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări