Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconditionare Unitra.

Haralambie

Postări Recomandate

In primul rand va urez LA MULTI ANI si sanatate !

Stiu, probabil voi fi "atacat" de multi useri, cum ca acest subiect a fost discutat. Am incercat cu Search dar nu reiese niciun rezultat. Ori e search-ul defect, ori nu este niciun subiect :smt012 .

Modelul nu il stiu, banuiesc ca cel de 70W. Prezinta 2 cai. Difuzoarele de medii-bas, prezinta tipica problema a lazilor unitra: membrana se sfarama.

Tweeterele s-au ars, deci a ramas decat cutia. Si de ce sa nu o folosesc.

Volumul il voi masura cand voi ajunge acasa, eu fiind acum la un hotel.

Acum, daca voi cunoasteti niste traductoare ( mid - bass + tweeter ) care sa aiba o sinergie de minune, sa fie acceptate de o incinta inchisa va rog sa contribuiti. Poate vor mai fi si alti fericiti :smt004

Daca e o solutie mai buna, pot modifica incinta pentru a trece la bass-reflex.

Eu am in minte urmatorul plan de actiune:

1. Masurarea cutiilor

2. Inspectarea conditiiei lor

3. Rigidizarea lor ( daca este necesar )

4. Alegerea traductoarelor

5. Filtrul incintelor ( pasiv )

6. Antifonare

7. Retusuri

Bugetul ar fii de 3-4 mil, pentru midd-bass si max. 2 mil pt tweeter.

Ce mi-a placut, au fost niste difuzoare Peerlees (seria destinata audiofililor ) desi nu stiu cat de stralucite sunt. Mai fac cercetari!

Intrebarea finala este daca se merita aceasta reconditionare, sau pot cumpara niste Wharfedale/Tannoy s.a.m.d

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 72
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Haralambie

31

• Dr4g0n

14

• zal

7

• CBI

6

Top autori în acest subiect

Am discutat si cu Vasile, el mi-a recomandat acelasi lucru. Eu aveam in gand, sa nu fac acelasi bors, ci sa fie unu mai bun, mai acru. :smt003 Acum, exista si posibilitatea, sa imi fac niste cutii, dar asta e o alta poveste.Ma gandeam la THE BEST CASE SCENARIO pentru aceste lazi :)

Link spre comentariu

Multumesc pentru ajutorul oferit, dar problema mea nu era chiar in ale simulatului :smt003 Eu cautam un user ce a folosit o combinatie de woofer + tweeter, ambele luate de pe hi-end.ro si i-au gadilat urechile :smt004 Acum, cu simulatu vad ca toti se "pricep", rezultatul este luat ca atare, nu este verificat..una alta.

Link spre comentariu

Nu tin minte sa fi fost boxe Unitra pe 2 cai de 70W, la 60W au fost unele cu bas de 40W si tweeterul calota, eu am vazut si cu filtru si fara, doar cu un cond de 3,3uF pe inalte. Oricum au existat destule variante, originale sau facute la noi. Cam greu de potrivit alte difuri in cutiile lor.

Link spre comentariu

Posibil, din ce spui tu pare sa fie de 60W.Cutiile mi le aduc aminte de acum 2-3 ani, in rest au stat bine pus intr-o cutie. Maine ajung acasa si va pot spune tot ce trebuie :partyman:

Link spre comentariu

Interesant, dar deja sar din domeniul Hi-Fi :smt003 200W ..`mnezeule :yawinkle:

eu zic ca intrii in domeniul hi-fi :d Pa-800k e considerat hi-fi in caz ca nu stiai :d vezi ca s-a vorbit mult de el pe aici
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări