Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator telefon usb

Postări Recomandate

Am un incarcator , tip auto , intra in locas bricheta si are 4 mufe usb tip A.

Pe 2 din ele scrie 3.1A

Pe a treia scrie  SCP/QC3.0

Pe a patra scrie SUPER 

La nici o mufa nu scrie tensiunea disponibila . Poate este o banalitate , dar eu Nu inteleg nimic , inca .

Ce tensiune exista la aceste mufe usb ? Au dedicatie speciala ? Au necesar de intrare [analog/digital] prin mufa usb pentru reglaj tensiune ?

Ce se intimpla daca gresec mufa ? 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Poti folosi ce mufa vrei, nu vei defecta nimic.

Mufele de 3,1A livrează 5V, cea QC3.0 tot  5V dar poate livra tensiune mai mare, 9 sau chiar 12V daca dispozitivul pus la incarcat cere tensiune mai mare.

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu

La conectarea dispozitivului de incarcat in incarcator, inainte de a se incepe incarcarea propriu zisa se negociaza intai niste protocoale care stabilesc parametri de incarcare ceruti de consumator, incarcatorul se conformeaza si ofera tensiunea potrivita aplicatiei.

Vezi ca e plin Youtube de tutoriale bune pe tema asta, ajuta mai bine la intelegerea subiectului.

Link spre comentariu

Eu am 2 nelamuriri:

-utilizez o camera care merge cu 5v ; nu stiu daca foloseste /nu foloseste pinii de date ai mufafei , analogic sau digital.

-telefonul si el nu cred ca are ceva special la incarcare si nu stiu ce pini foloseste 

Nu am gasit nici o documentatie privind standartul QC3.0 sau "Smart" .

Link spre comentariu
Acum 9 ore, Marian a spus:

La conectarea dispozitivului de incarcat in incarcator, inainte de a se incepe incarcarea propriu zisa se negociaza intai niste protocoale care stabilesc parametri de incarcare ceruti de consumator, incarcatorul se conformeaza si ofera tensiunea potrivita aplicatiei.

Doar la cele cu fast charge .

In general aceste volt/ampermetre usb au D+ cu D- in scurt .

La modelul in discutie sunt conexiuni complete USB  si din ce tin minte merge pana la 9V .

(am unul defect )

Editat de antonvasileeee
Link spre comentariu
Acum 6 ore, spinach a spus:

Eu am 2 nelamuriri:

-utilizez o camera care merge cu 5v ; nu stiu daca foloseste /nu foloseste pinii de date ai mufafei , analogic sau digital.

-telefonul si el nu cred ca are ceva special la incarcare si nu stiu ce pini foloseste 

Nu am gasit nici o documentatie privind standartul QC3.0 sau "Smart" .

QC3.0 e doar unul din standardele de incarcare si nu ai cum sa gasesti documentatia, ca e standard proprietar inventat de Qualcomm. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări