Ion_Bumbu Postat August 26, 2023 Partajează Postat August 26, 2023 (editat) Acum 45 minute, draku a spus: Va primi o singura pensie, No way Jose, pensia militara e una, cea civila alta, vor fi 2 deoarece a indeplinit acei 15ani de cascheta. Editat August 26, 2023 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
draku Postat August 26, 2023 Partajează Postat August 26, 2023 (editat) Intre 47 de ani si 57 de ani eu socotesc ca sunt 10 ani. Daca a depasit 10 ani, fie si cu o zi, da, probabil vor fi 2 pensii Daca nu a depasit, fie si cu o zi, nu vor fi 2 pensii. Cu urmatoarele precizari: O pensie militara dupa 10 ani lucrati in sistem este posibilia doar in anumite conditii. In principal, stagiul este de 20 de ani insa exceptia vechimii de 10 ani se aplica dupa cum urmeaza: (1) Au dreptul la pensie de serviciu anticipată parţială militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, în activitate, care au o vechime efectivă de minimum 20 de ani, dintre care cel puţin 10 ani vechime în serviciu, şi care se află în una dintre următoarele situaţii: a) sunt trecuţi în rezervă ori au încetat raporturile de serviciu, ca urmare a reorganizării unor unităţi şi a reducerii unor funcţii din statele de organizare, precum şi pentru alte motive sau nevoi ale instituţiilor din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi securităţii naţionale; b) sunt trecuţi în rezervă sau direct în retragere ori au încetat raporturile de serviciu ca urmare a clasării ca inapt sau apt limitat pentru serviciul militar/serviciu de către comisiile de expertiză medico-militară. Dupa mine, daca colegul nu se afla intr-una din situatiile a) sau b), e putin probabil sa primeasca pensie miitara. Editat August 26, 2023 de draku Link spre comentariu
flomar60 Postat August 26, 2023 Partajează Postat August 26, 2023 10 ani și 12 zile....trecut în rezervă -limită de vârstă.... Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 26, 2023 Partajează Postat August 26, 2023 Acum 3 ore, Ion_Bumbu a spus: deoarece a indeplinit acei 15ani de cascheta. Mai ales ca a si spus ca a lucrat doar 10 ani la politie! Acum 3 ore, dumitrumy a spus: Cu o vechime asa mare-45 ani!- va primi minim 700E. Un mic burghez! Sigur va avea mult mai mult. cam atita am eu si nu am lucrat in nici un sistem militaresc si am si mult mai putin ani lucrati decit el! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 26, 2023 Partajează Postat August 26, 2023 Hmmm, in perioada anilor 97-98 trebuiau sa fie 15 ani in sistem pentru pensie militara. Dupa 2005 a fost o perioada in care 10 ani erau suficienti, daca s-a pastrat aia atunci sint si acei 10 ani suficienti, au fost ceva derogari date. Daca se pastreaza atunci sint 2 pensii, daca nu va fi doar pensia civila. Ne va spune colegul ce si cum va fi in citiva ani. Link spre comentariu
flomar60 Postat August 26, 2023 Partajează Postat August 26, 2023 În 2016 s-a dat o HG sau lege -habar n-am!-care a permis reducerea limitei de vârstă de la 15 la 10 ani pt. pensie militară...bineînțeles cu reducerea drepturilor cuvenite....cum eu m-am pensionat în 2017 ,asta a fost șansa mea.... Emil , nu mă aștept la cine știe ce pensie civilă...eu aș zice sărut-mâna și pentru 2000lei...cea militară este acum 1400lei....dar a fost la început 1085 lei...d-aia sunt nevoit să muncesc la firmă până voi primi și pensie civilă...vom vedea ce va fi! Link spre comentariu
draku Postat August 26, 2023 Partajează Postat August 26, 2023 (editat) Deci pensia militara e deja in plata, pentru cei 10 ani vechime. Editat August 26, 2023 de draku Link spre comentariu
flomar60 Postat August 26, 2023 Partajează Postat August 26, 2023 Din moment ce primesc pensia militară de 6 ani...acuma ,am oferit destule date așa, pentru informare....mai mult nu se poate! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 26, 2023 Partajează Postat August 26, 2023 Sa aveti parte de o pensie lunga! Link spre comentariu
flomar60 Postat August 26, 2023 Partajează Postat August 26, 2023 Mulțumesc! Să fie pt. toți pensionarii,cei care sunt și cei care vor fi! Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 13 Partajează Postat Ianuarie 13 (editat) Pe langa contributia efectiva a aparut in noua lege un alt criteriu la calculul pensiei, cel al stabilitatii adica primesti un punctaj in functie de perioada contributiei. Astfel intre 25 si 30 de ani primesti automat 0,5 puncte pentru fiecare an, pentru perioada 30-35 primesti 0,75 pentru fiecare an iar pentru ce este peste 35 ani primesti un punct pentru fiecare an. Cum vi se pare noua lege? Pentru a nu crea confuzie punctul acesta are valoarea de 81 de lei conform VPR-ului. (valoarea punctului de referinta). Deci nu este vorba de valoarea punctului de pensie. Editat Ianuarie 13 de gica70 Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 8 Partajează Postat Februarie 8 Pentru cei care vor ieşi peste câţiva ani buni la pensie,viitorul nu arată prea bine: https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-26881717-populatia-romaniei-scade-3-locuitori-sau-milion-oameni-fiecare-10-ani-inseamna-asta-pentru-sistemul-pensii.htm N-am văzut la ai noştri o strategie clară de creştere a natalității sau "importare" de migranţi necesari... Canada are plan de imigrare de mai mult de 30 de ani... Link spre comentariu
morocanosul Postat Februarie 12 Partajează Postat Februarie 12 Oare,trebuie sa ...importam femei?? Ca de ''exportat'' ..?? Nu mai gasesti nici pe centurile ocolitoare !! Sa ne gandim (printre altele) ca va CRESTE,PIB-ul, implicit si ...populatia RO ?? Nu este un lucru pozitiv ?? Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 12 Partajează Postat Februarie 12 morocănosul.Am venit de-o săptămână din Buc la Severin şi vreau să-ți sun că mai sunt "centuriste".Cel puțin de la Craiova spre noi...Da' nu mai sunt din cele arătoase ca pe timpuri.Alea s-au mutat pe net,la videochat! Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 12 Autor Partajează Postat Februarie 12 Acum 44 minute, BRANCA a spus: ..Da' nu mai sunt din cele arătoase ca pe timpuri. Astea-s refuzate la export... Link spre comentariu
Postări Recomandate