franzm Postat Mai 7, 2023 Partajează Postat Mai 7, 2023 (editat) Solutia clasica se cheama "colier de etansare" si se gaseste la toate magazinele de profil. (Cine poate, îl confectioneaza singur din tabla de inox. )Alternativ se înfasoara teava cu o fâsie de tesatura de fibra de sticla impregnata cu un adeziv sau o rasina care face priza la polipropilena. (No, ca nici iio nu mai saveri beni vorbeshti romaneshti.) Editat Mai 7, 2023 de franzm Link spre comentariu
draku Postat Mai 7, 2023 Partajează Postat Mai 7, 2023 Acum 2 ore, bmwh548 a spus: Spre exemplu Weicon Plastic Bond? Primul rezultat pe Google la un search. Se lauda cu 8 MPa dupa uscare. Se lauda el, dar in fisa tehnica nu scrie ca lipeste polipropilena reticulata (PPR). Mai mult, scrie: "Unele materiale plastice cu energie de suprafata scazuta, in special PTFE si poliolefinele pot fi lipite numai dupa tratarea prealabila prin fluorinare, plasma la presiune joasa, flacara deschisa, corona sau alte metode speciale." Mult succes in a face o lipitura buna .... In conditii casnice, PPR-ul si polietilena se pot lipi doar prin fuziune termica.... Initiatorul ar putea pune pe zona respectiva, preventiv, o banda de etansare autosudabila, care, corect aplicata, ar trebui sa faca fata unei eventuale fisuri in zona respectiva. Sau un colier, cu s-a mai scris. Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 8, 2023 Partajează Postat Mai 8, 2023 La 06.05.2023 la 22:42, modoran a spus: Scurgerea nu e sub presiune, pe când țeava de apa potabilă este. E o diferență Exact, de asta am si precizat doar ca la mine teava era complet perforata, s-a trecut cu burhiul prin ea. In cazul de fata teava este intr-o stare destul de buna, inca, si lipitura nu va fi explusa la presiunea din teava. Eu am folosit o bucata de teava taiata si pe lung si adeziv dedicat pt tevi. Dupa plasarea bucatii cu adeziv aplicat (pe ambele suprafete) am strins totul cu citeva coliere de plastic pe care le-am lasat definitiv acolo. Link spre comentariu
Florin12 Postat Mai 31, 2023 Autor Partajează Postat Mai 31, 2023 Mulțumesc tuturor pt răspunsuri! Haideti ca am schimbat pana la urma porțiunea aia de teava (de o lovisem eu cu mandrina la bormasina). Mi a pus instalatorul 2 mufe (in loc de una, nu prea avea poziție și spațiu de manevra) și ce sa vezi ?! Ghinionul ghinionului, din cauza locului prea strâmt a atins puțin noua teava cu plita de încălzit PPR, și ce sa vezi ?!, s a topit puțin stratul exterior al tevii din cauza fierbintelii. Deci ironia sortii, am schimbat teava ca am atins o eu cu mandrina de la bormasina, și instalatorul o schimba și o atinge el cu plita încinsă. Acuma el zice ca una e socul mecanic (ce am făcut eu cu mandrina la bormasina), alta e cel termic (ca el a atins cu plita incinsa). În fine, mie mi se pare același lucru, o porțiune mica din stratul exterior a fost din nou afectata. Ce sa mai zic. Ori am eu ghinion, ori nu știu. Ca sa nu mai zic ca toată distractia m a costat 250 lei. Acuma băiatul zice ca tine, nu o sa am probleme cu ea. Ce sa zic, îl cred pe cuvânt. Doar ca eu am o bătrână de 80 ani cu probleme psihice sub mine și totuși treaba asta cu teava nu ma face sa dorm tocmai confortabil. Momentan nu picura, nu nimic. Om trai și om vedea. Va las mai jos 2 imagini, dacă se mai obosește cineva sa și dea o părere. Mulțumesc! https://ibb.co/hKW2D0c https://ibb.co/4f5hDtx Link spre comentariu
validae Postat Mai 31, 2023 Partajează Postat Mai 31, 2023 Fii liniștit, e o topire minoră de suprafață.Grav era dacă ajungea la al doilea strat (cel interior) al țevii... Link spre comentariu
Florin12 Postat Mai 31, 2023 Autor Partajează Postat Mai 31, 2023 (editat) Mersi frumos! Sa speram ca e doar atât! Nu mai zic nimic de lipitura cum a făcut o...asta e. Nu pare sa fi ajuns la stratul din mijloc, asa e. Dar decât asa, tot "bulita" (cu plita), mai bine o lăsăm ca înainte, ca tot "bulita" (cu mandrina bormasina) era, da măcar era bulita de mine. Nu vad nicio diferența. Și asa, și asa...tot exista un risc. Și m am mai ales și cu 2 mufe în plus, deci lipituri în plus. Am zis s o fac ca să plec liniștit de acasă pt o perioada mai lunga de timp, de unde, tot stresat o sa fiu. Scuze ca mi manifest oful aici pe forum, unde sa ma plâng și eu. Spor la toată lumea!!! https://ibb.co/phvLjrH https://ibb.co/K5SmGGg https://ibb.co/y5Q50St Editat Mai 31, 2023 de Florin12 Link spre comentariu
validae Postat Mai 31, 2023 Partajează Postat Mai 31, 2023 Pot paria că dacă-ți luai o plită (70-100 Lei) și niște mufe, plus un metru de țeavă de polipropilenă, lipeai singur mai frumos.Ieșeai mai ieftin și rămâneai cu plita, utilă câteodată... Link spre comentariu
Florin12 Postat Mai 31, 2023 Autor Partajează Postat Mai 31, 2023 (editat) M am gândit și la treaba asta înainte sa chem pe cineva. Dar am zis sa las expertul sa facă ca știe el mai bine. Numai ca expertul nu face ca pt el, ca la el acasă, ci face pe graba sa scape repede. Ți am zis, 250 lei mufa aia din poza și încă una, 20 minute. Într adevăr, spațiul a fost destul de strâmt, inițial a zis ca da caloriferul de langa jos, ca să mai facem puțin loc, golește instalația de mi ia atâta. Când a ajuns la locație a zis ca hai ca nu mai da caloriferul jos, face asa. Dar tot 250 lei mi a luat. Cu cât mi am luat teapa? Cât ar fi fost prețul corect, după tine, pt treaba asta? Asa cu spațiu îngust cu tot... chiar sunt curios pt ca m am simțit fraierit. Știu ca 250 e sa ți monteze un calorifer cu tevaraie cu tot (pe cupru). Auzi tu, 250 sa lipești 1-2 mufe de ppr, chiar și în spatii înguste. Asta e, mi am luat teapa. Le dau și eu ce merita (review) pe google. Sa fie sănătoși! Editat Mai 31, 2023 de Florin12 Link spre comentariu
validae Postat Mai 31, 2023 Partajează Postat Mai 31, 2023 Al naibii expert...și scump pe deasupra. Mai mult de 100 Lei mi se pare blasfemie pentru așa lucrare. Link spre comentariu
Florin12 Postat Mai 31, 2023 Autor Partajează Postat Mai 31, 2023 Deci cât ar fi fost pretul real pt o lucrare de genul? În Brașov, uite, îți dau și orașul. Da mi un range, intre cât și cât. Ți am zis, 1 mufa sau 2. El a pus 2. Și spațiu strâmt. Fara dat nimic la o parte, fără nimic. Fără bon fiscal Link spre comentariu
validae Postat Mai 31, 2023 Partajează Postat Mai 31, 2023 Prețul plătit e din cauză că nu ai căutat destule oferte.Înainte de a mai arunca cu banii astfel, caută măcar trei meseriași, arată-le o poză cu ce trebuie făcut și întrebi de preț.Alegi oferta cea mai avantajoasă... Eu mi-am făcut singur instalația de ACM la bloc, fără să mai fi lucrat vreodată cu o plită de PPR. Am cumpărat cea mai ieftină plită, am stricat (inevitabil) câteva coturi și mufe, dar mi-am făcut lucrarea ca pentru mine. Consider că am economisit și bani, dar am făcut și la calitate bună lucrarea, dat fiind că nu am avut nicio scurgere ulterior.Iar experiența căpătată rămâne și-mi va folosi și mai târziu, dat fiind că meseriașii buni sunt și greu de găsit (fiind puțini) dar și scumpi. De cârpaci scumpi ca cel pe care l-ai nimerit....no comment. Dacă tipul trăiește din astfel de lucrări, l-aș înțelege, dar trebuia să facă o lucrare impecabilă.Dacă face lucrări ca suplimentare de venit, e jegster și merită reclamă pe măsură.Eu pentru așa ceva nu-ți luam mai mult de 50 Lei, dar eu nu trăiesc din astea.. Link spre comentariu
Florin12 Postat Mai 31, 2023 Autor Partajează Postat Mai 31, 2023 Din asta trăiește, nu face lucrări sa și suplimenteze venitul. E el și încă unul, au firma. La lucrare a venit doar unul singur. Ce mai e 50 lei în ziua de azi. 50 lei probabil ca mi a pus doar deplasarea, ca a venit pana la mine. Asa zic și eu, ca e carpeala. Poate și din cauza spațiului, cumva spațiul era destul de redus (atașez o poza mai jos). Acuma sper sa ma și tina, el îmi garantează 100 ani ca ma tine. Și sper sa nu se fi strâns diametrul tevii pe interior, ca la cum arata excesul de teava topit, pare se ca a încălzit prea mult teava. Momentan presiunea e ok, bine, e și un apt micut și nu prea am folosit 2 baterii chiuveta/cada, robineți în același timp. Mi a mai și topit teava, ai văzut. Sper sa fie ok cu tot și sa reziste cât zice el, nu 100 ani, măcar 5-10 ani. https://ibb.co/Y8hnkG5 Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 1, 2023 Partajează Postat Iunie 1, 2023 (editat) Problema nu o reprezinta prețul care este destul de corect DAR pt o lucrare impecabila. Acum ceea ce ai tu nu-i o lucrare impecabila și atunci ori tăia și prefăcea lucrarea, eventual taxind suplimentar doar piesele, ori la rezultatul actual mai lasa din prețul inițial. Editat Iunie 1, 2023 de sesebe Link spre comentariu
Florin12 Postat Iunie 1, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2023 Da, asa zic și eu. Sunt perfect de acord cu ce ai spus. Prețul e corect pt o lucrare impecabila. Asa la buleu le puteam lipi și eu. Pt ce a făcut și cum arata maxim 150 lei zic, după mine, ca făcea. Acum nu pot sa zic ca ma deranjează neapărat estetic, ca e sub chiuveta de la bucatarie, nu se vede. Ideea e sa tina și sa nu se dezlipească/fisureze pt ca nu e orice teava, e teava principala de apa rece sub presiune. Ma gândesc doar ca un om care face rabat de la partea estetica, face rabat și la partea de calitate, de obicei. Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 1, 2023 Partajează Postat Iunie 1, 2023 @Florin12De banii aia ati fi luat un sac de coliere de etansare. Si nu-i solutie amatoriceasca; se foloseste si la case mai mari, printre altele la submarine. Link spre comentariu
Postări Recomandate