v67 Postat Mai 15, 2023 Partajează Postat Mai 15, 2023 Poarta culisanta Linomatik se deschide si se inchide la loc aleatoriu fara a primi o comanda am readus-o la setari de fabrica(D1 -y5 parca) am facut invatare rapida,fumctioneaza comanda cu telecomanda cit si selector. As vrea sa stiu daca asta e hiba lor,ati mai intilnit asceasta problema, cum ati tezolvat-o? Link spre comentariu
validae Postat Mai 16, 2023 Partajează Postat Mai 16, 2023 Ar fi bine să verificați condensatorii de filtraj ai sursei, dacă nu au capacitate sau au ESR mare, riplul rezultat după filtrare poate ,,zapăci,, memoria sau provoca diverse comenzi false. Link spre comentariu
franzm Postat Mai 16, 2023 Partajează Postat Mai 16, 2023 Ce vechime are poarta? Mai sunt si alte porti radiocomandate prin vecini sau trec autobuze prin fata portii? Se sudeaza prin zona? Puteti anula temporar receptorul de telecomanda al portii? Link spre comentariu
v67 Postat Iunie 5, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2023 Franzm poarta se afla la drumul national ,trafic nu gluma tir uri,autobuze ,se construeste in zona cred ca se mai sudeaza ,are vechime mai mare de 5 ani(8 cred) ce sa fac? Link spre comentariu
PacMan Postat Iulie 21, 2023 Partajează Postat Iulie 21, 2023 Dacă sursa este în comutație, atunci are deja multe ore de funcționare și schimbarea condensatorior electrolitici în mod preventiv poate să rezolve problema. Dacă este cu transformator, schimbarea electroliticilor și adăugarea unuia de capacitate mare (4700uf-10000uf) precum și capacități de decuplare 100nf pe fiecare. Semnalele false pot să apară din variația sursei de alimentare sau semnale perturbatoare culese de antenă. Primul lucru este să rezolvi cu partea de alimentare. Dacă mai apar acționari aleatoare atunci decuplează blocul de telecomanda radio ( partea de receptor din cutia de comandă) și acționarea să rămână doar pe butoanele locale. Mai poți filtra suplimentar cu alți condensatori electrolitici doar partea de comandă ( placa de procesor) și să montezi un integrat stabilizator. De asemenea folosești condensatori de 100nf să decupezi fiecare electrolitic de alimentare și unul chiar pe pinii de alimentare ai procesorului. Dacă semnalele aleatoare sunt recepționate de receptorul de telecomandă atunci este un pic mai complicat de găsit sursa, ai nevoie de un stick sdr cuplat la laptop să monitorizezi semnalele și schema receptorului pentru a vedea ce semnale transmite mai departe. Sau găsești alt modul de comandă prin radio care să aibă o protecție mai bună la semnale aleatoare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum