Vizitator calin_c Postat Ianuarie 30, 2008 Partajează Postat Ianuarie 30, 2008 CBI1) Chiar daca e lemn stratificat nu pot sa tina ? (nu e rumegus presat sau cine stie ce scandura)2) Nu am amplif care sa-mi bage 2x200 W putere continua in ele ....ci doar 2x50W (rms), care nu stiu cat sunt de reali. Pana cand voi avea bugetul necesar schimbarii amplifului (poate ani), voi da in boxele astea tot ce poate amplifu`...si nu cred ca vor crapa. In caz ca vor crapa intr-o buna zi, o sa iau difurile si o sa fac acea cutie stas care era in proiectul dat.3) Cum este influentata calitatea sunetului de catre grosimea peretilor incintei? (volumul intern la fel, dar una cu peretii mai grosi decat cealalta ....1.9 fata de 1.3 cm) Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 30, 2008 Partajează Postat Ianuarie 30, 2008 Difu are 8",cel mai subtire cu care ai putea merge ar fi PAL de 18,la 13 mm orice ai avea,cutia va avea coloratii,chiar si la 20-30w.Sa muncesti sa pui ranforsari e chin,difu ala are si o forma mai 'speciala',o sa vezi ca si gaura de montare e ceva putin mai mare.Daca si fata pe care-l montezi e tot sub 18mm,chiar nu e bine.Daca bagai cine stie ce no-nameuri mai ziceam dar asa ,crede-ma ca merita un 'adapost' mai decent,chiar si din PAL melaminat de 18 in cel mai rau caz.Dupa ce o sa vezi tw,sigur o sa te cam uiti putin urat ca nu prea vine cum ai vreaIn atatia ani de zile gandeste-te si tu ca placajul ala si-a pierdut din calitati,de semenea si lipicul,rezistenta(de ce nu si aspectul)Chiar daca te vei apuca de modificari extreme asupra celor vechi,vei vedea ca e posibil sa faci exact aceeasi munca,daca nu chiar mai multa ca la unele noi,dar rezultatele sigur vor si f diferite.Vorbim de facut 2 lazi de 20L,nu avioane pline de indoituri si labirinturi Link spre comentariu
Vizitator calin_c Postat Februarie 1, 2008 Partajează Postat Februarie 1, 2008 ...cel mai subtire cu care ai putea merge ar fi PAL de 18,la 13 mm orice ai avea,cutia va avea coloratii... Nu vreau sa te contrazic pentru ca nu cunosc adevaratul raspuns al intrebarii mele , DAR: --din cate stiu eu pal melaminat = placa de rumegus presat (imagine) --ceea ce am eu e lemn stratificat (are o structura mult mai rezistenta decat cea din PAL, cred ca e cea mai rezistenta structura din lemn care exista) vezi imagine1 sau imagine2 Cred ca nu e corecta comparatia directa - 19mm pal cu 13 mm lemn stratificat. Ma gandeam ca trebuie sa fie un coeficient al materialului, un calcul specific pt fiecare tip de material si astfel sa primesc un raspuns dovedit stiintific. Poate stie cineva cum se calculeaza....poate are cineva un soft pt a simula asa ceva. --ce definesti prin "coloratii" ? Link spre comentariu
zal Postat Februarie 2, 2008 Partajează Postat Februarie 2, 2008 Primul e un fel de TEGO, care era folosit in România la cofrajele de turnat betonul in constructii si la podelele de autobuze si tramvaie. E foarte rezistent, inclusiv la apa si ajungea si la grosimi de 18mm. Al doilea seamana cu panelul, care e mai usor si rezistent si el, se folosea furniruit prin anii '60-'70 si la mobila, dar nu rezista la apa, avea grosimi diferite, pina la 22mm. Link spre comentariu
Haralambie Postat Noiembrie 14, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2008 Reinviu threadul.Iar m-am impiedicat de ele. E cazul sa incep reconditionarea lor. Pentru inceput, voi da jos furnirul, sau imitatia de furnir de pe ele. A imbatranit, se cojeste la unele colturi. Inestetic.Incinta va ramane pana la urma inchisa. M-am cam saturat de BR.Ranforsari voi face doar daca e necesar. Link spre comentariu
Haralambie Postat Noiembrie 14, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2008 Am terminat de decojit o boxa. Solicitanta activitate. Dupa aprox 2 ore, am decojit-o total.Poze voi atasa in scurt timp.Voi chituii toata suprafata exterioara, cat si toate imbinarile interioare.Apoi, la smirghel.Voi schimba si panza de la "acoperitoare".Deja am o idee de finisaj.Fata/spate : negruLaterale : furnir fag, ulm, mesteacan. Link spre comentariu
Haralambie Postat Noiembrie 16, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2008 Tweeterele noi de la tonsil, nu se potrivesc cu cele vechi prezente in aceasta incinta.Cele vechi, distanta intre gauri (diagoanala) 100mm.Cele noi seria 10/80, 11/100 (ce se gasesc la noi) au 88mm, respectiv 98mm.Multe alternative nu am, decat sa gasesc un tweeter a carui magnet sa intre in gaura, iar gaurile de montaj sa fie peste 100mm. Link spre comentariu
radue Postat Noiembrie 16, 2008 Partajează Postat Noiembrie 16, 2008 Nu era mai simplu daca faceai de la 0 incinta ? ( ma refer la partea de cutie, ca asa nu cred ca aveai probleme cu tweeterele ) Link spre comentariu
Haralambie Postat Noiembrie 16, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2008 Sunt taur ) Am 2 variante de la Monacor:DT-280DT-300Preturile sunt OK. Link spre comentariu
niku_dj Postat Noiembrie 21, 2008 Partajează Postat Noiembrie 21, 2008 @predatorla mid-bass cum ai ramas pana la urma?am auzit niste hp-uri de la paudio in niste cutii asemanatoare cu ale tale(tot unitra) fara reflex si sunau binecu chituitu ai de lucru ... nu gluma... varu-meu le-a chituit pe a lui.... eu nu as face-o... daca nu cumva le-ai terminat spor la treaba mai departe Link spre comentariu
Haralambie Postat Noiembrie 22, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2008 OK. Sa va raspund cum o sa fac in continuare.Am cateva idei.Avand in vedere materialul mai vechi cat si mai slab calitativ am m-am gandit sa fac urmatoareleChituit. Interior/Exterior.Insonorizant. Aici sunt mai multe optiuni. 1. Ma duc cu incintele la fo` firma unde poate aplica insonorizant cu pistolul, si trag vreo 2-3 straturi interior si exterior fata si spate.2. Iau insonorizant la cutie si il aplic cu pensula in interiorul cutiei.3. Iau membrana bituminoasa si aplic interior. Trebuie sa vad care e cea mai buna metoda dpdv al rigidizarii.As mai putea rigidiza putin incinta cu neste sipci.Difuzoarele vor fi Tonsil pentru mid-bas. Tweeterul e posibil sa fie unul Dayton. Link spre comentariu
niku_dj Postat Noiembrie 23, 2008 Partajează Postat Noiembrie 23, 2008 asteptam sa le termini sa ne spui cum sunabafta!! Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 28, 2008 Partajează Postat Noiembrie 28, 2008 De unde ideia cu bitumul? Adic? ?tiu de unde, dar nu are logic?, c? doar nu insonorizezi burta la Dacie. Se folose?te un material fonoabsorbant moale ca: vat? mineral?, melan?, burete, pîsl? moale, de?euri textile, lîn? sau chiar vat? medicinal? b?gat? în perne de tifon, etc.?i nici nu se chituie?te în interior... Link spre comentariu
radue Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 Bitumul creste masa => scade frecventa de rezonanta.Si mai si absoarbe din ceea ce e in plus ( adica nu lasa undele stationare sa se formeze asa de bine ca pe lemn de ex ). Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 Masa poate s? creasc? ?i cu un DEX pus pe box?, frecven?a de rezonan?? a cutiei scade cu volumul ?i uneori cu deschiderile. Undele alea trebuie absorbite cu ceva moale ?i afînat.Carton bituminos, izola?ie termic? de Al cu bitum sau asfalt de pe strad?? Dac? st? boxa lîng? calorifer ?i începe s? curg?...? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum