en Postat Ianuarie 2, 2008 Partajează Postat Ianuarie 2, 2008 M-au innebunit astia de la SC Electrica; la tara in orele de varf(17-22), tensiunea variaza intre 150 si 250V.Cel mai teama imi este sa nu-mi "prajeasca" calculatorul si agregatele frigorifice. M-am gandit ca ar fi bine sa cumpar un stabilizator AC; am vazut un KEBO la Adelaida.Sunt nehotarat, sa iau unul de 3000VA sa unul de 5000VA, asta ar veni cam 3500W. Zic sa iau unul de putere mai mare, ca sa nu am necazuri, costa cam 112 euro cu sau fara TVA, asta aflu maine. Voi ce credeti se merita investitia sau exista si alt mod de a rezolva necazul asta, care din nefericire nu este numai al meu.Ma intreb daca va mai functiona calculatorul bine daca il alimentez din stabilizator.Cu celelalte nu cred ca ar fi probleme. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 2, 2008 Partajează Postat Ianuarie 2, 2008 daca ai probleme cu tensinuea ia-ti stabilizator,dar ai grije sa nu consumi din el mai mult decat duce(in special frigidere si alte aparate kilowatice)pc-ul nu are nici o problema daca e alimentat prin stabilizatoralt mod de rezolvare a problemei(cel putin mai ieftin) nu gasesti,parerea mea problema apare de la subdimensionarea retelei,care cel mai probabil si cand vom merge cu masini zburatoare va fi aceeasi... Link spre comentariu
en Postat Ianuarie 3, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2008 Tocmai de asta zic sa-l iau de 5000VA; consumul e mult mai mic, nu se pune problema. Link spre comentariu
Vizitator yuly33 Postat Ianuarie 8, 2008 Partajează Postat Ianuarie 8, 2008 en Problema o poti rezola intrun fel. Bati in pamant minim doua tevi galvanizate de 1,5m lungime la o distanta de 0,5m, le legi intre ele cu o bucata de platband galvanizat cu grosimea de 3 mm, iar din mijoc tragi un fir la tabloul electric, scoti nulul si bagi firul de la pamantare. In acest caz rezistenta retalei va scadea la jumatate, variatiile de tensiune scad, contuarul va functiona la aceeasi parametri - nu mai mult, nu mai putin. Inaceasta situatie, daca la un consum de 1Kw tensiunea scadea de la 220V la 200V, dupa ce faci modificarea tensiunea va scadea de la 220V la 200V la un consum de 4Kw. Link spre comentariu
gaby Postat Ianuarie 8, 2008 Partajează Postat Ianuarie 8, 2008 Merge numai daca nu are siguranta diferentiala la cofret. Eu am pus un UPS Mustek la centrala care reuseste sa stabilizeze tensiunea de la 170 V. Link spre comentariu
Vizitator yuly33 Postat Ianuarie 8, 2008 Partajează Postat Ianuarie 8, 2008 gaby - corect Link spre comentariu
en Postat Ianuarie 9, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2008 Gata;am luat un KEBO la 5000VA. Cand merg la tara, puterea max. consumata nu depaseste 0.6-1Kw. Am zis sa nu iau o scula care sa-mi crape la depasirile temporare de putere. :smt022 Nu stiu cum se va comporta calculatorul in timp, desi stabilizatorul asta, se comporta ca un trafo coborator-ridicator de tensiune. Tot dichisul, este in microcontroler, care se pare ca e destul de destept. Facut de chinezi, dar sper sa-si faca un minimum de datorie.L-am pus la treaba si vad ca nu ma dezamageste. Salturile de tensiune sunt asa de dure ca sunt destul de dese clampaniturile releelor. Am vrut sa iau un stabilizator cu controlul tensiunii pe servomotor, unde stabilizarea intra in +-3% sau chiar mai mica, dar nu e recomandat pentru variatii bruste ale tensiunii.Asa ca am mers pe varianta clasica cu relee. Ce nu-mi place este ca nu are o oaresce intarziere la decuplarile de minima si maxima tensiune, ceva de genul 1-2-3 sec. si asta as vrea sa rezolv pe viitor, dar nu am inca solutia.Si consumul de mers in gol este cam maricel!!! :smt017 Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 10, 2008 Partajează Postat Ianuarie 10, 2008 Asa ca am mers pe varianta clasica cu releevarianta clasica implica un autotransformator,un condesator si niste bobine/trafuri mai micipoate te referi la ups cand vorbesti de relee si microcontrollere(sau o varianta a sa fara acumulator) Link spre comentariu
en Postat Ianuarie 10, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2008 Nu,nu, e destul de complexa dracovenia! Sigur e cu relee,afiseaza tensiunea de iesire, tensiunea de intrare instantanee, are o comanda "delay" pentru 6sec. sau 3 min. Ce ma deranjeaza este ca e prea sensibil la variatiile bruste de tensiune(min 150v-max280v,daca nu ma inseala memoria) si as vrea o intarziere mai mare cand e vorba sa dea afara,e cam zgomotos si ara consumul cam mare la mersul in gol, in jur de 200-250mA. Tinand cont de pret,zic ca e ok. Link spre comentariu
Vizitator costi07 Postat Iulie 26, 2011 Partajează Postat Iulie 26, 2011 În primul rând îmi cer scuze că reînvii un topic așa vechi dar se confruntă toată România cu problema aceasta.În primul rând o întrebare pentru gaby: Ce model este acel UPS Mustek? Eventual câteva impresii personale.Și o întrebare generală:Pentru a proteja pc-ul de variațiile de tensiune(create de vecinii care sudează) și eventual de căderile de tensiune(destul de dese în ultima perioadă) ce mă sfătuiți să cumpăr?Niște informații utile: Configurația actuală consumă vreo 280W (CC), trage undeva la 340W (AC) din priză în full load, monitorul ~30W + router și eventual niște boxe de 32W RMS. Pe viitor foarte probabil să consume undeva la 550W și aproximativ 650W trași din priză + monitor și restul. Sursa are PFC activ.Având în vedere consumul, în cazul unui ups m-am gândit la 1500-2000VA.Nu aș vrea să cheltui mai mult ~500 de lei.UPS cu AVR(preferabil nu pe baterie)? Dacă da, ce anume.Sau stabilizator, am înțeles că cele cu servomotor au timp de răspuns destul de mic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum