Ungureanu Daniel Postat Mai 24, 2023 Partajează Postat Mai 24, 2023 Salut colegi , vin cu o intrebare privind o pereche de Technics SB-C450 pe care le-am cumparat de curand . Joasele sunt reparate si as zice ca sunetul e corespunzator marimii si clasei, dar eu le folosesc pentru un amplificator pe tuburi si sensibilitatea lor nu e tocmai potrivita . Intrebarea este daca acum, la atata vreme dupa ce au fost fabricate, as gasi o pereche de difuzoare de joase mai sensibile ca sa le inlocuiesc ? Mai adaug faptul ca aceste boxe sunt pe 6Ohm si as vrea sa raman cam pe aici cu rezistenta . Link spre comentariu
ex.escu Postat Mai 25, 2023 Partajează Postat Mai 25, 2023 Incintele dvs. au spl-ul mic pentru un amplificator cu tuburi (cca.86db) ;incinta e si ea calculata pentru difuzoarele cu care e dotata, e greu sa gasiti un difuzor care sa satisfaca cerintele. O varianta e o incinta dedicata cu difuzoare de banda larga (cu spl de la 90 db in sus ,alpair 12p, ps220-8, tangband ) in incinte care sa le ajute gen vtp, mltl, etc. dar costurile sunt destul de mari. Link spre comentariu
laur+ Postat Mai 25, 2023 Partajează Postat Mai 25, 2023 Și costurile dar și dimensiunile sunt mai mari. Link spre comentariu
Усилитель Postat Mai 25, 2023 Partajează Postat Mai 25, 2023 (editat) Eu as pune Visaton BG 20, are tot 20cm si SPL 92. Apoi as incerca si sa scot ceva spire, din bobina aferenta, pe tuburi suna bine putin mai multe medii.... (depinde si de genul de muzica ascultat...) Editat Mai 25, 2023 de Усилитель Link spre comentariu
Ungureanu Daniel Postat Mai 25, 2023 Autor Partajează Postat Mai 25, 2023 (editat) Eu inteleg faptul ca difuzoarele si cutia sunt imperecheate daca e bun termenul ,dar pot risca o suma oarecare sa cumpar un difuzor pentru probe . Iau in considerare Visaton BG20 daca altceva mai specializat pe joase nu este mai aproape . Drept sunet, asa cum sunt boxele astea Technics cu suspensia schimbata la joase, au basul foarte placut si daca le compar cu o pereche Dynavoice DM-6 pe care acum incerc sa o formatez , primele suna mai bogat , adica instrumentele slabe se aud mai clar si mai distinct . Nu am in plan sa construiesc sau mai grav sa bag mii de euro in boxe pentru un amarat de amplificator cu EL34 si de aceea caut o solutie cu titlu de incercare . Ma gandeam ca in 40 ani difuzoarele au evoluat mult si poate gasesc o varianta sa ridic sensibilitatea . Despre scos sarma din difuzor nu ma pot gandi . Editat Mai 25, 2023 de Ungureanu Daniel greasala scriere Link spre comentariu
Усилитель Postat Mai 25, 2023 Partajează Postat Mai 25, 2023 Acum 31 minute, Ungureanu Daniel a spus: Despre scos sarma din difuzor nu ma pot gandi . Nu din difuzor ,ci din bobina serie cu basul....sau scazut la juma capacitorul paralel cu basul.... Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 25, 2023 Partajează Postat Mai 25, 2023 Cu Visaton BG 20 se va pierde si putinul bas de acum. Acesta este un difuzor de banda larga, nu de bas, asa ca va rezulta o cocoasa pe mediile inferioare, mult mai neplacuta la sunet decat cel redat de boxe in forma actuala. @ Ungureanu Daniel - reparate inseamna schimbata suspensia din spuma sau si rebobinate ? Cat de bine ? Nu cumva au fost rebobinate si mediile si tweeterele ? De obicei acestea crapa inaintea wooferelor. Daca vreti neaparat sa inlocuiti wooferele ar trebui alese altele de acelasi tip - tot cu suspensie din spuma, de ex. Tonsil. Trebuie verificat daca se potrivesc volumului incintelor dvs. Intrebarea este daca merita, pt ca nu sunt chiar ieftine. Amplificatorul cu lampi este facut de dvs ? Link spre comentariu
sonic11 Postat Mai 25, 2023 Partajează Postat Mai 25, 2023 Um amarat de amp. el34...!? Flucru care ma face sa cred ca amp-ul e făcut după ureche, astea EL34 ar trebui sa le scuture bine daca este configuratie pp. Prima gresala... cumperi și apoi încerci sa dregi gresala...trebuia sa ceri un minim de sfaturi. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Mai 25, 2023 Partajează Postat Mai 25, 2023 Eu as lasa in pace Technics-urile alea asa cum sunt si le-as folosi pe ceva solid state (cu rezerve de putere). Eventual daca e imperios sa existe un numar limitat de boxe (Feng Shui impus de sotie spre exemplu) s-ar putea vinde si cumpara altceva, adecvat amplificatorului cu lampi. Link spre comentariu
daniel_2004 Postat Mai 25, 2023 Partajează Postat Mai 25, 2023 Cel mai bun sfat (s-a și dat deja aici - l-a dat @bmwh548) vinzi Technics-urile și ori cumperi, ori construiești ceva CAPABIL pentru amplificator pe tuburi... Link spre comentariu
Ungureanu Daniel Postat Mai 25, 2023 Autor Partajează Postat Mai 25, 2023 Acum 3 ore, Shambala a spus: @ Ungureanu Daniel - reparate inseamna schimbata suspensia din spuma sau si rebobinate ? Cat de bine ? Nu cumva au fost rebobinate si mediile si tweeterele ? De obicei acestea crapa inaintea wooferelor. Daca vreti neaparat sa inlocuiti wooferele ar trebui alese altele de acelasi tip - tot cu suspensie din spuma, de ex. Tonsil. Trebuie verificat daca se potrivesc volumului incintelor dvs. Intrebarea este daca merita, pt ca nu sunt chiar ieftine. Amplificatorul cu lampi este facut de dvs ? S-a schimbat sigur suspensia, dar in rest nu stiu . Au fost reparate foarte ingrijit si daca vanzatorul nu-mi spunea nu cred ca as fi observat . Daca ma uit cu atentie se vede o idee de adeziv intre membrana si burete . Din ce am vazut acum pe net sunt niste kit-uri de reparatie , dar trebuie o mana experimentata. Mi-a spus ca le-a gasit desprinse de tot . Nu am ce sa le reprosez ca sunet pentru 800 lei, doar ca trebuie impinse un pic mai tare . Am testat pe un SE cu EL34 in trioda si am mai multe amplificatoare cu tuburi pe care nu le voi finaliza cu carcasa sa zic , doar fac teste si masuratori . Tin boxele intr-un atelier, asa ca daca se strica sau le distrug in urma modificarilor face parte din profil . Nu cred ca e cineva care construieste sau repara si nu strica nimic . Link spre comentariu
daniel_2004 Postat Mai 25, 2023 Partajează Postat Mai 25, 2023 Sunteți departe... Faceam un test cu o pereche de TQWT cu difuzoare Peerless de 6.5" - 16.5 cm (1 mid-bas + 1 tweeter per boxă) și vă garantez că v-ați fi schimbat parerea... (Sper să nu se considere reclamă) Boxele sunt cele de aici: https://www.olx.ro/d/oferta/vand-boxe-diy-tqwt-echipate-peerless-IDg8iM6.html Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 25, 2023 Partajează Postat Mai 25, 2023 Technics-urile acelea nu sunt boxe de test. Testele se fac pe boxe/difuzoare de cateva zeci de lei... Si apoi amplificatoarele cu tuburi au OT, ceea ce nu lasa cc pe iesire. Cu EL34 se pot face amplificatoare foarte bune. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Mai 25, 2023 Partajează Postat Mai 25, 2023 Strict pentru teste de auditie se pot lua doua difuzoare auto coaxiale mai rasarite, puse pe doua bucati de PAL si ar fi suficiente. Ma refer la teste de functionare a montajelor, nu auditii in care sa prinzi subtilitatile unor ajustari fine in schema. Eu mi-am pastrat doua difuzoare Sony scoase dintr-un CRT Trinitron pentru probe de functionare. Link spre comentariu
Усилитель Postat Mai 25, 2023 Partajează Postat Mai 25, 2023 Acum 3 ore, Ungureanu Daniel a spus: Am testat pe un SE cu EL34 in trioda Pt SE trebuie SPL mai mare decat pt PP.....difuzoare care sunt mai scumpe.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum