Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Solutie imbunatatire boxe facute acasa

Postări Recomandate

On 12/12/2023 at 10:22 PM, Shambala said:

Alegerile facute depind de fiecare. 

Am probat azi (improvizat) tweeterele noi DT-25N cumpărate în decembrie-filtrare doar cu un cond de 4.7u pt tw.

Între PCT300 și DT25N ,am ales Monacor ținand cont și de gabarit .

Vor inlocui tw Hertz DT24.3 la niste boxe inchise de 9.5litrii cu w130s.

Diferența de calitate e evidenta.

Pt 2024 planurile nu sunt încă conturate.

Poate pun aceste difuzoare in niște boxe noi mai bine facute pe la 12.5litrii cu, filtre si supertw cu hertz.

Apoi pot visa frumos la o noua încercare de VTP-uri cu alte dif de banda larga  mai bune decat BG20 ori niște hornuri de dimensiuni rezonabile...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 335
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Asa e ,neasteptat de firave, pareau potrivite cu diam lor de 66mm raportat la w130s de 5"

Multumesc ,am sa tin cont ,au fost doar probe de cateva minute la volum scazut .

Chiar daca mi-a placut ce am auzit am avut impresia ca unghiul optim de ascultare e mai mic fata de ce am acum .

Cand se va pune problema de filtre poate...mai intreb cate ceva.

(pana atunci sper sa reusesc sa am si Umik1)

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cu permisiunea dvstra am sa va rog sa-mi dati o mana de ajutor .

Acum caut o pereche de mid woofere noi mai ieftine sub 400lei/bc ( 6.5-8" , 8ohm , P< 100w utilizare casnica )

Nu pun mai multi parametrii pt ca nu urmaresc o alegere nominala ,ar fi prea complicat .

(am in boxele facute acasa Visaton W200S ,W170S,W130S si BG20 )

Mai util pt mine ar fi sa aflu pt un astfel de buget modest la ce marci de dif si la ce magazine online va ganditi ? -de unde aveti incredere sa cumparati de afara ? de la ce suma exista taxe vamale,tva ?

E corecta ideea ca gama PA nu sunt pt utilizare acasa ? (Celestion ,Fane, Eminence, Oberton ,Faital ,Beyma , B&C,P-audio)

Poate sa fie o solutie  brandul GRS care ofera si parametrii T/S ?

(exemplu Order the GRS 8FR-8 Full-range Woofer - SoundImports )

Lista adunata de pe forum -Monacor,Ciare,Scan-Speak,Fostex,Tang-Band,Seas,Dayton-audio.

Link spre comentariu

Multumesc pt postari, pt "transmission line" prefer VTP mai ales ca am construit deja o pereche.

GRS de banda larga era dat doar ca exemplu pt cei care eventual nu stiau despre aceste produse,eu vreau woofere.

Dupa cateva zile de cautari pe "soundimports" (despre care stiam), in gama de pret propusa am o lista scurta ce contine SB Acoustics,Dayton audio,Monacor,Seas si Visaton .

Urmeaza sortare dupa Vb/Fb si opinii pe Diyaudio,YT, etc

Pana atunci lucrez la amplif si filtre active.

Orice sugestii sunt bine venite.

Link spre comentariu

20240225-102156.jpg

Fata dublata,muchii tesite ,montare woofer flush-in ,doua intarituri orizontale cu o bretea de mijloc, mult mai bine fata de primele boxe.

Inaltimea a fost limitata de materialul disponibil si de scopul de a obtine pt medii, inalte o pozitie de ascultare potrivita , aprox 1m de la sol .

Gabaritul obtinut e mult mai impresionant decat ma asteptam si incepe sa miscoreze coef.WAF...

Si ar fi fost si mai bine daca citeam printre altele aici

Loudspeaker Enclosure Design Guidelines (sound-au.com)

Bracing (insightbb.com)

ca prin plasarea ramforsarilor trebuie evitat sa se obtina simetrie ???

Oare erau potrivite intarituri oblice?

Cata obturare a sectiunii interioare cu intariturile e permisa fara sa fie afectat raspunsul dorit ?

Dintr-o singura sursa ,particulara , ar fi in jur de 30%?

(-asta nu ar permite niste dimensiuni potrivite pt o buna rigidizare !)

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Intre primele motive ptr care unele incinte suna bine si altele nu este respectarea dezideratului ca distanta intre centrele traductoarelor sa fie maxim 1/4 din lungimea de unda la frecventa de XO. Greu de facut dar te poti juca cu ordinul XO ca sa le aduci geometric unde poti din pricina de gabarit. Si inca, coerenta in sunet e mana in mana cu faza. si faza e si functie de geometrie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări