trasorv Postat Mai 5, 2023 Partajează Postat Mai 5, 2023 Ziua bună, câteva sfaturi vreau și eu de la cei care și-au vopsit singuri tabla zincată/ruginită de pe casă. Eu vreau sa fac singur operația asta dar este foarte greu să pot sta pe acoperiș din cauza înclinației. Acoperișul este in 4 ape și nu am cum "agăța" un dulap cu trepte pe care să pot sta. Chiar dacă mă leg cu o frânghie, tot trebuie să mă țin cu o mână și cu cealaltă să vopsesc, dar cutia cu vopsea cum stă, cine o ține? Există ceva antialunecare, cu microventuze(așa am auzit) care să adere la tablă și pe care să pot sta cât de cât? Link spre comentariu
adydep Postat Mai 9, 2023 Partajează Postat Mai 9, 2023 La cutia cu vopsea de pus un magnet...și cumpărat o scară articulată sau închiriezi o nacelă. Dar mai bine plătești niște oameni care au experiență cu așa ceva,că dacă pici de pe casă nu te văd bine. Link spre comentariu
andreas Postat Mai 9, 2023 Partajează Postat Mai 9, 2023 Am vopsit acoperis de tabla de mai multe ori in ultimii 10 ani dar casa are 4 ape cu panta redusa. Nu se fac compromisuri. Singura varianta este asigurarea cu coarda (ham) in doua locuri de puncte fixe considerate ferme la smulgere de minim 100 kgf. Nu te lega intr-un singur punct, ci doua diferite. Daca panta e mare, inchiriaza o nacela o zi si angajeaza pe cineva sa faca treaba. Dureaza cateva ore pregatirea tablei inainte de vopsire ... slefuit cu smirghel de 40 sau 80, niciodata cu perie de sarma. Zonele ruginite dar neperforate se pot pasiva cu deruginol, apoi grund, apoi se incepe vopsirea. Daca nu pregatesti tabla corect sa dai jos straturile vechi de vopsea, pacat de munca : vopseaua o sa crape si pica in 2-3 ani in loc de 6-7. Link spre comentariu
trasorv Postat Mai 10, 2023 Autor Partajează Postat Mai 10, 2023 Acum 15 ore, adydep a spus: La cutia cu vopsea de pus un magnet...și cumpărat o scară articulată sau închiriezi o nacelă. Dar mai bine plătești niște oameni care au experiență cu așa ceva,că dacă pici de pe casă nu te văd bine. Cu "plătitul un om care să facă treaba" m-am lămurit, cumnatul meu chemase pe cineva care a mai făcut așa ceva și după o jumătate de oră l-a dat jos de pe casă căci lucrarea era realmente o batjocură, individul diluase vopseaua nepermis de mult doar pentru că pistolul lui de vopsit nu mergea cu consistența specifică acelei vopsele. Deși are rău de înălțime a preferat să-și vopsească singur casa, s-a legat cu funii și-a luat măsurile de precauție și în trei zile și-a vopsit singur acoperișul. Link spre comentariu
amudsen Postat Mai 10, 2023 Partajează Postat Mai 10, 2023 Daca iti vopsesti singur acoperisul, pe langa masurile de asigurare (cu ham, 2 puncte, etc.) vezi sa mai fie cineva pe acasa. In caz de ceva sa poti striga dupa ajutor. Pentru rugina, recomand un convertor de rugina, acesta mai contine si un polimer care protejeaza mai bine (e un pic mai scump, dar cred ca nu e chiar asa de ruginita tabla). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum