Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconditionare Unitra.

Haralambie

Postări Recomandate

Zal,Bitumul il pun doar pentru o rigidizare mai buna, pe langa sipci. De aceea am si dat cu aracet pe la imbinari (interior/exterior).Peste bitum vor fi 2 straturi : un fel de pasla si burete cofrat. Nu duc lipsa la antifonare.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 72
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Haralambie

31

• Dr4g0n

14

• zal

7

• CBI

6

Top autori în acest subiect

Sînt cel pu?in 2 tipuri de aracet, de construc?ii ?i de lemn, numai c? în ultima vreme nu le mai po?i deosebi ?i nici calitativ nu mai sînt ca pe vremuri. Cel de construc?ii î?i d? impresia c? a lipit bine ?i la prima for?are a lipiturii crap? ?i trosne?te. Asta e cel care r?mîne alb dup? uscare, cel de lemn trebuie s? semene cu un plastic mai închis la culoare.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Un mic update.Am terminat de slefuit o boxa, astfel:Am netezit toate muchiile. Le-am adus la acelasi nivel cu restul grilei fata. Ele initial erau cu 3mm mai inalte. Am eliminat chitul in surplus.Am luat si furnirul de stejar.Mai trebuie sa cumpar lac, bait, vopsea, chit, buretele cofrat, si inca 2-3 treburi marunte.Momentan proiectul va ramane in faza asta. Dupa 3 saptamani, dupa ce ma intorc din tari straine, ma reapuc de el.Cu poze voi revenii mai pe seara.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am amanat putin vopsirea si furniruirea.Maine ma apuc de facut niste sipci ce le voi prinde de panoul fata spate cu rolul de rigidizare.Locuri multe de prindere nu am, asa ca o fixa intre tweeter si woofer.

Link spre comentariu
Vizitator Fat Bastard

Predator, gandeste-te bine ce difuzoare bagi in ele, tine minte ca sunt incinte pe compresie iar volumul interior este de 15.6litri, eu am varianta pe 3 cai si am cumparat difuzoarele originale, mai putin tweeterul pe care nu l-am gasit, nu stiu cum se face ca.. incintele suna prost, mi-ar trebui si tweeterul, poate asa se vor schimba lucrurile. Rigidizarea pe care urmeaza sa o faci e un lucru bun. Legat de antifonare.. io nu m-as grabi la capitolul asta, intai fa un proiect in bassbox pentru ca acolo iti simuleaza raspunsul in frecventa si in functie de antifonaj, ceea ce e un lucru foarte bun. Personal, m-am straduit ceva sa obtin bass din ele (cu difuzoarele originale), dar fara rezultat. Un alt pas important e ca pe langa componentele de calitate folosite la filtru, sa ai si niste cabluri bune, nu numai in afara incintei, ci si in interiorul ei, cablul ar trebui sa fie cu o sectiune cat mai mare, sa fie din cupru si sa aiba un invelis din material cat mai bun, pentru un sunet de calitate si o separatie cat mai buna a sunetelor intre cele 2 difuzoare.Spor la lucru !

Link spre comentariu

21,6 au incintele goale, volum intern.Rigidizarea va ocupa cam 1L. Carcasa difuzorului din ce-am calculat ar fi undeva in jurul valorii de 0.7L. Deci ma apropii de 20L (grosso-modo).Eu am ales 20/80/2. Cu acest difuzor am o curba foarte frumoasa a raspunsului. F6 este la 50Hz. Group delay-ul este foarte bun ( la 50Hz 3ms, la 20Hz 3,561ms ), iar Qtc-ul incintei se apropie de 0.707 :d

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări