iuliantv Postat Mai 13, 2023 Partajează Postat Mai 13, 2023 (editat) Acum 7 minute, ionutz2013 a spus: Mai bine te abtineai decat sa scrii toata polologhia asta de prost gust. Sincer n-am chef sa citesc toata mizeria asta. Daca ai chef de glume incearca la i-umor poate ai sanse mai mari acolo. mizerii sant ceea ce postezi tu,a impånzit forumul cu zgarcenia ta si cu ce cumperi tu din talcioc cu 15,lei,sau cu ce gunoaie te impedici cand iesi din bloc,pe care le pui pe forum in reparatii,cu aberatii ca scrii biosuri cu eroare incompatibilitate imagine si multe alte ,,minciuni gogonate,,te dai meserias ,dar fara scule,de parca debia acum ai iesit din celula ,eliberat pentru bunå purtatare,de parca inainte sa fii inchis ai fost ,,cardist,,si vezi doamne ai cunostiinte avansate,dar nu ai bani nici scule,ca na abia te.ai eliberat Editat Mai 13, 2023 de iuliantv Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Mai 13, 2023 Autor Partajează Postat Mai 13, 2023 1 oră în urmă, iuliantv a spus: mizerii sant ceea ce postezi tu,a impånzit forumul cu zgarcenia ta si cu ce cumperi tu din talcioc cu 15,lei,sau cu ce gunoaie te impedici cand iesi din bloc,pe care le pui pe forum in reparatii,cu aberatii ca scrii biosuri cu eroare incompatibilitate imagine si multe alte ,,minciuni gogonate,,te dai meserias ,dar fara scule,de parca debia acum ai iesit din celula ,eliberat pentru bunå purtatare,de parca inainte sa fii inchis ai fost ,,cardist,,si vezi doamne ai cunostiinte avansate,dar nu ai bani nici scule,ca na abia te.ai eliberat Habar nu ai ce scule am eu ce reparatii fac da te bagi in seama ca musca la rh..t vb mult si prost si in necunostinta de cauza. Unde aberezi ca am umplut eu forumu cu reparatii din talcioc de 15 lei si gunoaie care ma impiedic de ele??? Nici nu ma cunosti habar n-ai ce fac dar vb aiurea. Ce ar fi aa vb si eu despre cineva asa aiurea ca nu am ce face? Sa ma apuc sa critic ca asa ma simt eu bine. Daca iti face placere sa critici pe cineva sau sa faci glume incearca cum am mai zis la i umor sau la stand-up acolo se cauta talente din astea. Nu mai critica in necunostinta de cauza. Daca gaseai tu amplificator sony ce faceai treceai mai departe sau il luai si il mai si reparai? Am vaz atatia pe forum care postau tv gasite si incetcari de reparatii si nimeni nu a facut atatea glume proaste pe seama lor. Dar in fine nu am ce sa mai zic. Aici maj mult e valabila vb aia "cainele moare de alergatura si .... de grija altuia" Link spre comentariu
iuliantv Postat Mai 13, 2023 Partajează Postat Mai 13, 2023 (editat) Acum 33 minute, ionutz2013 a spus: Habar nu ai ce scule am eu ce reparatii fac da te bagi in seama ca musca la rh..t vb mult si prost si in necunostinta de cauza. Unde aberezi ca am umplut eu forumu cu reparatii din talcioc de 15 lei si gunoaie care ma impiedic de ele??? Nici nu ma cunosti habar n-ai ce fac dar vb aiurea. Ce ar fi aa vb si eu despre cineva asa aiurea ca nu am ce face? Sa ma apuc sa critic ca asa ma simt eu bine. Daca iti face placere sa critici pe cineva sau sa faci glume incearca cum am mai zis la i umor sau la stand-up acolo se cauta talente din astea. Nu mai critica in necunostinta de cauza. Daca gaseai tu amplificator sony ce faceai treceai mai departe sau il luai si il mai si reparai? Am vaz atatia pe forum care postau tv gasite si incetcari de reparatii si nimeni nu a facut atatea glume proaste pe seama lor. Dar in fine nu am ce sa mai zic. Aici maj mult e valabila vb aia "cainele moare de alergatura si .... de grija altuia" cum nu tu esti ala care a spus sa stea ala 50.000 de mii de ani cu tastaura pentru acer sau pakardbel ce ceruse 50lei? nu tu esti ala ce a spus ca ,,cum sa dau 150lei pentru decodare cand am dat 15lei lei sau ca gasesti cu 15lei telefon in talcioc,,? ai scule de dat la peste ,daca nu ai un banal programator spi.flash Editat Mai 13, 2023 de iuliantv Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Mai 13, 2023 Autor Partajează Postat Mai 13, 2023 Acum 6 minute, iuliantv a spus: cum nu tu esti ala care a spus sa stea ala 50.000 de mii de ani cu tastaura pentru acer sau pakardbel ce ceruse 50lei? nu tu esti ala ce a spus ca ,,cum sa dau 150lei pentru decodare cand am dat 15lei lei sau ca gasesti cu 15lei telefon in talcioc,,? ai scule de dat la peste ,daca nu ai un banal programator spi.flash Asa si? Pt cultura ta generala am rezolvat si samsungu ala si m-a costat pana in 50 lei. Si amplificatoarele le-am reparat si functuoneaza amandoua. Tastatura am luat-o pe un pachet de tigari si e la fel de functionala ca aia de 50 lei. Si tot pt cultura ta generala am comandat si acel programator. Mai ai nevoie de alte lamuriri? Mai departe e treaba mea ce fac cu ele. Daca le vand in targ sau le tin la colectie sau le folosesc. Acu o sa vi cu sfaturi de genu du-le la reciclat sau doneaza-le pe forum nu? Tu imi zici mie ca repar gunoaie dar daca gaseai tu amplif alea ce faceai? Cred ca le saltai pe loc si le reparai si ulterior apareau pe olx sau in talcioc de bune. Sa nu mai zic ca la bazar e plin de tot felu de gunoaie, vechituri la preturi de sta mintea in loc. Acolo nu bagi niste glume de stand-up? Sa mai anime putin rubrica aia de talcioc. Link spre comentariu
iuliantv Postat Mai 13, 2023 Partajează Postat Mai 13, 2023 (editat) Acum 8 minute, ionutz2013 a spus: Asa si? Pt cultura ta generala am rezolvat si samsungu ala si m-a costat pana in 50 lei. Si amplificatoarele le-am reparat si functuoneaza amandoua. Tastatura am luat-o pe un pachet de tigari si e la fel de functionala ca aia de 50 lei. Si tot pt cultura ta generala am comandat si acel programator. Mai ai nevoie de alte lamuriri? Mai departe e treaba mea ce fac cu ele. Daca le vand in targ sau le tin la colectie sau le folosesc. Acu o sa vi cu sfaturi de genu du-le la reciclat sau doneaza-le pe forum nu? Tu imi zici mie ca repar gunoaie dar daca gaseai tu amplif alea ce faceai? Cred ca le saltai pe loc si le reparai si ulterior apareau pe olx sau in talcioc de bune. Sa nu mai zic ca la bazar e plin de tot felu de gunoaie, vechituri la preturi de sta mintea in loc. Acolo nu bagi niste glume de stand-up? Sa mai anime putin rubrica aia de talcioc. nu i.ti zic tie nimic ,decat ca te c.. pe tine pentru 50 lei ,te mai si lauzi cu asta,stresezi forumul cu idiotenii de genul ca ti.a spus tie biosul ca nu e comapatibil cu softul ce vrei sa.l scrii ,dar totusi ti.a dat voie sa.l scrii,si tot felul de bazaconii,programari in arduino,ai reparat tu amplificatoarele ale cum le.a reparat bubusmecerul pe toate ce le.a discutat pe forum Editat Mai 13, 2023 de iuliantv Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Mai 13, 2023 Autor Partajează Postat Mai 13, 2023 Acum 4 minute, iuliantv a spus: nu i.ti zic tie nimic ,decat ca te c.. pe tine pentru 50 lei ,te mai si lauzi cu asta,stresezi forumul cu idiotenii de genul ca ti.a spus tie biosul ca nu e comapatibil cu softul ce vrei sa.l scrii ,dar totusi ti.a dat voie sa.l scrii,si tot felul de bazaconii,programari in arduino,ai reparat tu amplificatoarele ale cum le.a reparat bubusmecerul pe toate ce le.a discutat pe forum Tu chiar crezi ca eu am reparat doar alea?? Te inseli amarnic. Am mii de reparatii facute la activ. Daca le discutam pe toate aici se bloca forumu. Cat despre bios am facut experimentul pe un dv9000 avand placa intel am flashuit un bios tot pt dv9000 dar pentru amd. Si a aparut mesaj ca imaginea de bios nu este compatibila urmat de un mesaj care suna de genul: daca fac acest update risc sa nu mai functioneze laptopul. Si ma intreba daca doresc sa continui si i-am dat yes si a inceput sa scrie.( laptopul ala era varza nu ma mai interesa daca il stric de tot sau nu.) Am facut treaba asta cu buna intentie. Oricum inainte mergea o zi 2 dupa care pica cipu video. Ii faceam reflow mai mergea iar o zi 2 si la fel. Asa am vrut eu sa il stric e vreo problema? Oricum urma calea reciclarii. Mai vrei si alte explicatii? Pacat ca nu am facut un filmulet la vremea respectiva sa il fi postat sa vezi ca am avut dreptate. O sa cumpar o vechitura de laptop din talcioc si o sa fac filmare sa vezi. Link spre comentariu
iuliantv Postat Mai 13, 2023 Partajează Postat Mai 13, 2023 Acum 2 ore, ionutz2013 a spus: Habar nu ai ce scule am eu ce reparatii fac da te bagi in seama ca musca la rh..t vb mult si prost si in necunostinta de cauza. Unde aberezi ca am umplut eu forumu cu reparatii din talcioc de 15 lei si gunoaie care ma impiedic de ele??? Nici nu ma cunosti habar n-ai ce fac dar vb aiurea. Ce ar fi aa vb si eu despre cineva asa aiurea ca nu am ce face? Sa ma apuc sa critic ca asa ma simt eu bine. Daca iti face placere sa critici pe cineva sau sa faci glume incearca cum am mai zis la i umor sau la stand-up acolo se cauta talente din astea. Nu mai critica in necunostinta de cauza. Daca gaseai tu amplificator sony ce faceai treceai mai departe sau il luai si il mai si reparai? Am vaz atatia pe forum care postau tv gasite si incetcari de reparatii si nimeni nu a facut atatea glume proaste pe seama lor. Dar in fine nu am ce sa mai zic. Aici maj mult e valabila vb aia "cainele moare de alergatura si .... de grija altuia" da am vazut ,,cunostiintele,, tale in postul de mai sus ,habar nu aveai cu ce se ..mananca,, un amplificator ,fara corector de ton,fara control de volum,,si in 2 zile erai expert si ai facut ceea ce altii nu ar face,nu ai facut decat sa copii informatii de pe forumuri,dupå care sa postezi ca ai facut si tu ,asta e parerea mea despre tine,daca ai facut mai mult decat cred eu din ceea ce ai postat pe forum,bravo tie si sper sa ma insel ,sa nu-ti moarå aplaudacii Link spre comentariu
Marian Postat Mai 13, 2023 Partajează Postat Mai 13, 2023 Va terminati sau inchid pravalia? Ionut ai partea ta de vina prin insasi atitudinea pe care o afisezi. Un electronist care se respecta nici n-ar ezita sa dea 15-20 de lei pe o scula ca deh, daca nu merge. Daca nu merge aici sigur o sa mearga in alte proiecte, deci oricum e un castig. Un electronist care se respecta nu inainteaza suma de 2000 de lei justificandu-o ca si cheltuieli pe scule, cu suma aia abia daca iti iei un Fluke SH... Daca ma apuc sa inventariez cat am investit in scule...mai bine nu, m-ar durea capul o saptamana In fine, ceilalti abtineti-va va rog, s-au facut deja 2 raportari. Daca-l puteti sfatui punctual pe ce are nevoie legat de arduino, faceti-o, iar daca nu atunci mai bine ignorati. Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Mai 13, 2023 Autor Partajează Postat Mai 13, 2023 Acum 31 minute, iuliantv a spus: da am vazut ,,cunostiintele,, tale in postul de mai sus ,habar nu aveai cu ce se ..mananca,, un amplificator ,fara corector de ton,fara control de volum,,si in 2 zile erai expert si ai facut ceea ce altii nu ar face,nu ai facut decat sa copii informatii de pe forumuri,dupå care sa postezi ca ai facut si tu ,asta e parerea mea despre tine,daca ai facut mai mult decat cred eu din ceea ce ai postat pe forum,bravo tie si sper sa ma insel ,sa nu-ti moarå aplaudacii Da crezi ca am timp sa caut informatii pe forumuri sa le copiez aici. Alta treaba crezi ca n-am? Am facut zeci de amplificatoare in toata existenta mea asa ca nu veni cu aberatii de genu asta. Oricum nu ma intereseaza parerea ta si a altora ca tine. Cine ma cunoaste stie ce sunt in stare si ce nu. Cand faceam amplificatoare si reparam televizoare nu exista nici internet. Si tu probabil abia puneai mana prima data pe un pistol de lipit. Si vi acu sa imi zici mie ce experienta am? Postarea asta e de stand-up pe bune! Ar trebui sa rad nu? Acum 25 minute, Marian a spus: Va terminati sau inchid pravalia? Ionut ai partea ta de vina prin insasi atitudinea pe care o afisezi. Un electronist care se respecta nici n-ar ezita sa dea 15-20 de lei pe o scula ca deh, daca nu merge. Daca nu merge aici sigur o sa mearga in alte proiecte, deci oricum e un castig. Un electronist care se respecta nu inainteaza suma de 2000 de lei justificandu-o ca si cheltuieli pe scule, cu suma aia abia daca iti iei un Fluke SH... Daca ma apuc sa inventariez cat am investit in scule...mai bine nu, m-ar durea capul o saptamana In fine, ceilalti abtineti-va va rog, s-au facut deja 2 raportari. Daca-l puteti sfatui punctual pe ce are nevoie legat de arduino, faceti-o, iar daca nu atunci mai bine ignorati. Cred ca mai bine inchidel ca nu mai rezist cu atatea critici si glume. Cat despre acei 15 lei i-am dat deja dar nu o sa aduca nimeni comanda peste noapte cum cred unii. Parerea mea e sa il stergi tot topicul daca se poate bineinteles. Eu nu am acces sa fac asta. Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Mai 13, 2023 Autor Partajează Postat Mai 13, 2023 Acum 3 minute, antemir a spus: @ionutz2013 Incercarea ta cu Arduino este buna daca vrei sa inveti/experimentezi ceva programare. Nu are cum un dispozitiv software care emuleaza un programator sa se ridice la nivelul unuia hardware. Desi sunt convins ca intr-unul de genul "CH341" chinezul a pus tot un Atmel sau PIC. Dar este totusi ceva semi-profesional. Cum face de obicei atunci cand face o "clona" a unui dispozitiv hardware. Ideea e ca vreau sa experimentez ambele metode. Atat cu arduino cat si cu programatorul hardware. Imi place sa experimentez diverse metode de a scrie bios-uri. Dar la arduino ma incurc in partea de soft. Asta caut de fapt cum pot face soft pt arduino. Dar nu inseamna ca nu vreau sa incerc si cu acel programator dedicat care il astept sa ajunga la mine pe masa. Link spre comentariu
sonic11 Postat Mai 13, 2023 Partajează Postat Mai 13, 2023 Acum 8 minute, ionutz2013 a spus: Ideea e ca vreau sa experimentez ambele metode. Atat cu arduino cat si cu programatorul hardware. Imi place sa experimentez diverse metode de a scrie bios-uri. Dar la arduino ma incurc in partea de soft. Asta caut de fapt cum pot face soft pt arduino. Dar nu inseamna ca nu vreau sa incerc si cu acel programator dedicat care il astept sa ajunga la mine pe masa. Te complici tare, te scarpine cu mana stanga în urechea dreapta... 1 oră în urmă, Marian a spus: Va terminati sau inchid pravalia? Ionut ai partea ta de vina prin insasi atitudinea pe care o afisezi. Un electronist care se respecta nici n-ar ezita sa dea 15-20 de lei pe o scula ca deh, daca nu merge. Daca nu merge aici sigur o sa mearga in alte proiecte, deci oricum e un castig. Un electronist care se respecta nu inainteaza suma de 2000 de lei justificandu-o ca si cheltuieli pe scule, cu suma aia abia daca iti iei un Fluke SH... Daca ma apuc sa inventariez cat am investit in scule...mai bine nu, m-ar durea capul o saptamana In fine, ceilalti abtineti-va va rog, s-au facut deja 2 raportari. Daca-l puteti sfatui punctual pe ce are nevoie legat de arduino, faceti-o, iar daca nu atunci mai bine ignorati. Big like, eu nu fac depanare de cat ocazional la firma dar pentru sufletul meu am dat 4000 lei pe un osc și-l folosesc când îmi aduc aminte Sunt alții care au dat de zece ori mai mult....deci 15 lei nici nu-i iau în calcul... Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Mai 13, 2023 Autor Partajează Postat Mai 13, 2023 Acum 5 minute, sonic11 a spus: Te complici tare, te scarpine cu mana stanga în urechea dreapta... Big like, eu nu fac depanare de cat ocazional la firma dar pentru sufletul meu am dat 4000 lei pe un osc și-l folosesc când îmi aduc aminte Sunt alții care au dat de zece ori mai mult....deci 15 lei nici nu-i iau în calcul... Daca ma gandesc cat am investit in scule pana acum cred ca peste 4000 in total. Numai statia de reballing m-a costat peste 8000 dar am vandut-o ca de cand au aparut smarphone-urile a scazut drastic nr clientilor care isi mai reparau laptop-urile si ocupa loc degeaba. antemir poti da mai multe detalii despre acel AI? Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 13, 2023 Partajează Postat Mai 13, 2023 Acum 21 minute, antemir a spus: Daca ai timp, poti incerca sa resolvi problema folosind AI. Da-i comanda sa scrie un soft pentru arduino care sa primeasca pe USB fisierul in binar pe care sa-l scrie intr-o memorie SPI. Chiar sunt curios ce o zice. Așa cum am mai spus în subiectul dedicat o spun și aici. OpenAI prin ChatGPT nu e capabil să facă sarcinii atât de complexe, te ajută când ai idee ce vrei sa faci și îți trebuie anumite funcții sau explicații pentru anumite biblioteci cunoscute. Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Mai 13, 2023 Autor Partajează Postat Mai 13, 2023 Acum 7 minute, Stefan a spus: Așa cum am mai spus în subiectul dedicat o spun și aici. OpenAI prin ChatGPT nu e capabil să facă sarcinii atât de complexe, te ajută când ai idee ce vrei sa faci și îți trebuie anumite funcții sau explicații pentru anumite biblioteci cunoscute. De ex am incercat sa instalez softurile alea pe linux dar cand dau sa instalez acele pachete imi da unable to locate package. Am incercat mai multe distributii de linux si nu se instaleaza niciun pachet. Am incercat pe jbuntu, kali linux diferite versiuni si nimic. Toate le-am incercat in varianta live( stick bootabil) Link spre comentariu
modoran Postat Mai 13, 2023 Partajează Postat Mai 13, 2023 Am intrebat si eu chatgpt: Here's an example code to interface with an SPI flash memory chip using an Arduino and a PC over USB: #include <SPI.h> #define CS_PIN 10 void setup() { Serial.begin(9600); SPI.begin(); pinMode(CS_PIN, OUTPUT); digitalWrite(CS_PIN, HIGH); // deselect the chip } void loop() { if (Serial.available()) { char command = Serial.read(); switch (command) { case 'R': // read data from memory uint32_t address; uint8_t length; Serial.readBytes((char*)&address, sizeof(address)); Serial.readBytes((char*)&length, sizeof(length)); readMemory(address, length); break; case 'W': // write data to memory uint32_t address; uint8_t length; uint8_t data[256]; Serial.readBytes((char*)&address, sizeof(address)); Serial.readBytes((char*)&length, sizeof(length)); Serial.readBytes((char*)data, length); writeMemory(address, data, length); break; } } } void readMemory(uint32_t address, uint8_t length) { digitalWrite(CS_PIN, LOW); // select the chip SPI.transfer(0x03); // read data command SPI.transfer((address >> 16) & 0xFF); SPI.transfer((address >> 8) & 0xFF); SPI.transfer(address & 0xFF); for (int i = 0; i < length; i++) { uint8_t data = SPI.transfer(0x00); Serial.write(data); } digitalWrite(CS_PIN, HIGH); // deselect the chip } void writeMemory(uint32_t address, uint8_t *data, uint8_t length) { digitalWrite(CS_PIN, LOW); // select the chip SPI.transfer(0x02); // write data command SPI.transfer((address >> 16) & 0xFF); SPI.transfer((address >> 8) & 0xFF); SPI.transfer(address & 0xFF); for (int i = 0; i < length; i++) { SPI.transfer(data[i]); } digitalWrite(CS_PIN, HIGH); // deselect the chip } PC program (Python) using PySerial: import serial ser = serial.Serial('COM3', 9600) # change COM3 to the serial port of your Arduino ser.write(b'R\x12\x34\x56\x03') # read 3 bytes of data from address 0x123456 data = ser.read(3) print(data) ser.write(b'W\x12\x34\x56\x04\x01\x02\x03\x04') # write 4 bytes of data to address 0x123456 ser.close() In the PC program, the command 'R' is used to read data from memory, followed by the 4-byte memory address and the length of data to be read. The command 'W' is used to write data to memory, followed by the 4-byte memory address, the length of data to be written, and the data to be written. The data is sent as a binary string using the bytes function. The serial.Serial function is used to open the serial port to the Arduino, and the ser.read and ser.write functions are used to read and write data over the serial port. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum