zvonacfirst Postat Mai 23, 2023 Autor Partajează Postat Mai 23, 2023 Asa cum scrie @Ovidanie am procedat pentru un alt proiect. Primele gauri cu 2mm, cat de apropiate am putut. Un punctator automat cu care le-am marcat. A doua oara am dat cu 3.5mm dar din doua in doua. Totusi am muncit destul de mult pana am reusit sa finisez cu pila la un nivel satisfacator. Acum tabla este de 1mm, mai groasa decat am descris anterior. Ideea cu folosirea traforajului nu m-a parasit. Am constatat ca panzele de bomfaier inguste, de cca 5mm, care au niste pinteni la capete, pot fi prinse in traforaj daca scot acei pinteni, care ies usor. Ma refer la panzele de 150mm, care se folosesc la acest bomfaier. Zic sa le prind in traforaj, desi am si minibomfaier, pentru ca are adancime mai mare si pot aseza cutia pe suportul lui prins de masa. Daca nu merge, poate bag in lucru si soricelul. Cu dremelul imi este teama sa nu sara discurile alea. La turatia aia, orice greseala de inclinare a discului poate sa duca la spargerea lui. Link spre comentariu
draku Postat Mai 23, 2023 Partajează Postat Mai 23, 2023 Panzele alea sunt niste mizerii.... merg bine doar la plastic, lemn, materiale moi.... Cel putin ale mele.... Cu dremelul o sa consumi o gramada de discuri la tabla de 1 mm... Link spre comentariu
Dxxx Postat Mai 23, 2023 Partajează Postat Mai 23, 2023 "Cu dremelul o sa consumi o gramada de discuri la tabla de 1 mm... " Daca "dremelul" este chinezesc, probabil ca da. Insa cu disc Dremel original SpeedClick nu consumi nici macar un disc din experienta mea. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Mai 23, 2023 Autor Partajează Postat Mai 23, 2023 (editat) Acum 52 minute, draku a spus: Panzele alea sunt niste mizerii.... Am vreo doua seturi, nu ar fi o problema daca le consum dar imi fac treaba. Unele sunt Stanley, poate or fi mai de calitate. La dremel am renuntat din start. Poate ca ar merge dar imi este teama de el. Acum 37 minute, Dxxx a spus: Insa cu disc Dremel original SpeedClick Ei, original. "Dremelul" este construit de mine cu un motor 555. Il folosesc de fapt la gaurire cablaje unde turatia si spiralele de carbura ma ajuta sa dau gauri curate. Discuri am China si unele luate din Lidl. EDIT: Am verificat sa vad ce sunt acele SpeedClick despre care a scris @Dxxx. Un set de discuri si mandrina aia speciala ajung la 100 de lei. Apoi nu inteleg asta: CARACTERISTICI TEHNICE Viteza maxima (rpm) 35 Sursa este asta. Pai la 35 rpm imi expira buletinul pana tai ditamai gaura. Editat Mai 23, 2023 de zvonacfirst Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 23, 2023 Partajează Postat Mai 23, 2023 (editat) zvonacfirst.O droaie de magazine online din RO traduc aiurea specificaţiile!,Pe sait Dremel e trecut 35000 rpm pt oţel. Trebuie să ai mână de artist la astea ca să nu zboare. Reviewurile pe emag nu sunt grozave... Era să uit,pânze din alea înguste bune n-am găsit decat ruseşti.Poate or fi unele bune şi la noi,da' n-am dat de ele.Se mai pot confecţiona din pânze înguste de bomfaier da' e cam mult de tąiat din ele... Editat Mai 23, 2023 de BRANCA Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 23, 2023 Partajează Postat Mai 23, 2023 Pai asa se lucreaza cu ele, disc mic turatie mare. Nu trage deloc discul ala, mai repede o minifreza de carbura trage. Cu originalul am taiat teava de 1/2" ca altceva n-am avut la indemina si nici discul nu s-a terminat si nici nu s-a rupt. In multe cazuri sint utile. La taiat tabla problema apare cind patrunzi pe partea cealalta, atunci consuma discul. Daca doar tai superficial si apoi rupi prin indoire aproape nu consumi deloc discul, valabil si la flex mare. La colegul din pacate doar la o latura poate face manevra dar la restul daca merge cu grija nu consuma nici un disc, taiat superficial este solutia. Link spre comentariu
antonvasileeee Postat Mai 24, 2023 Partajează Postat Mai 24, 2023 Acum 10 ore, zvonacfirst a spus: Viteza maxima (rpm) 35 Sursa este asta. Pai la 35 rpm imi expira buletinul pana tai ditamai gaura. Editat 9 ore în urmă de zvonacfirst Lipseste un "k" . V max 35000 rpm. Un Dremel atinge lejer 33000 . Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Mai 24, 2023 Autor Partajează Postat Mai 24, 2023 Era o gluma. Trebuia sa pun zambaretul acolo. Era evident ca este o omisiune sau o eroare. Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 24, 2023 Partajează Postat Mai 24, 2023 zvonacfirst.Corect cu gluma,da' sunt discuri subţiri,de diametre mici,cu dinţi,ce lucrează la turaţii reduse,de ex la utilaje de frezat.Am avut pe mână unul din HSS cu grosime sub 1mm. Mai apoi şi plasticele trebuie tăiate la turaţii mici,deoarece se topeşte materialul. Privitor la securitatea tăierii cu discuri turate nu ştiu de ce nu există o mini apărătoare,ca la flex.Să fie pentru vizibilitate absenţa ei? Link spre comentariu
icar Postat Mai 24, 2023 Partajează Postat Mai 24, 2023 Acum 13 ore, zvonacfirst a spus: Am vreo doua seturi, Am incercat si eu cu asa ceva. Pânzele alea sunt mizerii. Nu am taiat mai mult de 2 cm si s-au tocit! Gauri sau dremel si rabdare! Incetu' cu incetu' se face otetu'! Link spre comentariu
Dxxx Postat Mai 24, 2023 Partajează Postat Mai 24, 2023 Nu prea conteza aparatul, decat ca fiabilitate si confort. Si un aparat bricolat merge bine, nu vad cum sa depasesca 35.000 rpm cat sunt specificate discurile. O trusa cu 10 discuri (2 din ele pentru plastic) + axul pereche costa 85 lei... asta cand axul separat costa peste 40 lei, eu zic ca nu este ceva prohibitiv. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Mai 24, 2023 Autor Partajează Postat Mai 24, 2023 Multumesc pentru sugestii, dar am citit pe net ceva care mi-a confirmat teama de a utiliza aceste discuri: nu trebuie utilizate pentru taieri pe curbe. Si este logic sa fie asa. Amprenta mea avand linii drepte si linii curbe, am sa incerc combinata nordica, pe curbe voi da gauri in doi pasi iar pe liniile drepte am sa incerc cu acele panze de minibomfaier. Daca esuez cu panzele, am in rezerva varianta gauririi in doi pasi si pentru liniile drepte. Am sa incerc sa rezolv in weekend si revin cu rezultatul. Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 24, 2023 Partajează Postat Mai 24, 2023 Poate găseşti nişte pânze de 150 mm mai de Doamne ajută şi ne spui şi nouă brandul! Eu aş incerca şi cu traforajul la care as monta o bucată de pânză bomfaier ingustă,de calitate. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Mai 26, 2023 Autor Partajează Postat Mai 26, 2023 Asa cum am promis, revin cu rezultatul. Metoda folosita a fost cea cu panza de minibomfaier prinsa in traforaj. Am consumat o singura panza de bomfaier care nu a fost epuizata complet - @BRANCAnu stiu marca dar sunt luate din Hornbach, am facut destul de mult zgomot si la taiere si la finisare cu pila - tabla aia rezona pe toate gamele posibile, am transpirat mult ceea ce nu este rau si am facut multa mizerie. Dar una peste alta eu zic ca a iesit exact ce am nevoie. Trebuie sa mai dau gaurile pentru prinderea ventilatorului si sa decupez locasul pentru mufa de alimentare, dar asta il fac prin gaurire pe contur si pilire. Peste acest panou din spate va veni o masca printata 3D sau o simpla vopsea. Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 26, 2023 Partajează Postat Mai 26, 2023 Felicitări!Asta mergea şi cu câteva găuri şi fainer de 115 mm...Mai păcătos era cu prinderea pe o bucată de scândură. Nu ştiu dacă n-are nevoie de întărire,că atunci ar merge o placă de plastic de 3-4 mm peste ea.Altfel o vopsea la spray şi iese lux! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum