Shambala Postat Mai 19, 2023 Partajează Postat Mai 19, 2023 Intotdeauna F3 > Fs. W170S in BR poate echipa doua incinte (mai modeste - dpmdv) fara ajutorul unui subwoofer. W130S poate functiona f bine ca medie in 2 sau 2+1 cai. Dar eu as folosi W130S in 3 cai, cumparand inca un W200S. S-ar obtine de doua ori mai mult bas si o imagine stereo mult mai buna. Evident, toate cu tweetere mai bune decat cele de acum. Link spre comentariu
Costa Postat Mai 19, 2023 Autor Partajează Postat Mai 19, 2023 47 minutes ago, Shambala said: W170S in BR poate echipa doua incinte (mai modeste - dpmdv) fara ajutorul unui subwoofer. Puteti sa ma ajutati sa experimentez acum aceasta optiune? Ramane valabila afirmatia dv-stra de aici? "Visaton W170S in cutie inchisa de 35litri abia daca ajunge la un F3= 50Hz Pastrand cutia, si eventual reducand din straturile de material absorbant, cu un tub de BR de 15cm lungime x 7,5cm diam. se poate obtine un F3 de aprox. 38Hz." De unde se cumpara tubul de BR si cum stabilesc locul lui optim de montare? Montarea presupune doar decupare frontala si fixare tub prin lipire? 57 minutes ago, Shambala said: Evident, toate cu tweetere mai bune decat cele de acum. Asta deja mi-am insusit, am sa aplic ulterior doar corelat cu filtrele, altfel nu are sens investitia. Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Mai 19, 2023 Partajează Postat Mai 19, 2023 Eu tuburile de Br le fac din teava pvc. Buza din marginea portului o fac incalzind in jur de 3cm din extremitatea tubului dupa care o largesc folosind o sticla, un fund de farfurie. La final le finisez cu un spray vopsea. (24) Melted 3" PVC pipe - DIY made bass reflex vent flange (subwoofer port) - YouTube Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 19, 2023 Partajează Postat Mai 19, 2023 Exista tuburi BR de cumparat la orice magazin care vinde accesorii pt boxe audio. DAR solutia data mai sus de AlpHs00 este f buna si practic gratuita. Pt teste (in special de lungime) se pot folosi tuburi facute din carton. Amplasarea tubului (sau a tuburilor) o puteti face practic oriunde pe fata incintei. Doar amplasarea in colturi sau sub forma de fanta lipita de un perete implica calcule de corectie si ceva teste suplimentare. Si apropo de amplasare, am observat ca mentionati mereu practic la milimetru pozitiile difuzoarelor pe panoul frontal. Nu este asa de important, trebuie doar respectate cateva reguli de bun simt. Nu veti simti niciodata la ureche o pozitionare centrala a tweeterelor fata de pozitionari usor decalate stanga-dreapta. Acestea sunt amanunte cu desavarsire neimportante comparativ cu volumul corect sau alegerea judicioasa a difuzoarelor. Nu am inteles cum va pot ajuta sa expermentati diverse configuratii. Link spre comentariu
sonic11 Postat Mai 19, 2023 Partajează Postat Mai 19, 2023 Ce atata "scandal" mai cumpărați un w200s și cum a zis @Shambala trantiti un sistem pe trei cai sau mai mișto pe patru cai incluzând și w170s si bine înțeles cu alte tw. nu jucăriile acele Hertz. Link spre comentariu
Costa Postat Mai 19, 2023 Autor Partajează Postat Mai 19, 2023 @sonic11 -Pt 3 cai am mai discutat aici despre costuri filtre,daca reiau o sa ajungem din nou si la dif de mii de euro. @AlpHs00-Solutie f buna mai ales cu acea largire la capete. @Shambala-"ajutorul sa experimentez" adica exact ce facem acum dv-stra si colegii rapundeti la ce nu stiu ca sa pot trece la practica. Daca nu era asa de mare distanta intre Iasi si zona mea ... Am preluat si informatia privind amplasarea difuzoarelor si a tubului pt BR. Urmeaza sa caut tub si sa fac comparatie intre boxe cu si fara BR, apoi filtre si tweetere noi tot cu ajutorul vostru. Multumesc Link spre comentariu
Усилитель Postat Mai 19, 2023 Partajează Postat Mai 19, 2023 Acum 9 minute, Costa a spus: am mai discutat aici despre costuri filtre, Cat poate sa coste 2 bobine mai mici si 2/ eventual 4 condensatoare.....??? ,...., Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 19, 2023 Partajează Postat Mai 19, 2023 (editat) Teoretic pt filtre de ordinul II, la o boxa pe 3 cai îți trebuie minim 4 bobine și 4 condensatoare. Daca nu vrei sa faci ciudățenii cu woofer lateral ca mine, și daca nu te arunci după cucuri haudiofile, te poți încadra în 200-500 lei de boxa componentele din filtre, deci nu excesiv de scump. Problema apare cind vrei, și cam trebuie, sa faci și unele teste cu mai multe valori de componente pt ca simulatoarele nu prea te ajuta. Editat Mai 19, 2023 de sesebe Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 19, 2023 Partajează Postat Mai 19, 2023 INTOTDEAUNA este necesar sa ajustezi ceva la filtre, de la prima forma - sa zicem cea mai buna posibil modelata pe calculator - si pana la sunetul dorit de urechile beneficiarului. Mai mult decat atat, in timp, de obicei dupa cateva saptamani sau poate chiar luni, apare senzatia ca ceva parca ar trebui sa sune altfel, sau cel putin curiozitatea ca s-ar putea mai altfel, sau mai bine. D-le Costa, aveti dreptate cu filtrele pe 3 cai, desi in cazul particular la care m-am referit v-as putea ajuta cu o forma destul de apropiata de cea finala, pt ca exact W200SC + W130SC + G20SC sunt difuzoarele din primele mele boxe (diy, hi-fi). O solutie 2+1 intotdeauna va oferi o scena sonora mai modesta, dar este mai iefitna. Nu f mult, pt ca implica totusi o amplificare pt subwoofer si un filtru activ. In schimb permite cutii mici pt sateliti - daca acesta este un obiectiv, si reduce problemle de pozitionare in camera doar la asezarea vooferului. O solutie 4 cai cu W200S + W170S + W130S + tw este fara sens. W170 nu mai are nici un rost si nu are ce cauta intre W200S si W130S Ca regula generala la cumpararea pieselor se formeaza valorile condensatorilor (macar a unora din ei) din doua componente pt a putea incerca mai usor valori diferite. Ex un C de 5,6uF se ia din 3,3uF + 2,2uF + 1uF pt a se putea expermenta valori de la 3,3 la 6-7uF Toate piesele se iau x2, dar testele se fac pt un singur filtru, deci exista o mica rezerva de valori.. La final vor ramane cativa condensatori, dar probabil valorile mai mici, care oricum sunt ieftine. In extremis pot fi revanduti la sh. A doua regula este sa se cumpere intai un set de condensatori ieftini, si abia cand forma finala este sigura se iau modele mai scumpe. Filtrele se lasa afara din boxa, cu fire lungi "de veioza"; se recomanda constructie P2P (cu cose) pt ca va permite usor schimbarile pieselor impuse de teste. Link spre comentariu
sonic11 Postat Mai 19, 2023 Partajează Postat Mai 19, 2023 Acum 58 minute, Shambala a spus: O solutie 4 cai cu W200S + W170S + W130S + tw este fara sens. W170 nu mai are nici un rost si nu are ce cauta intre W200S si W130S Pai mai acum ce posturi ziceai ca e mare diferența între ele, acum sau apropiat.... Dece nu? ar fi soluția care place haudiofililor, ws200s montat ca subwoofer cu incinta închisă fata de restu dar cu corp comun. Link spre comentariu
Costa Postat Mai 19, 2023 Autor Partajează Postat Mai 19, 2023 Apreciez toate parerile dar cred ca a trecut neobservata explicatia mea, Sunt 2 per de boxe pt 2 locuinte diferite ,2 amplificatoare si un singur subwoofer. Daca fac combinatii va fi necesara cumpararea altor difuzoare in loc incat la final sa am din nou tot 2 perechi de boxe. Asa ne intorcem la discutii anterioare in cautarea variantei ideale care nu intotdeauna e posibila. Boxele mai mari ziceati mai sus sa incerc BR iar cele mai mici sa fie insotite de subwoofer. Nu e buna aceasta solutie ? Ca nu e cea mai buna varianta am tot discutat . Sa stiu sa nu stric si apoi munca multa sa revin la ce a fost. Apoi alte tweetere cu filtre si cam asta e tot. Sa plimb ditamai dulapurile sute de km de cateva ori pe an nu e o optiune realista-plus ca masina e destul de mica. Link spre comentariu
merck Postat Mai 19, 2023 Partajează Postat Mai 19, 2023 Acum 51 minute, sonic11 a spus: Pai mai acum ce posturi ziceai ca e mare diferența între ele, acum sau apropiat.... Dece nu? ar fi soluția care place haudiofililor, ws200s montat ca subwoofer cu incinta închisă fata de restu dar cu corp comun. Pentru ca W200S + W130S acopera in intregime spectrul redat de W170S. Deci ce rost mai are W170S in ecuatie? Link spre comentariu
sonic11 Postat Mai 19, 2023 Partajează Postat Mai 19, 2023 (editat) Acum 30 minute, merck a spus: Pentru ca W200S + W130S acopera in intregime spectrul redat de W170S. Deci ce rost mai are W170S in ecuatie? Ce rost au boxele pe 4 cai? Domnule @Costa este a treia oara când va întreb...ce va nemulțumește la boxele existente? Fără acest răspuns mai putem discuta încă 10 pagini de filozofie și posturi lungi fără esență și nult off topic. Editat Mai 19, 2023 de sonic11 Link spre comentariu
merck Postat Mai 19, 2023 Partajează Postat Mai 19, 2023 Acum 8 minute, sonic11 a spus: Ce rost au boxele pe 4 cai? Nu vorbim in general despre boxele pe 4 cai ci despre 4 cai cu Citat W200S + W170S + W130S + tw care si in opinia mea este un non sens. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 19, 2023 Partajează Postat Mai 19, 2023 Acum 14 minute, sonic11 a spus: Ce rost au boxele pe 4 cai? Domnule @Costa este a treia oara când va întreb...ce va nemulțumește la boxele existente? Fără acest răspuns mai putem discuta încă 10 pagini de filozofie și posturi lungi fără esență și nult off topic. Cred ca mai e necesar un subvufar. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum