ROBEERT Postat Mai 26, 2023 Partajează Postat Mai 26, 2023 Buna ziua tuturor. Se stie defectul acestor corcituri de surse LG - Philips. Ca si la acele surse echipate cu PF6005 de la Philips, la aceasta s-a dus condensatorul care vine intre drena si sursa mosfetului. Aceasta este echipata cu controlerul 1S311 si este montata intr-un TV led LG de 43 inch. Bun, am inlocuit acel condensator, siguranta fuzibila, controlerul si mosfetul, cu toate ca aceste ultimele doua piese pareau ok. Schema nu exista pe net. Condensatorul nu l-am putut identifica deoarece era pocnit si nu se poate citi valoarea. I-am pus si eu ca la sursele de Philips un condensator ( nou ) de 100pf / 2kv. Acum in momentul de fata, observ ca mosfetul se incinge dupa vreo 2 - 3 minute. In rest, sursa lucreaza ok. Cand o las fara sarcina ( in gol ), mosfetul este rece. Sursa este exact cea din linkul urmator: https://www.google.com/search?q=PLDF-L202A&rlz=1C1CHMO_roRO1025RO1025&oq=PLDF-L202A&aqs=chrome..69i57j69i59l3j0i10i30j69i60.2035j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8#imgrc=c4VXuKll_KFw-M Acum, dupa cele spuse, rog daca vrea sa-mi spuna cineva daca este corect ca aceasta sursa sa se ambaleze termic dupa cateva minute si eventual sa imi spuna daca am pus corect valoarea acelui condensator ( 100pf / 2kv ). Acel condensator este numerotat pe cablaj C102. Multumesc anticipat. Link spre comentariu
cornel1962 Postat Mai 26, 2023 Partajează Postat Mai 26, 2023 Valoarea cond.este corecta, partea cu ambalarea termica, ...ce anume se încălzește ? Link spre comentariu
ROBEERT Postat Mai 26, 2023 Autor Partajează Postat Mai 26, 2023 Chiar acum, cornel1962 a spus: Valoarea cond.este corecta, partea cu ambalarea termica, ...ce anume se încălzește ? Mosfetul. Dupa cateva minute, frige. Repet: daca o las in gol, mosfetul ramane rece gheata. In rest, este ok. Link spre comentariu
cornel1962 Postat Mai 26, 2023 Partajează Postat Mai 26, 2023 Mosfetul este ok ? , In parametrii ??? Bănuiesc că l-ați înlocuit , este echivalent ? Link spre comentariu
ROBEERT Postat Mai 26, 2023 Autor Partajează Postat Mai 26, 2023 Acum 5 minute, cornel1962 a spus: Mosfetul este ok ? , In parametrii ??? Bănuiesc că l-ați înlocuit , este echivalent ? Eheeee, i-am pus un mosfet mai puternic. Originalul a fost MDF10N65B si eu i-am pus un K11A65D ( TK11A65D ). Problema este ca si cel original se incinge la fel. De aceea am inlocuit si controlerul si mosfetul. Cu toate acestea, se incinge la fel. In linkul urmator, exista un kit de reparatie pentru aceasta sursa. https://www.ebay.ie/itm/125542314823 Conform acestui kit, am inlocuit numai ce am spus mai sus, dar acum, in plus, am inlocuit si dioda D103 cu indicativul T4 ( 1N4148 ). Cu toate acestea, incapatanarea este aceeasi. Mosfetul se incinge dupa vreo 3 minute. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Mai 26, 2023 Partajează Postat Mai 26, 2023 Ai pus vreo oscilograma de cand activezi pe forum? Link spre comentariu
ROBEERT Postat Mai 26, 2023 Autor Partajează Postat Mai 26, 2023 Acum 37 minute, dumitrumy a spus: Ai pus vreo oscilograma de cand activezi pe forum? Nu mai am osciloscop din pacate. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Mai 26, 2023 Partajează Postat Mai 26, 2023 Lasa ca asta mi-ai raspuns si acum 3 ani, si anul trecut parca. Daca faci depanare de ce nu cumperi unul ieftin? Altfel parca esti la pescuit, poate a mai avut cineva defectul. Link spre comentariu
ROBEERT Postat Mai 26, 2023 Autor Partajează Postat Mai 26, 2023 Acum 24 minute, dumitrumy a spus: Daca faci depanare de ce nu cumperi unul ieftin? Poate pe viitor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum