Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema Genius SW-HF 5.1 5005 , bazait dupa 50% volum

Postări Recomandate

Buna ziua , am un Genius SW-HF 5.1 5005 , problema este ca dupa ce trec de 50% volum incepe sa bazaie boxele , partea de subwoofer functioneaza normal indiferent de volum , am schimbat in jur de 7-8 condensatoare de 104 ( cele care sunt ceramice de 100nf ) care erau puscate ,am verificat diodele ( sunt ok ) , am schimbat si condensatoarele mari de 4700uf , si cele de 3300uf , am pus condensatoare de marca , ar putea fi problema oare finalul ? ( desi nu cred pt ca un final ori merge ori nu merge deloc ... )

20230505_011202.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bmwh548

1

• dan cod

1

• Roli30

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Partea cu basul este placa separata din câte țin minte. Deci trebuie căutată placa cealaltă unde sunt finalii pentru celelalte difuzoare. Tensiunile sa fie ok, inclusiv cele care alimenteaza partea de control și preamplificator. Bănuiesc ca difuzoarele sunt testate. 

Link spre comentariu

Cred ca am fix acelasi model pe masa de lucru, astept condensatorii mari ca nu-i aveam in stoc. Am ales sa schimb tot ce inseamna electroliticii aia mizerabili, ceramicii si chiar si nepolarizatii. Am avut nepolarizat care avea doar un terminal cositorit, al doilea era in aer, un electrolitic lipsa in alimentarea partii de subwoofer... Gunoaie facute pe genunchi, daca zdrangane ceva e suficient.

Condensatorii aia de 85C nu prea au ce cauta acolo. Se incalzeste bine intern, chinezul a mers pe 105C din fabrica inclusiv la cei de pe placa de intrari semnal. Plus ca fiind atat de mari fizic s-ar putea sa fie afectati de vibratii si sa crape lipiturile sau chiar sa se dezlipeasca padurile de pe cablaj. Macar sa-i asigurati mecanic cu niste adeziv. Banuiesc ca de masurat i-ati masurat si sunt buni (chiar daca sunt recuperati).

Atentie si la adezivul folosit de chinez "la liber". E cel coroziv, am gasit niste rezistente cu terminalele mancate din cauza lui.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări