Costa Postat Mai 14, 2023 Autor Partajează Postat Mai 14, 2023 @Branca -partial corect,totusi altfel nu se poate. @sonic11 multumesc pt echilibrul adus discutiei si nu numai. @Shambala -multumesc ,apreciez dialogul purtat cu dv-stra aici si pe alte subiecte de pe forum, stiu ca va pricepeti . Se pare ca diagnosticul pus pt boxele prezentate pe subiect este cel final nu are rost sa mai insist. Nu am decat un apartament normal la bloc fara optiunea de a avea o camera speciala pt auditii-deci mii de euro... Am de ales intre "decat deloc e bine si asa" sau experimentari personale hazardate sau constructia dupa un model confirmat de genul "incintelor VTP"-poate cu Visaton B200 ori BG20. Pe subiectul: "Incinte VTP realizate cu difuzoare TB W8-1808 - proiect ing. Aurelian Mateescu" am calculat si ar fi cam 5000lei pt cele doua boxe. Pt ca filtrele bune sunt f scumpe si dificil de reglat e mai buna optiunea pt VTP. Link spre comentariu
Costa Postat Mai 15, 2023 Autor Partajează Postat Mai 15, 2023 @antemir ai descris f exact realitatea multora dintre amatori.Ne descurcam binisor în condițiile existente. Mai visam din cand in cand la ^cai verzi pe pereti^. Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 15, 2023 Partajează Postat Mai 15, 2023 Daca considerati banii aruncati si ascultarea muzicii un element secundar atunci subiectul si intrebarile puse la inceput nu mai au sens. Link spre comentariu
franzm Postat Mai 15, 2023 Partajează Postat Mai 15, 2023 Acum 16 ore, Costa a spus: Pt ca filtrele bune sunt f scumpe si dificil de reglat ... ... se poate recurge la multiamping si filtre plasate înaintea amplificatoarelor. Pentru încercari se poate apela fie la un DSP fie la filtre ajustabile universale si se calculeaza filtrul necesar dupa parametri obtinuti în urma acestor încercari. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 15, 2023 Partajează Postat Mai 15, 2023 Acum 16 ore, Costa a spus: Nu am decat un apartament normal la bloc fara optiunea de a avea o camera speciala pt auditii-deci mii de euro... Nu trebuie mii de euro pentru a avea o auditie de calitate, te poti incadra in 3-400 euro fara probleme. Desigur, doar daca nu te consideri mare audiofil. Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 15, 2023 Partajează Postat Mai 15, 2023 Shambala.Dacă stai la bloc din start eşti restrâns la volum.Multe piese muzicale,de ex rock,sună fals şi anemic la nivel mic.Deci sunt discutabile şi puterea amplificatorului şi cea a boxelor,de asemeni şi calitatea audiţiei... Am un fost coleg în Germania,mare amator de rock şi amplificatoare pe tuburi,care s-a mutat în apropierea unei păduri.Motivul a fost să poată asculta "liniştit",la peste 100 w,muzica!... Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Mai 15, 2023 Partajează Postat Mai 15, 2023 (editat) Nu stiam ca muzica se asculta in wati. Eu stau la curte, incaperea nu este chiar generoasa dar suficienta, am doua perechi de lazi englezesti si ascult printre altele si muzica rock. Rar ascult la nivel ridicat in general la volum mic si nu am observat sa sune fals sau anemic. Fals sau anemic suna daca ai urechi dereglate sau niste boxe, sistem audio prost. Editat Mai 15, 2023 de AlpHs00 Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 15, 2023 Partajează Postat Mai 15, 2023 AlpHs00.Atunci i-aţi o boxă wifi jbc portabilă sau similară!Orice captare a dinamicii piesei muzicale este o chestie relativă,o aproximare.Să nu-mi spui că un cântec din concert livrat la kw sună la fel ascultat la 2 sau 5w!Vrei să spui şi că un bas la putere mică sună şi se simte ca la putere mare??Cred că nu faci parte din tagma "rockeriştilor" împătimiţi... Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 15, 2023 Partajează Postat Mai 15, 2023 Acum 2 ore, fluffy37 a spus: Nu trebuie mii de euro pentru a avea o auditie de calitate, te poti incadra in 3-400 euro fara probleme. Desigur, doar daca nu te consideri mare audiofil. Aceasta afirmatie este falsa. Stiu ca incepatorilor le place grozav, dar este o dezinformare. Chiar la un sistem SH - cat de cat decent - fiecare element component costa in jurul acelei sume. Poate un cd-player acceptabil (adica mediocru+) sa fie usor mai ieftin, dar si incintele si amplificatorul cam tind sa depaseasaca 3-400 euro fiecare. Un sistem sh la 3-400 euro este ceva extrem de entry level, nu poate genera o auditie de calitate. Este o simpla [auto] amagire. Si va iesi imediat in evidenta la o comparatie cu un sistem mai serios. Chiar si boxe sau amplificatoare DIY daca se vor "de calitate" vor depasi 3-400 euro (numai piesele) pt fiecare. Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 15, 2023 Partajează Postat Mai 15, 2023 @ Branca - nu este vorba de a asculta tare, cum nu este vb despre Wati ci despre decibeli, si ami ales depsre dinamica. O inregistrare de f buna calitate - sau un fisier HD, vor avea varfuri de nivel ridicat care vor depasi pana spre 100x puterea "medie". Ca sa nu pierzi acea dinamica, este necesar ca si amplificatorul si incintele sa o poata reda. Acesta este unul din elementele unei auditii de calitate. Puterea electrica in sine a amplificatorului are sens doar in corelare cu SPL incintelor. INTOTDEAUNA conteaza doar obtinerea nivelului de SPL maxim dorit (oricat ar fi el - 80-90-100 sau chiar 115db). Se poate face cu incinte de 88dB si un amplificator de macar 100-120W, sau cu incinte de 94dB si cu un amplificator de 20-30W. Repet, acelea sunt nivele maxime, corespunzatoare varfurile de semnal, dar totusi aparatele trebuie sa le poata reda corect. Si se poate, chiar si intr-o camera de bloc medie. Pt incepatori, simplificat: - o auditie la o putere medie de 1W inseamna destul de tare, dar amplificatorul si boxele (cu SPL real de 88-89dB) ar trebui sa poata reda si varfuri de 100W. In general ascultam la puteri medii semnificativ mai mici, gen 0,2-0,3W. Si varfurile tot ajung uneori si la 20-30W. Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Mai 15, 2023 Partajează Postat Mai 15, 2023 (editat) Acum 42 minute, BRANCA a spus: AlpHs00.Atunci i-aţi o boxă wifi jbc portabilă sau similară Vrei să spui şi că un bas la putere mică sună şi se simte ca la putere mare?? Tu-ti bati joc de mine cu astfel de recomandari. Alea sunt exemplu perfect de boxe ce chitcaie la volum mic si grohaie la volum mare. Cat despre a doua parte, basul ca si orice parte a spectrului audio se asculta cu urechile nu cu pieptul, de asta s-au inventat si castile! Ca vor unii sa-l simta si-n plamani tine de gust si nu de calitatea sunetului. Editat Mai 15, 2023 de AlpHs00 Link spre comentariu
daniels Postat Mai 15, 2023 Partajează Postat Mai 15, 2023 Acum 50 minute, BRANCA a spus: Vrei să spui şi că un bas la putere mică sună şi se simte ca la putere mare?? La nivel mic tot timpul pare sa lipseasca ceva si s-a introdus corectia loudness. Compenseaza lipsa de muzicalitate dar se aude mai putin hi-fi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 15, 2023 Partajează Postat Mai 15, 2023 @shambala, pai exact asta spuneam si eu; daca te consideri mare audiofil nu-ti ajung nici 300000 euro pentru un sistem. Link spre comentariu
Costa Postat Mai 15, 2023 Autor Partajează Postat Mai 15, 2023 Acum 5 ore, Shambala a spus: Daca considerati banii aruncati si ascultarea muzicii un element secundar atunci subiectul si intrebarile puse la inceput nu mai au sens. Nu e asta, este povestea cu "strugurii" pe care nu poti sa-i ai si atunci declari,nu-mi trebuiesc ,sunt acrii. Nu-mi place sa fiu in prin plan in general, deschiderea unui subiect aici e o expunere pe care din cand in cand o consider justificata, nu intotdeauna confirmata. Link spre comentariu
sonic11 Postat Mai 15, 2023 Partajează Postat Mai 15, 2023 Acum 2 ore, Costa a spus: Nu e asta, este povestea cu "strugurii" pe care nu poti sa-i ai si atunci declari,nu-mi trebuiesc ,sunt acrii. Nu-mi place sa fiu in prin plan in general, deschiderea unui subiect aici e o expunere pe care din cand in cand o consider justificata, nu intotdeauna confirmata. Gata domle' la-ti rezolvat pe omu asta...cu miile de euro și difuzoare cu lapte de cuc și cabluri unse cu snake oil Sa ma lumineze si pa mine cineva, de exemplu între doua medii cu calota 3, una de 250e și una de 2500e care este diferența de acuratețe, eficienta ...etc..etc in procente ..... va spun eu, nu depășește 7..8 la suta, hai 10 restu sunt baliverne și marketing pentru snobi. Dacă vreți calitate mergeți la concerte fraților, boxele or care ar fi sunt departe de realitate. Ajutați oamenii chiar dacă nu vor proiecte de mii de euro. Și când te gândești ca omul vrea doar sa asculte muzica lui preferata... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum