Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Antena long wire pentru receptie unde scurte

norad

Postări Recomandate

Acum 36 minute, antemir a spus:

Poate.
Dar,
Conform datelor de pe internet, in 2017 au fost 32 milione de QSO-uri.
Din acestea, 5 milioane au fost realizate in FT8 !
2017 !

Da, sunt multi care in loc sa puna o antena, se multumesc cu o sarma si FT8. Pot intr-o oarecare masura sa-i inteleg pe cei care locuiesc in comunitati cu oameni absurzi (bloc cu 50% +1 prosti) care nu accepta sub nici o forma instalarea unei antene pe acoperis, dar nu-i pot intelege pe cei care nici macar nu incearca. In astfel de conditii, ok, te poti multumi cu FT8, n-ai incotro, dar asta nu inseamna ca acesta trebuie sa fie modelul. Modelul trebuie sa fie al celor pe care i-am citat eu mai sus (vedeti pe qrz.com  ce antene au). Nici eu nu am Yagi, cu atat mai putin 4 yagi-uri stack-ate (vezi VK3MO), dar macar un delta loop monoelement din 2 bete de pescuit si un balun ar putea avea multi, daca ar incerca macar... Daca la un deltaloop pt banda de 20m (2 bete de pescuit de 7m de la Decathlon) mai pui un GK-71, deja poti juca in sferturi sau chiar semifinale. Altfel, ramai la echipa sateasca, faci QSO-uri cu IT9 si DL3...

73!

Editat de Gagarin
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări