Vizitator dj_luchian Postat Ianuarie 2, 2008 Partajează Postat Ianuarie 2, 2008 nu stiu daca e sectiunea potrivita(daca nu e sa o mute moderatorii unde trebuie ) cine cunoaste vreun program pt calculator prin care sa vrtualizez un circuit electric (adica sa vad ce componenta imi trebuie si unde) ca sunt si eu incepator in ale electronicii si vreau (sincer) sa invat Blind: Mutat la Software Link spre comentariu
Vizitator dj_luchian Postat Ianuarie 3, 2008 Partajează Postat Ianuarie 3, 2008 m-ar interesa un program care ii introduc: ca imi trebuie un circuit pt un PIC si sa-mi faca el schema electronica cu toate componentele necesare Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 3, 2008 Partajează Postat Ianuarie 3, 2008 ... visele nu cost? nimic!!! :smt005 serios, nu cred s? existe ceva a?a de "mur?-n gur?". unde pui c? a?a oricum n-ai s? înve?i nimic!!! Link spre comentariu
Bogdantog Postat Ianuarie 3, 2008 Partajează Postat Ianuarie 3, 2008 Eventual ai putea incerca cu diferite programe de simulare a circuitelor electronice :goodman: ex PSpice din Orcad, Isis din Proteus,NI Multisim , ceva de la Crocodile Technology(atentie nu sunt gratuite) sau Ltspice gratuit. Acestea iti simuleaza si circuite cu PIC, Atmel dar nu iti dau mura in gura. Mai bine citesti cu atentie datasheetul microcontrolerului si incerci sa concepi o schema.Bafta! Link spre comentariu
i0nutzb Postat Ianuarie 4, 2008 Partajează Postat Ianuarie 4, 2008 dac? e?ti încep?tor, începi de la zero, nu de la micro-controlere.... Link spre comentariu
Vizitator dj_luchian Postat Ianuarie 4, 2008 Partajează Postat Ianuarie 4, 2008 dac? e?ti încep?tor, începi de la zero, nu de la micro-controlere....si care program ar fi mai bun pt un incepator, de preferabil sa fie free Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 4, 2008 Partajează Postat Ianuarie 4, 2008 nu exist? a?a ceva!!!!înc? nu s-a f?cut softul ?la care s? gândeasc? pentru tine, absolut toate softurile de electronic? cer s? le dai ceva deja conceput, ele nu pot s? fac? (bine) decât un singur lucru: s? te scuteasc? de calcule lungi ?i complicate, cum sunt soaftele de tip SPICE, soafte care fac analiza comportarii unui circuit sau unei componente.eagle te scute?te s? mai desenezi de mân? cablajele, ?i s?-?i ofere ni?te posibilit??i de plantare, s?-?i atrag? eventual aten?ia asupra unor mici gre?eli, dar nu s? fac? munc? de concep?ie!!!nu exist? înc? programe de calculator "cu imagina?ie".toate cele concepute deja sunt ni?te auxiliare, ele nu fac decât s?-?i u?ureze munca, cel care concepe e tot operatorul!!!asta înseamn? c? f?r? s? cuno?ti legile fundamentale ale electrotehnicii nu faci nimic, f?r? s? ai tu deja ni?te cuno?tin?e despre componentele electronice, ?i despre comportarea lor în practic? degeaba faci simul?ri, pentru c? tot capul t?u va fi cel care interpreteaz? rezultatele ie?ite, nu programul...?ine bine minte: absolut toate programele de calculator actuale, indiferent sistemul de operare si configura?ia hardware pe care opereaz? nu fac decât ce le spui tu s? fac?. nimic mai mult!!!deci, sfatul meu ar fi s? începi prin a memora legile lui Ohm ?i ale lui Kirchhoff, comportarea în CC ?i CA a elementelor pasive de circuit (RLC, adic? rezisten?e, condensatoare ?i bobine), s? înve?i schemele de baz? ale conect?rii tranzistoarelor (atât pentru jonc?iuni PNP cât ?i NPN), schemele tipice ale circuitelor simple de amplificare, ?i cum po?i stabili, f?r? s? ias? fum din ele, amplific?rile de care ai tu nevoie.multe din ceea ce ?i-am indicat mai sus se înva?? în liceu, la fizic?, sau la ?colile profesionale cu profil de electronic? ?i/sau electrotehnic?, deci f? rost de manualele respective.sau te po?i înscrie într-un radioclub: tot ce trebuie s? ?tii ca s? iei autoriza?ia de radioamator receptor (mai e valabil??? asta ?tiam c? era necesar? pe vremea lui cea?c?, nu ?tiu dac? s-a modificat legisla?ia cu pricina), sunt aceste cuno?tin?e de baz?.apoi te po?i apuca, cu ajutorul cuno?tin?elor deja dobândite s? faci ?i munc? de concep?ie.?i s? nu-?i închipui c? e u?or... Link spre comentariu
Vizitator dj_luchian Postat Ianuarie 4, 2008 Partajează Postat Ianuarie 4, 2008 am priceput ca nu exista un program care sa le faca singur eu ma gandeam la un program care sa concep eu circuitul si sa asez componentele si sa-mi spuna daca e bun sau nu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum