Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

E2.5 centrala Immergas victrix tera

Postări Recomandate

Bună ziua, oare cum se remediază eroarea e2.5 la centrala în condensatie Immergas victrix tera? Centrala a mers fără probleme, în urma unei pene de curent a apărut acesta eroare. Nu am găsit în manualul de utilizare descrierea erorii. 

Mulțumesc!

IMG-20230513-WA0000.jpg

IMG-20230513-WA0001.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@adydepam cautat în manual nu am găsit nimic cu eroare 25. Eroarea nu e descrisa în manual, însă am văzut pe net un tip care vinde placi la schimb, ce pretinde ca rezolva aceasta eroare. Eu sunt convins ca el resetează cumva eroarea, de aceea cere placa la schimb. Ma gândesc la un reset cu rearmare manuala însă nu îmi dau seama momentan cum as putea rezolva eroarea. Mulțumesc de sfat, o sa încerc sugestia ta. 

Link spre comentariu

:84 25 Blocare datorată intervenţiei gradientului de temperatură a gazelor de ardere În cazul în care placa electronică detectează o creştere rapidă a temperaturii gazelor de ardere datorată, foarte probabil, blocării pompei de circulaţie sau lipsei apei din schimbător, centrala se blochează din cauza gradientului de temperatură a gazelor de ardere. Apăsaţi pe butonul de Resetare (1).

Link spre comentariu

Am ținut apăsat butonul reset mai mult de 3 secunde, nu se resetează eroarea. Ma gândesc ca o fi un flag în procesor care s-a activat și trebuie resetat, poate dacă se intra în vreun meniu de service. O sa mai studiez. Cu siguranță tipul care vinde plăcile știe asta și doar le resetează. Altfel nu s-ar lăuda ca rezolva erorile E01, E02, E25.

Mulțumesc mult!

Link spre comentariu
Acum 22 ore, ovigane a spus:

Bună ziua, oare cum se remediază eroarea e2.5 la centrala în condensatie Immergas victrix tera? Centrala a mers fără probleme, în urma unei pene de curent a apărut acesta eroare. Nu am găsit în manualul de utilizare descrierea erorii. 

Mulțumesc!

IMG-20230513-WA0000.jpg

IMG-20230513-WA0001.jpg

Aici ai manualul service in format pdf,e in spaniola ,il poti traduce  cu un traductor online.

Download - MEGA

Link spre comentariu
Acum 11 minute, ovigane a spus:

Mulțumesc,  e varianta spaniola a manualului în românește publicat de ekoinstal, nu scrie nimic de e25.

Mai caut. 

De regula codurile acestea nu apar in documentatia technica ci le au doar depanatorii ,tehnicienii care se ocupa cu asta.

Aici ai codurile de erori de la IMMERGAS Victrix  care este pentru mai multe modele.(tera-50-75-90..etc)

Codigos de fallo / avería

ERROR    ANOMALIA

E 00    Presencia llama no permitida
E02    Bloqueo encendido
E03, 05,06,07, 11, 13,14, 15, 16,17, 44, 60    Bloqueo interno (electrónica)
E04    Bloqueo no volatil
E12    Intervención termostato de seguridad sobretemperatura / Apertura fusible 24 V
E18    Temperatura de impulsión muy alta Reset
E19    Temperatura de retorno muy alta Reset
E25    Incremento muy rápido de la temperatura de impulsión instalación
E28    Averia del ventilador (falta señal de Hall
E29    Averia del ventilador
E30    Diferencia de temperatura entre impulsión y retorno muy alta
E31    Averia sonda de impulsión instalación (cortocircuitado)
E32    Averia sonda de retorno instalación (cortocircuitado)
E33    Averia sonda sanitario (cortocircuitado)
E36    Averia sonda de impulsión instalación (abierto)
E37    Averia sonda de retorno instalación (abierto)
E38    Averia sonda sanitario (abierto)
E65    Averia ventilador (caudal aire insuficiente)

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Heii, am exact aceeași problema acum...:)) inclusiv pana de curent și încercările de a reseta centrala. Tot ce am vrut să întreb este dacă pentru schimbarea plăcii electronice trebuie să chem pe cineva, un electrician sau nu știu....sau pot sa o schimb eu ? 

Link spre comentariu

Teoretic trebuie sa chemi un service autorizat Immergas. Sau un preot...

Chiar nu înțeleg de ce nu se poate reseta acea eroare. Desigur ca cel mai probabil service-ul Immergas știe,  însă nu spune, din motive de protejare a afacerii. Eu nu o sa cumpăr Immergas niciodată, din punctul meu de vedere e clara treaba. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări