Усилитель Postat Mai 26, 2023 Partajează Postat Mai 26, 2023 Acum 18 ore, Shambala a spus: Cu Visaton BG 20 se va pierde si putinul bas de acum. Acesta este un difuzor de banda larga, Nu neaparat....cred ca avand SPL mai mare dar si rezonata pe 38Hz basul va fi mai "mult "... decat Tecnicsurile care au la 40 Hz -13dB.... Azi am incercat ascultat boxele Sansui la care am schimbat difurile originale ( cineva le-a lacuit cu rasina poliesterica marginea,abia miscau ) cu Visaton BG 20 si suna foarte placut ,are bas destul ,cu toate ca are inductanta pe el serie doar 0.5H si capacitor de 2uF din fabrica . Am ascultat cu un amplituner Pioneer din aceasi perioada ( anii 70 ) dar si cu Steampunk Tube Amp....in aer liber ,unde basul se "simte "mai slab..... Parerea mea : Visaton BG 20 este un dif versatil : SPL 92 ,Fs 38Hz, "merge "si banda larga ,raport foarte bun pret/performante. Am cautat si alte optiuni : sau aveau SPL mic ,sau Fs la 60-90-110 Hz ,sau pret "astronomic ".... Link spre comentariu
franzm Postat Mai 26, 2023 Partajează Postat Mai 26, 2023 Boxele Technics au un volum (intern) de ca 26-28 litri. VAS=110 l. Puteti calcula usor fc (ca. 86 Hz) si Qtc (ca. 1). (Pentru 30 l, producatorul da fc=82 Hz si Qtc=0,96.) Daca umpleti bine boxa cu melana sau lâna, mai scad oleaca. Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 26, 2023 Partajează Postat Mai 26, 2023 Basul unor difuzoare cu suspensiile vopsite cu lac poliuretanic nu are rost sa fie comparat cu nimic. In cel mai bun caz trebuie inlocuite suspensiile si abia apoi ascultate. Cred ca ati vrut sa scrieti 0,5mH, nu 0,5H. Inductanta serie si condensatorul de valori mici inseamna o taiere f sus a mediilor - de fapt este in zona inaltelor, undeva spre 3000 (si ceva) de hertzi. Nu influenteaza basul dar face inutil difuzorul de medii. Link spre comentariu
merck Postat Mai 27, 2023 Partajează Postat Mai 27, 2023 (editat) Un BG20 masurat in cutie: Deci la 63Hz deja avem un -7dB (sau -8dB). La 40Hz avem minim -10dB. filmarea se poate vedea aici: Editat Mai 27, 2023 de merck Link spre comentariu
Ungureanu Daniel Postat Iunie 4, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2023 Salut colegi, am remarcat ca sunt unele difuzoare de portiera care se aud foarte bine, asa ca m-am gandit la Audison Prima AP8 care ar fi pe aproape sa zic, dar la 4Ohm fata de 6. Se vand doar pereche si asta ar insemna un risc ceva mai mare fata de situatia cand as cumpara doar un singur BG20 pentru proba . Am aflat si de faptul ca intr-o masina sunetele joase sunt favorizate fata de o camera. Ce ziceti daca e o solutie buna sau nici vorba ? Link spre comentariu
Усилитель Postat Iunie 5, 2023 Partajează Postat Iunie 5, 2023 In general difuzoarele "auto" au SPL mic,si impedanta coboara chiar si la 2.2 ohmi.... Acum am terminat de " slefuit" boxele cu BG20 ,suna foarte bine ,placut si au bas destul.( Cu toate ca nu am corector de ton ,si auditia am facut in aer liber ) Link spre comentariu
Ungureanu Daniel Postat Iulie 30, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2023 Salut colegi , pana la o achizitie serioasa am gasit pentru teste doua perechi s.h. adica RCF auto, WL200, 92,5dB/1m/1W, 4Ohm ,38-3000Hz si respectiv Kenwood T10-0396-03 cred ca la 6Ohm. Mai intai am montat un RCF si am ascultat comparativ cu boxa originala pe un amplificator cu EL34 in trioda si transformator pe tor dupa o schema banala . Pe muzica la putere medie si la max. nu am gasit nici cea mai mica diferenta . Am invitat si un coleg tanar sa-si dea cu parerea fara sa stie ce operatiune am facut si la fel nu a remarcat nicio diferenta . Am testat pe urma cu un generator on line pe sinus de la 400Hz in jos cand au inceput sa apara diferente . Intre 400Hz si 40Hz boxa originala suna o idee mai slab, dar sunetul parea ca vine dintr-un volum, fizic vorbind, care inconjoara boxa, iar aceea cu RCF avea un sunet cumva doar din regiunea difuzorului. Cuvintele care ar defini cel mai bine sunetul boxei originale ar fi "un bas plin". Sub 35Hz boxa originala se auzea slab fata de aceea cu RCF , dar asta din urma parea ca mai are o oscilatie parazita de frecventa mai mare ce-i drept abia perceptibila . La 25Hz boxa originala nu se mai auzea deloc fata de RCF. Ce am mai remarcat este faptul ca difuzorul RCF genera si un mic zgomot parazit sub 50Hz ca atunci cand in amplificator un condensator ceramic intra in s.c. Al doilea test cu difuzorul Kenwood a fost la fel de neconcludent pe muzica si am trecut apoi la teste cu sinus . Kenwood parea ca are niste rezonante sau in orice caz cresteri de volum pe la 190-200Hz , apoi ambele boxe pe la 80-85Hz si aici dau vina pe cutii sa zic . Sub 50Hz boxa originala din nou suna foarte bine , iar aceea cu Kenwood genera un bas ca un buzz. Probabil ca se forma un fel de oscilatie mecanica de frecventa mai mare suprapusa peste tonul de test . La putin peste 20Hz Technics nu se mai auzea absolut de loc fata de Kenwood care dupa auzul meu parea ca totusi genereaza o oscilatie acustica . Boxele au in interior o bucata de pasla impaturita in doua, pozitionata pe peretele opus difuzoarelor ,dar care acopera doar jumatate din suprafata iar in rest nimic absorbant . Concluzia este ca doar inlocuirea difuzoarelor, asa dupa ureche nu e solutia buna sau poate chiar am testat doua modele nu tocmai performante desi cu sensibilitate mai mare. Incepe sa mi-se contureze ideea ca e la fel de complicat de facut o boxa pe cat amplificatorul in sine . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum