Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie cb Midland zero

marin34d

Postări Recomandate

Buna ziua! Am luat de la cineva o statie cb Midland Zero plus și nu funcționează. Mai exact nu se aprinde afișajul care indica canalele și nici nu se aude nimic în difuzor când este alimentată. Siguranța fuzibila nu este arsa.Daca pun aparatul de măsură pe priza de bricheta îmi da valorile din foto, deci  dioda nu este străpunsă.

Am desfăcut capacele stației și am găsit arsa/ afumata aceasta piesa. Îmi puteti spune ce este aceasta piesa și ce valoare are? Mulțumesc

IMG20230520084255.jpg

IMG20230520084322_BURST000_COVER.jpg

IMG20230515215125.jpg

IMG20230515215153.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marin34d

8

• validae

7

• gabiz_ro

3

• Stefan

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dacă siguranța e bună, poate cine a ars-o o fi schimbat-o ulterior.

Dă jos dioda și pune în loc orice diodă care suportă 2-3A. Atenție la polaritatea diodei și pe viitor atenție cum alimentezi stația, de obicei firul roșu e plusul...

Link spre comentariu

Dupa cum arata masuratorile dioda de protectie paralel pe alimentare pare OK

Dioda din foto nu are ceva silicon sau alteva aplicat peste ea?

Se poate masura?

Link spre comentariu

Fiind situată chiar lângă filtrul de la intrare, cred totuși că aia e dioda antiprost, dar e întreruptă nu străpunsă.Trebuie dată jos și măsurată.E posibil să se fi întrerupt și vreun traseu alăturat...

Cum scriam anterior, e posibil ca cine a alimentat stația invers să fi schimbat siguranța ulterior, crezând că așa rezolvă defectul....

Link spre comentariu

Nu e dioda antiprost aia e montata chiar langa firele de alimentare ce vin pe placa.

Asta vine in colector la un tranzistor smd,are si trasee mai late,deci e ceva pe alimentare.

Asta dupa alte foto de pe simonthewizard

Oricum o dioda antiprost intrerupta nu afecteaza functionarea aparatului,doar nu-l mai protejeaza la alimentare inversa

In alte foto zona este curata deci nu cred ca este ceva adeziv sau silicon pe dioda.

Acel tranzistor poate face parte din vreun comutator sau stabilizator serie.

Editat de gabiz_ro
Link spre comentariu
Acum 17 minute, gabiz_ro a spus:

Nu e dioda antiprost aia e montata chiar langa firele de alimentare ce vin pe placa.

Asta vine in colector la un tranzistor smd,are si trasee mai late,deci e ceva pe alimentare.

Asta dupa alte foto de pe simonthewizard

Oricum o dioda antiprost intrerupta nu afecteaza functionarea aparatului,doar nu-l mai protejeaza la alimentare inversa

In alte foto zona este curata deci nu cred ca este ceva adeziv sau silicon pe dioda.

Acel tranzistor poate face parte din vreun comutator sau stabilizator serie.

O sa curat zona și revin cu foto.

1 oră în urmă, validae a spus:

Fiind situată chiar lângă filtrul de la intrare, cred totuși că aia e dioda antiprost, dar e întreruptă nu străpunsă.Trebuie dată jos și măsurată.E posibil să se fi întrerupt și vreun traseu alăturat...

Cum scriam anterior, e posibil ca cine a alimentat stația invers să fi schimbat siguranța ulterior, crezând că așa rezolvă defectul....

Exact așa s-a întâmplat! 

Curat zona afumata și revin cu foto.

Link spre comentariu

Ai masurat ceva tensiuni pe ea?

Ai masurat dioda?

Probabil e intrerupta nu strapunsa.

Fata de masa si catod ce rezistenta ai?

In anod ce tensiune ai?
Poti incerca sa schimbi dioda.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, gabiz_ro a spus:

Ai masurat ceva tensiuni pe ea?

Ai masurat dioda?

Probabil e intrerupta nu strapunsa.

Fata de masa si catod ce rezistenta ai?

In anod ce tensiune ai?
Poti incerca sa schimbi dioda.

Dioda da 0 și pe o parte și pe alta.

Fata de masa Rex este 0, fata de catod 950.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări