UDAR Postat Mai 6, 2023 Partajează Postat Mai 6, 2023 (editat) Vă salut colegi ! Azi, după o îndelungată conviețire (peste 20 ani) m-a părăsit mașina de spălat rufe - un Indesit, nu mai știu modelul. Despărțirea a fost violentă și zgomotoasă - ceva lovea putenic pe timpul centrifugării. Nu am nici cea mai mică intenție să încerc vreo reparare (dată fiind și vechimea) așa că vă rog, dacă aveți experiență sau informații, să-mi recomandați o mașină de spălat care să se încadreze în următoarele cerințe : - mașină simplă, fără uscător, pentru maxim 5-6 kg rufe. - dimensiuni : lățime 59.5 (60cm) cred că asta e standard , adâncime - maxim 61 cm de la perete cu ce e în spate cu tot (actuala are cam 55 + 3 ), înălțimea nu contează prea mult , în jur de 80cm. Lățimea este cea mai critică , mai am rezervă cel mult 2 cm. - nu am preferințe de marcă dar prefer totuși ceva ”brand name” cât de cât . Sigur, nu mă refer la Miele. - buget : m-am gândit la 2000 de lei dar dacă se justifică pot urca până pe la 2500 sau chiar ușor peste . Vă mulțumesc. EDIT Am omis să precizez - vreau mașină cu încărcare frontală. Editat Mai 6, 2023 de UDAR Link spre comentariu
validae Postat Mai 6, 2023 Partajează Postat Mai 6, 2023 Vă recomand să evitați pe viitor mărcile Indesit/Whirlpool, la astea de acum după un an deja le intră rugina în tablă, de fapt tabla cred că e deja ruginită când se vopsește electrostatic... Recomand orice electrocasnice marca LG, firmă care se respectă... https://altex.ro/masina-de-spalat-rufe-frontala-lg-f4wv309n4e-9-kg-1400rpm-clasa-b-alb/cpd/MSFF4WV309N4E/#additional Link spre comentariu
UDAR Postat Mai 6, 2023 Autor Partajează Postat Mai 6, 2023 (editat) Mulțumesc, chiar așteptam o părere de la tine, știam că te pricepi! În ce privește Indesit - ce să zic, eu am fost mulțumit de asta . O porțiune ruginită de câțiva cmp are chiar jos, a început de acum câțiva ani dar, cum am zis, a depășit 20 de ani . N-o mai fi nici Indesit ce-a fost ! Despre LG în general aveam și eu o părere bună . Modelul propus de tine s-ar încadra la limită la dimensiuni - nu știu cum o măsoară ei dar cred că e OK. Mulțumesc încă o dată. EDIT Am răspuns mai demult dar cred că am uitat să apăs TRIMITE ! Editat Mai 6, 2023 de UDAR Link spre comentariu
iuliantv Postat Mai 6, 2023 Partajează Postat Mai 6, 2023 eu personal i.mi cumpar mereu turcesti cand e vorba de masinå de spalat ,,artic,finlux,...merg 7-8 ani fara probleme ,si sant stresate 4-5 membrii in familie ,cand am cumparat ultima oarå cred ca sant mai bine de 6 ani,pretul uneia de firma era de 2-3 ori peste a ceea ce am luat eu,daca faci o balanta chiar si 2 daca cumperi nu ajungi la pretul uneia de firma si depaseste durata de viata a uneia de firmå,da intradevar apare rugina dupå ceva ani. Link spre comentariu
YO9IBC Postat Mai 6, 2023 Partajează Postat Mai 6, 2023 (editat) https://altex.ro/masina-de-spalat-rufe-frontala-slim-arctic-apl71224xlw3-7-kg-1200rpm-clasa-d-alb/cpd/MSFAPL71224XLW3/ Am una din asta, extrem de multumit!! Silentioasa, spala perfect, si nici nu "fuge" de la locul ei... Se incadreaza perfect si in dimensiunile cerute. Are recenzii pe masura! Editat Mai 6, 2023 de YO9IBC Link spre comentariu
Dxxx Postat Mai 6, 2023 Partajează Postat Mai 6, 2023 Masina mea are peste 25 ani, si anul trecut a vazut "doua reprize" de reparatii - mai intai carbunii / apoi etansarea - simerigul principal (+ rulmentii, evident, dar defectarea lor a fost consecinta scaparilor pe la simering). Treaba este ca pana atunci am avut ZERO probleme, deci am hotarat varianta "muncita" pentru ca modelul s-a dovedit fiabil si oricum este reparabil nu aruncabil ca cele noi. Daca mai rezista 10 ani ... va fi oricum mai mult decat cat rezista una noua, dar din generatia actuala. Cuva este demontabila (nu lipita) si oricum este din inox, ceea ce nu mai prinzi acum, cand toate sunt din plastic. In plus era un model performant si cele noi nu imi par a avea avantaje ca functionalitate. Acum varianta mea poate fi aplicabila sau nu / buna sau nu... In rest am cercetat si eu varianta unei achizitii si nu as fi luat nimic altceva decat LG - pentru ca este direct-drive si asta face ca rulmentii cuvei sa fie comuni cu cei ai motorului, ceea ce ar evita defectarile frecvente la alte modele, mai ales cele facute "slim". In plus am referinte concrete de la posesori. Deci si eu votez LG. In rest cotele normale sunt 60x60x80 - ceea ce par sa corespunda. Evita modele slim, cu profunzimea sub 60... ceea ce accelereaza mult uzura rulmentilor prin reducerea lungimii axului. Oricum trebuie 1-2cm de garda ca sa permita oscilatiile normale in functionare. Link spre comentariu
UDAR Postat Mai 7, 2023 Autor Partajează Postat Mai 7, 2023 M-am dus azi în magazin înarmat cu ruleta . Din păcate LG-urile non-slim sunt puțin cam mari pe adâncime așa că am ales : https://altex.ro/masina-de-spalat-rufe-frontala-bosch-wan28165by-7-kg-1400rpm-clasa-b-alb/cpd/MSFWAN28165BY/ Mulțumesc tuturor celor care au răspuns . Link spre comentariu
spirica Postat Mai 8, 2023 Partajează Postat Mai 8, 2023 LG direct drive am, cumparata in 2017, capacitate 9kg. Foarte buna si silentioasa. Wirlppol-ul vechi functioneza si acum, din 2005. Link spre comentariu
artdesign Postat Octombrie 17, 2023 Partajează Postat Octombrie 17, 2023 Am nevoie de sfatul D-vs in alagerea unei masini de spalat rufe LG ... - Masina de spalat rufe LG F4WV308N3E [ 2.160,99 Lei ] Masina de spalat rufe LG F4WV308N3E - Masina de spalat rufe frontala LG F4WV309N4E [ 2.299,90 Lei ] Masina de spalat rufe frontala LG F4WV309N4E - Masina de spalat rufe LG F4WV309S6E [ 2.249,90 Lei ] Masina de spalat rufe LG F4WV309S6E - Masina De Spalat Rufe LG F4WV308S6TE [ 2.199,99 Lei ] Masina De Spalat Rufe LG F4WV308S6TE Ce ar trebui sa aleg din cele 4 modele de mai sus avand in vedere ca bugetul maxim alocat este de 2000 lei ? Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 17, 2023 Partajează Postat Octombrie 17, 2023 Caut-o pe cea care are și un program ,,rapid,, de spălare, sub o oră.Am avut ocazia să văd mașină cu pretenții, care avea doar programe de la o oră în sus.Ce faci dacă ai doar niște tricouri transpirate, le freci o oră în mașină ? Link spre comentariu
BRANCA Postat Octombrie 17, 2023 Partajează Postat Octombrie 17, 2023 artdesign.Maşina din ultimul link o am eu,cam de 2 ani.Silențioasă şi lucrează fără probleme. Poți să te orientezi şi după comentariile cumpărătorilor pe Emag sau la alt vânzător online. Link spre comentariu
artdesign Postat Octombrie 18, 2023 Partajează Postat Octombrie 18, 2023 16 hours ago, BRANCA said: artdesign.Maşina din ultimul link o am eu,cam de 2 ani.Silențioasă şi lucrează fără probleme. Poți să te orientezi şi după comentariile cumpărătorilor pe Emag sau la alt vânzător online. Are si program rapid de spalare ? Link spre comentariu
BRANCA Postat Octombrie 18, 2023 Partajează Postat Octombrie 18, 2023 artdesign.Are de 30 minute.Se vede şi pe butoane inscripția. Oricum verifică că nu ştiu 100% că aia din link e fix ca a mea.N-am prospectul la îndemână...În rest,pe culoare,aspect,e identică. Soția zice că nu-i dă mai mult de 800 rot/min la stoarcere că vibrează prea tare.Da' tot stoarce bine şi aşa. Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 18, 2023 Partajează Postat Octombrie 18, 2023 Acum 19 ore, validae a spus: Caut-o pe cea care are și un program ,,rapid,, de spălare, sub o oră.Am avut ocazia să văd mașină cu pretenții, care avea doar programe de la o oră în sus.Ce faci dacă ai doar niște tricouri transpirate, le freci o oră în mașină ? A mea are program de 15 minute, dar e cam degeaba, nu spala nimic. Da, sa inmoi putin tricouri transpirate face treaba, dar cam atat. Link spre comentariu
artdesign Postat Octombrie 18, 2023 Partajează Postat Octombrie 18, 2023 Da, intr-adevar Masina de spalat rufe LG F4WV308S6TE are doar review-uri bune pe EMAG ( sunt si nemultumiti, dar putini ). Specificatii F4WV308S6TE M-am hotarat si o cumpar saptamana viitoare. Multumesc pentru sfaturi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum