Cristianbuta Postat Mai 17, 2023 Partajează Postat Mai 17, 2023 Buna seara,am nevoie de ajutor pt un dispozitiv care sa arda/bubuie o boxa bluetooth de la distanță.Am niște vecini care nu țin cont de regulile de bun simt și conviețuire,am încercat sa vb cu ei,m-au amenintat,am chemat poliția și după ce au plecat au reinceput.Situația e deja de câteva luni,văd ca poliția nu face nimic.Am nevoie de ajutor,am și o fiica clasa a 8 care trebuie sa învețe pt examen.Va mulțumesc. Link spre comentariu
validae Postat Mai 17, 2023 Partajează Postat Mai 17, 2023 Insistă tot pe cale legală, mergi eventual la superiorii celor care nu-și fac treaba.Dincolo de lege doar o pușcă cu lunetă mai ajută...dar nu cred că e cazul. Uneori mi-aș fi dorit și eu un mic dispozitiv direcțional care să ardă de la oarecare distanță orice dispozitiv electronic generator de zgomot (mai ales manele) dar astea sunt lucruri pe care doar armatele marilor puteri le mai experimentează.Dacă sunt vecini de bloc, le poți întoarce ,,favoarea,, atunci când se odihnesc, dacă sunt vecini de curte e mai greu... Link spre comentariu
Marele Savant Postat Mai 17, 2023 Partajează Postat Mai 17, 2023 Acum 9 minute, validae a spus: dacă sunt vecini de curte e mai greu... de ce e mai greu? poate asculta si el muzica simfonica in curte, tot satul se va delecta! Link spre comentariu
ionut120v Postat Mai 17, 2023 Partajează Postat Mai 17, 2023 (editat) Nu face obiectul acestui forum si oricum e scumpa in principiu impulsuri de microunde sau maser de mare energie. Insa am descoperit din intamplare un fel de zgomot subliminal care produce oboseala, se poate pune cand nu esti acasa, un difuzor directional nu e un capat de tara, gasesti pe net cum se face, principiul de functionare si gata facute. https://www.google.com/search?channel=fs&client=ubuntu-sn&q=directional+speaker+diy#fpstate=ive&vld=cid:4645db20,vid:9hD5FPVSsV0 Editat Mai 17, 2023 de ionut120v Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 17, 2023 Partajează Postat Mai 17, 2023 https://razvanbb.ro/metoda-care-pare-functioneze-lupta-nivelul-zgomot-produs-vecina-manelista/ Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 18, 2023 Partajează Postat Mai 18, 2023 Prima măsură luaţi-vă antifoane.A doua luaţi un megafon,ca în recomandarea maresalflotă,sau puneţi muzică rock,electronică,etc,pe o boxă,la volum max.În general e bun genul de muzică opus celui pe care-l ascultă adversarul! Evident vorbesc de măsuri pentru statul la curte... Link spre comentariu
ionut120v Postat Mai 18, 2023 Partajează Postat Mai 18, 2023 Citind cu atentie am costatat ca exprimentul lui Pavlov confirma 100% totusi un difuzor directional lasat sa merga noaptea orientat spre sursa problemei poate face treaba foarte buna, folosind acelasi principiu al lui Pavlov reflexul conditionat, pana la urma cei doi neuroni vor face asocierea intre oboseala si datul tare la manele sau ce or fi. Link spre comentariu
iuliantv Postat Mai 18, 2023 Partajează Postat Mai 18, 2023 Acum 12 ore, Marele Savant a spus: de ce e mai greu? poate asculta si el muzica simfonica in curte, tot satul se va delecta! se vrea liniste,in asa fel sa poata invata si odihni,a face si tu zgomot sa acoperi alt zgomot nu e o rezolvare,doar mai multa galagie ce poate deranja pe alti vecini de bunå credintå, legal e cea mai buna recomandare,daca stai intre oameni aduni mai multe semnaturi si trebuie sa se intåmple ceva,daca stai intre manelisti ,nu ai de unde aduna semnaturi ,si trebuie sa gasesti o cale mai putin ,,ortodoxa,, Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 18, 2023 Partajează Postat Mai 18, 2023 iuliantv.Eu aş bănui că muzica aia place vecinilor,din moment ce numai Cristianbuta reclamă,aşa că sunt slabe şanse de reuşită cu reclamaţia... Ar mai merita încercată o reclamare a curcanilor locali la nivelul superior,eventual la nivel naţional.Da' numai scris,că ăştia sunt jigodioşi,se cam acoperă unii pe alţii. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 18, 2023 Partajează Postat Mai 18, 2023 A doua luaţi un megafon Mare grijă că poate ieși cu bătaie pe bune... Link spre comentariu
amudsen Postat Mai 18, 2023 Partajează Postat Mai 18, 2023 Cel mai important, documentează-te (vezi filmul Nunti, botezuri, inmormantari - caz similar). Adica vezi un pic inainte, ca la sah, vezi vreo cateva reactii si contrareactii ce ar putea aparea. Cel mai eficiente sunt infrasunetele, e suficient un tub rigid cu un anumit diametru si lungime, un ventilator cu pale mari care sa produca o rezonanta specifica. Link spre comentariu
grosu99 Postat Mai 18, 2023 Partajează Postat Mai 18, 2023 Faceti mai multe reclamatii,mergeti in audienta la comandant .Si la mine erau niste nesimtiti dar fiind la tara noaptea si in special sambata nu venea nimeni. In timp s-au adunat reclamatiile si au luat bajetii o amenda mare,a doua zi au luat una dubla si s-au potolit ! Link spre comentariu
stereomaster Postat Mai 18, 2023 Partajează Postat Mai 18, 2023 Eu as incerca sa captez cu un microfon montat pe peretele exterior al casei toata galagia respectiva, s-o inversez la 180 de grade, s-o amplific si s-o trimit printr-un difuzor de banda larga montat mai sus (eventual pe acoperis) cu fata spre sursa de galagie si apoi din controlul de volum si eventual un reglaj fin de faza sa obtin anularea galagiei in zona care ma intereseaza. Sau eventual SI MAI INTERESANT , de facut acelasi lucru in zona limitei de proprietate, dar cu o boxa asemanatoare cu cea manelistica, astfel incat sa se obtina o anulare aproape totala CHIAR IN CURTEA respectivilor, incat sa nu mai inteleaga nimic, indiferent cat de tare cresc volumul ... P.S. E pierdere de timp cu politia, s-ar putea sa le placa si lor muzica aia... Link spre comentariu
validae Postat Mai 18, 2023 Partajează Postat Mai 18, 2023 Atenuarea activă a sunetului nu e chiar așa simplu de făcut. Are efect doar în anumite poziții relativ la poziția urechilor ascultătorului.Cu alte cuvinte, nu poți anula pe absolut orice direcție sunetul nedorit, date fiind și reflexiile inerente pe diverse obiecte.Cel mai bun efect il are doar când asculți la căști, care sunt mereu în aceeași poziție față de urechile tale.. Cum scria un coleg mai înainte, poți experimenta mai ușor cu infrasunete, practic iei o țeavă lungă cu diametrul de 110mm de plastic de genul celor folosite la canalizări, o transformi într-un tub rezonant acordat pe o frecvență ce generează panică și îl îndrepți spre vecin. Când se odihnește mai bine, îi dai panică la greu, tubul fiind foarte directiv.Nu are cum să se protejeze, fiindcă îi vor rezona și geamurile, ușile... Link spre comentariu
amudsen Postat Mai 18, 2023 Partajează Postat Mai 18, 2023 (editat) Tubul trebuie sa fie de diametru si rigiditate mare (gen tub fantana) si o lungime corespunzatoare. Un efect ok il are o membrana rezonanta cuplata la un sistem pneumatic. Mai tineti minte difuzoarele directive? Alea gen panou care sunt pentru dispersia manifestantilor? L.E. Mai e de experimentat ”maserul”, dar acelea merg mai mult pe drone Editat Mai 18, 2023 de amudsen Link spre comentariu
Postări Recomandate