Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor centrala termica pe gaz

ucamaxx

Postări Recomandate

Buna ziua,va rog poate ma  ajuta cineva cu urmatoarea problema,am schimbat cazanul pe peleti cu o centrala pe gaz Immergas 55kw fara preparare apa calda , pt apacalda ma folosesc de un boiler,daca merg cu centrala in modul vara ar trebui sa nu mearga si caldura in calorifere ,ceea ce la mine nu se intalpla,am inchis robinetii pe tur si retur care se afla dupa boiler (care nu sunt reprezentati in schema de mai jos) si imi da o eroare E37 care inseamna ca nu am presiune suficienta in instalatie, chiar daca pe ceas imi arata  1.5 bari,daca deschid robinetii nu-mi mai da eroare insa merg si caloriferele,imi poate spune cineva ce as putea face sau unde este greseala ?...mentionez ca pompele reprezentate in desen nu functioneaza ,in schimb funtioneaza pompa de la boiler si cea a centralei...va multumesc

montaj cazan pompe 2.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ucamaxx

5

• manolo

4

• andreas

1

• validae

1

Top autori în acest subiect

Ce înseamnă funcționarea în ,,modul vară,, ? Centrala nu are posibilitatea de a face apă caldă menajeră sau nu folosești în mod voit funcția ?

Link spre comentariu

Are doua functii ,vara-iarna.....vara pt apa calda,insa prin boiler,nu are iesire separat pt apa calda.Intrebarea mea era ,unde este greseala in instalatie sa nu imi mearga si caloriferele daca urmariti desenul?...multumesc

Link spre comentariu

Pare sa aiba supape de sens langa pompe (aduna retururile), nu asta e problema. Ce model de immergas este ? A fost instalata si configurata corect ? N-are vana cu 3 cai inauntru ?

Cand zici de pompa centralei, te referi la pompa de circulatie care are refularea unde exact ? Nu ai prea multe pompe aici ??

Link spre comentariu

Eu am separat etajul de parter , in sensul ca am termostat de ambient cu doua posturi,care controleaza cele doua pompe ,la parter am setat temperaruta mai mica si la etaj putin mai mare si am observat ca fac putina economie ,pompa boilerului este legata la circuitul boilerului,,cand eram la peleti, vara inchideam robinetii de tur si retur si imi incalzea apa din boiler ....singura mea problema acum este ca daca inchid cei doi robineti imi da eroare centrala....

...este vorba de pompa din centrala de gaz care are refularea in retur din cate imi dau eu seama....centrla este in garantie si astept de doua saptamani sa vina cineva la mine ,unii spun ca trebuie sa vina de la garantie, ceilalti sa vina cei care mi au montat-o ,noi consumam gaz aiurea si dormim cu geamurile deschise...multumesc pt raspunsurile de pana acum...

Link spre comentariu

Si ce ai vrea de la cei de la garantie,sa-ti spuna ca nu ai respectat manualul de instalare? sunt aproape sigur ca nu ai un boiler dedicat pentru acest cazan.

Link spre comentariu

Ce inseamna boiler dedicat?....este prima data cand aud asa ceva...in interiorul boilerului este o serpentina prin care circula agentul termic si incalzeste apa calda ce dedicat ar trebui sa fie ?...mai are un senzor si o pompa...eu am cerut ajutor ,nu sarcasm....am chemat pe cei care mi au montat centrala iar aia m-au trimis la garantii...multumesc pt ajutor

Link spre comentariu

Daca centrala este Immergas Victrix Pro 55KW , eroarea 0E37  ne spune ca debitul de apa prin circuitul centralei este sub pragul minim, modelul asta de centrala nu are presostat ( se poate monta unul optional ), centrala este echipata cu un debitmetru, parametrul P10 stabileste valoarea minima a debitului ( nu iti sugerez sa modifici pragul ), in consecinta centrala nu are probleme ( deoarece functioneaza bine pe incalzire ), debitul este limitat sau blocat de circuitul boilerului (serpentina boiler cu depuneri, sectiunea de curgere a circuitului  este prea mica, montaj incorect, etc. ). 

Am nevoie de mai multe date ca sa pot stabili unde este problema:

1. Termostatul de pe boiler opreste simultan centrala si pompa de circulatie din circuitul boilerului  atunci cand temperatura apei din boiler a atins valoarea setata ?

2. Sunt montate filtre pe circuitul boilerului si al centralei ?

3. Intre centrala si consumatori (circuite radiatoare si boiler) este montat un distribuitor vertical ?

Editat de Barbu Paul
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări