Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Teava principala apa rece bucatarie din PPR, atinsa cu mandrina de la bormasina

Postări Recomandate

Bună ziua! Vrând sa dau câteva gauri in masca de chiuveta de la bucătărie, am atins cu mandrina de la bormasina în timp ce dadeam gauri (se rotea) teava principala de apa rece din bucătărie care e din PPR. Pe o porțiune mica spre medie s a luat primul strat de plastic din teava, rămânând ca în imaginea atașată mai jos. Ce sa fac? E de schimbat? Dați mi va rog un sfat. Sunt stresat pt ca vechiul proprietar a inundat o pe vecina de jos de mai multe ori, când m am mutat aici am inundat o și eu o data, fără sa știu ca sunt probleme la teava, am schimbat teava veche cu cea din PPR, iar acum am făcut boacăna asta și vreau sa știu dacă pot sa dorm liniștit sau exista riscul ca teava sa cedeze/sa se figureze cândva. Mulțumesc anticipat tuturor pt ajutor!

https://uploadnow.io/files/D70FNYG

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Multumesc frumos pt raspuns! Deci sa nu mi fac griji, spuneți? Doar primul strat, cel exterior e afectat, cel rosu din mijloc și cel de pe interior sunt ok. Ar trebui sa tina spuneți. Dacă se poate, n as mai mufa/schimba teava ca e destul de mic/îngust spațiul pt manevre/băgat plita de încălzit PPR și sa mut masca de chiuveta cu blatul de bucătărie nu e o idee prea buna. Acuma dacă o trebui mutat și schimbat, aia e, dar speram totuși sa nu fie cazul... :)

Link spre comentariu

Adeziv dedicat, o piesa de imbinare (sau o bucata de teava la diametrul urmator) taiata in jumatate (pe lung). Pus adeziv pe portiunea afectata si apoi adaugata una din jumatatile obtinute la pasul anterior (verificati instructiunile adezivului, cel mai probabil trebuie pus adeziv pe ambele piese care se lipesc). Asigurat cu un colier pana la uscarea completa (eventual se poate lasa colierul acolo pe vecie). Chiar daca se formeaza un por in teava, peticul ar trebui sa asigure etanseitatea. Eventual se pot utiliza ambele jumatati ca sa se asigure zona de jur imprejur.

Link spre comentariu

Mersi frumos pt rasp. Asta mi e și mie, ca fiind sub presiune, exista riscul sa ... deși "buba" nu e chiar asa mare, na, tot stau cu grija. Acuma sa vedem ... o mai las un pic asa, o mai urmăresc, vedem cum se comporta. Ma gândesc ca dacă e sa cedeze, treb sa dea semne ceva, ma anunță ea cumva, nu bubuie direct, sau??? La cealaltă veche începuse sa se prelinga pe la îmbinări ... la asta nu știu cum o face, fiind pb fix pe teava. Sa pun diverse chestii pe ea n as face. Ori o schimb de tot, ori o las asa și gata. Mai tare ma complic cu petice și alte chestii. Mda ... om trai și om vedea.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări