Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa TV led LG model EAX64770201 ( 1.8 ) ( PLDF-L202A ) ( 3PAGC10107A-R )

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor. Se stie defectul acestor corcituri de surse LG - Philips. Ca si la acele surse echipate cu PF6005 de la Philips, la aceasta s-a dus condensatorul care vine intre drena si sursa mosfetului. Aceasta este echipata cu controlerul 1S311 si este montata intr-un TV led LG de 43 inch. Bun, am inlocuit acel condensator, siguranta fuzibila, controlerul si mosfetul, cu toate ca aceste ultimele doua piese pareau ok. Schema nu exista pe net. Condensatorul nu l-am putut identifica deoarece era pocnit si nu se poate citi valoarea. I-am pus si eu ca la sursele de Philips un condensator ( nou ) de 100pf / 2kv. Acum in momentul de fata, observ ca mosfetul se incinge dupa vreo 2 - 3 minute. In rest, sursa lucreaza ok. Cand o las fara sarcina ( in gol ), mosfetul este rece. Sursa este exact cea din linkul urmator: https://www.google.com/search?q=PLDF-L202A&rlz=1C1CHMO_roRO1025RO1025&oq=PLDF-L202A&aqs=chrome..69i57j69i59l3j0i10i30j69i60.2035j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8#imgrc=c4VXuKll_KFw-M

Acum, dupa cele spuse, rog daca vrea sa-mi spuna cineva daca este corect ca aceasta sursa sa se ambaleze termic dupa cateva minute si eventual sa imi spuna daca am pus corect valoarea acelui condensator ( 100pf / 2kv ). Acel condensator este numerotat pe cablaj C102.

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ROBEERT

5

• cornel1962

2

• dumitrumy

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Chiar acum, cornel1962 a spus:

Valoarea cond.este corecta, partea cu ambalarea termica, ...ce anume se încălzește ?

Mosfetul. Dupa cateva minute, frige. Repet: daca o las in gol, mosfetul ramane rece gheata. In rest, este ok.

Link spre comentariu
Acum 5 minute, cornel1962 a spus:

Mosfetul este ok ? , In parametrii ???

Bănuiesc că l-ați înlocuit , este echivalent ?

Eheeee, i-am pus un mosfet mai puternic. Originalul a fost MDF10N65B si eu i-am pus un K11A65D ( TK11A65D ). Problema este ca si cel original se incinge la fel. De aceea am inlocuit si controlerul si mosfetul. Cu toate acestea, se incinge la fel. In linkul urmator, exista un kit de reparatie pentru aceasta sursa. https://www.ebay.ie/itm/125542314823 Conform acestui kit, am inlocuit numai ce am spus mai sus, dar acum, in plus, am inlocuit si dioda D103 cu indicativul T4 ( 1N4148 ). Cu toate acestea, incapatanarea este aceeasi. Mosfetul se incinge dupa vreo 3 minute.

Link spre comentariu
Acum 37 minute, dumitrumy a spus:

Ai pus vreo oscilograma de cand activezi pe forum?

1s311.jpg

Nu mai am osciloscop din pacate.

Link spre comentariu

Lasa ca asta mi-ai raspuns si acum 3 ani, si anul trecut parca. Daca faci depanare de ce nu cumperi unul ieftin? Altfel parca esti la pescuit, poate a mai avut cineva defectul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări