validae Postat Mai 26, 2023 Partajează Postat Mai 26, 2023 Era vorba șlefuirea cu pietre rotunjite, nu cu nisip.E o tehnică răspândită, curăță fin și are avantajul că nu produce praf mult, viteza de rotire fiind lentă.Pentru sablare ai nevoie de incintă etanșă și destul de voluminoasă, iar piesele se sablează pe rând.La șlefuirea cu pietre abrazive se pot șlefui simultan mai multe obiecte... Link spre comentariu
amudsen Postat Mai 26, 2023 Partajează Postat Mai 26, 2023 Pietris margaritar ar fi ok, dar apare problema curatarii la interior si oricum trebuie pasivate (ca altfel apare rugina din nou). Incearca intai sa le vinzi asa cum sunt, cine este meserias, le curata el prin folosire. Ma gandesc ca orice solutie ai folosi vei cheltui niste bani si piesele care nu se vand deloc va trebui sa le dai la fier vechi. Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 26, 2023 Partajează Postat Mai 26, 2023 Cele mai ok metode ar fi sablarea sau decaparea cu acizi...În lipsă soluţia cu mărgăritar sau pietris sortat e şi ea bună.Nici nu e nevoie de adaus continu de apă. Piesele se pot controla după un timp dacă sunt bine curătate,pentru a nu consuma curent degeaba. Industrial,pt diverse piese relativ mici,se folosesc bile de oţel sau ceramică,trigoane sau cuburi de ceramică sau chiar coji de nucă.Ultimele mai mult de lustruit. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Mai 26, 2023 Autor Partajează Postat Mai 26, 2023 (editat) Am gasit in Suceava o firma care reconditioneaza jante auto, au asemenea instalatie. Le-am cerut acces in weekend, sa nu-i incurc. Mi-a spus ca fix in weekend instalatia e cel mai solicitata, lucreaza non-stop, vin dumunica sa schimbe janta pusa la finisat. Nu au timp pentru fiarele mele si nici nu au chef sa-si contamineze conurile de ceramica. Dupa sudura, polizare, strunjire etc, urmeaza doua etape de finisare, ultima etapa se face cu bile din ceramica smaltuita, piesa iese impecabila, lustruita oglinda. I-am intrebat daca lucreaza cu apa, mi-au spus ca da, apa este obligatorie. Au promis ca-mi dau link, pot sa-i vad pe youtube. Editat Mai 26, 2023 de Ovidanie Link spre comentariu
draku Postat Mai 26, 2023 Partajează Postat Mai 26, 2023 Poti incerca sa improvizezi ceva ca in clipul de mai jos: Pe la min. 9 prezinta rezultatul dispozitivului asupra unui fier foarte ruginit.... Link spre comentariu
yo9hrb Postat Mai 26, 2023 Partajează Postat Mai 26, 2023 T3 Curatarea 2 Si T4 Indreptarea | PDF (scribd.com) Link spre comentariu
Postări Recomandate