Mircea Crisan Postat Iunie 4, 2023 Partajează Postat Iunie 4, 2023 Acum 44 minute, Costa a spus: @Mircea Crisan -Nu stiu care e substratul aici , pot doar sa spun ca am primit schema promisa pe PM fara nici o plata ! Totusi cred ca e firesc sa existe si servicii platite. Cum o sa am un amplif f bun platind pretul corect asa doream sa rezolv si cu boxele. Eu eram dispus si la o colaborare rezonabila care sa presupuna plata dar nu am gasit nici o oportunitate in discutiile purtate. @Shambala-Multumesc pt generozitate dar nu e cazul, e vorba despre sume f mici pt cateva piese. Mai complicat cu bobinele mai ales ca magazinele au ceva zile libere si nu stiu daca pot sa am incredere ca voi primii exact valorile necesare. Stai linistit! Shambala ma acuza ca am interese materiale intr-un post trecut dar el deja te intepase deja si mulina linistit spre chipcelul lui. Spor sa fie ca belele curg fara sa ne dam seama! Link spre comentariu
daniels Postat Iunie 4, 2023 Partajează Postat Iunie 4, 2023 Acum 15 minute, Mircea Crisan a spus: mulina linistit spre chipcelul lui. Asta e jignire, nu ai niciun drept sa-i faci peste marunt. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Iunie 4, 2023 Partajează Postat Iunie 4, 2023 Acum 20 minute, daniels a spus: Asta e jignire, nu ai niciun drept sa-i faci peste marunt. Nicidecum! A se citi biban (inceparor fara experienta asa cum se autodefineste). Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 4, 2023 Partajează Postat Iunie 4, 2023 Gasiti bobine si condernsatori buni (probabil cu cel mai bun raport pret-calitate) la partysound / Monacor. Eu am luat de multe ori de la ei si doar o singura data au gresit o valoare la un C. Dar pt ca era cateva zeci bune de lei i-am anuntat si au trimis altul corect in loc. Singura problema este ca aproape de fiecare data a durat in jur de 3 saptamani pana au venit piesele. In privinta condensatorilor iefitni/modesti, pot sa va trimit un mic colet (no-cost) pt ca pur si simplu s-au adunat prea multi. In plus pot sa va trimit si cateva placi cu piese de pe care sa extrageti electrolitici. Doar ca pe aceia trebuie sa ii masurati singur, dar daca aveti un instrument bunisor nu ar trebui sa fie o problema. Oricum se pot alege destul de multi conzi, sunt multe zeci pe placi. Placile le dau oricum (cui le-o vrea), caci si din acelea s-au adunat mai multe decat am loc sa depozitez. Link spre comentariu
Costa Postat Iunie 4, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2023 La PartySound am ales sa comand tw Monacor si bobina mica. Eu ma decid mai greu incercand pe cat posibil gasesc la un singur furnizor tot necesarul. Bobina mare ar fi la poweraudio cu abatere de 5-6% sau la audio alchemy la valoarea exacta, ambele cu precomenzi. Pt condensatori cred ca e "pacat sa stricati orzul pe gaste" toate acele piese pot sa aiba o mai buna intrebuintare daca sunt adresate cuiva care stie sa le puna la treaba. Nu-i vorba de bani, de unde cumpar eu de obicei la niden.ro sunt cateva valori de condensatori poliester intre (0.86-4.35)lei si pot sa-i obtin din bucati. Iar rezistentele de putere sunt la pretul cel mai bun la poweraudio. Am sa pun totusi adresa mea intr-un mesaj in PM ca sa nu credeti ca sunt vre-un fitzos, dar repet argumentul , eu dupa ce obtin cate ceva in audio nu prea mai am alte planuri ce tin de electronica, cel putin nu acum. Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 4, 2023 Partajează Postat Iunie 4, 2023 Tot ceea ce va va prisosi puteti da mai departe altcuiva care sa le foloseasca. Nu sunt piese de valoare, dar pt teste / testari sau chiar vreun prototip pot fi folosite. Este frustrant sa ai nevoie de vreo rezistenta sau un condensator si sa nu le ai la indemana. Link spre comentariu
Costa Postat Iunie 4, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2023 Bine ,cum doriti,multumesc anticipat. Link spre comentariu
Costa Postat Iunie 5, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2023 (editat) On 5/19/2023 at 4:47 PM, Shambala said: Filtrele se lasa afara din boxa, cu fire lungi "de veioza"; se recomanda constructie P2P (cu cose) pt ca va permite usor schimbarile pieselor impuse de teste. Nu gasesc pe net explicatia pt "constructie P2P (cu cose)" , este vorba de ceva demontabil,conectori? Editat Iunie 5, 2023 de Costa adaugare text Link spre comentariu
daniels Postat Iunie 5, 2023 Partajează Postat Iunie 5, 2023 Inseamna peer-to-peer Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 5, 2023 Partajează Postat Iunie 5, 2023 Adica cam asa doar ca fara sa lipiti piesele pe placa de lemn. (Nu de la inceput) Link spre comentariu
Усилитель Postat Iunie 5, 2023 Partajează Postat Iunie 5, 2023 1 oră în urmă, Costa a spus: "constructie P2P Point to point .Piese lipite intre cose ,papuci ,etc.Neaparat fiecare piesa la urma se fixeaza cu lipici putin elastic.... prenadez mai gros,pistol polietilena ,etc. Link spre comentariu
Costa Postat Iunie 5, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2023 Par destul de practice aceste metode. Ma gandeam la niste conectori electrici rapizi care nu necesita lipire-pt experimentari. Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 5, 2023 Partajează Postat Iunie 5, 2023 Nu puteti monta orice piese in conectori rapizi, plus ca exista riscul ruperii picioruselor. Iar piese recuperate, la care trebuie prelungite terminalele, nici atat. In general in montajele electronice piesele se lipesc. E bine sa aveti o mica provizie de sarmulite Link spre comentariu
Costa Postat Iunie 6, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2023 Nu mai stiu unde am gasit informatia ca sa citez sursa asa ca va rog pe voi sa-mi confirmati daca am inteles bine. E despre pozitionare bobine in filtrele boxelor pe placa de montaj (cablaj,placa de lemn,alt izolator)-in cazul meu doua bobine. Parca zicea acolo ca pt montarea cu axele bobinelor in paralel distanta dintre ele trebuie sa fie de min. 20cm (?). Pt ca practic asta e greu de realizat ,se poate si mai apropiat min 10cm(?) cu conditia ca axele bobinelor sa formeze un unghi de 90gr . Ca sa fie subiectul complet ar mai fi si apropierea filtrului fata de magnetii difuzoarelor -aspect despre care am fost deja indrumat sa tin cont. Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 6, 2023 Partajează Postat Iunie 6, 2023 OBS - la pozitia 2 se poate imbunatati semnificativ situatia plasand condensatori intre cele doua bobine. O alta solutie - adesea necesara in cazul filtrelor pe 3-4 cai, este construirea acestora pe doua placi separate, pt minimizarea influentei magnetilor la poztionarea in incinte. (ex. https://postimg.cc/8Fr3jVxQ ) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum