spinach Postat Ianuarie 1, 2008 Partajează Postat Ianuarie 1, 2008 Salutam pe toti frati, In primul rind La multi ani pe 2008! si sa va mearga toate schemele , programele , sa nu va enervati cind nu merg si sa nu ardeti nimic ! Intrebarea care ma macina: -a mai programat careva ATmega 32 ? cu ce programator si cum ? cit a introdus in flesh (dimensiune program) ? cita complicatie a avut ? -a folosit careva TwinTVR pentru a programa ATmega 32 ? functioneaza cu SP12 ? merge sa injectezi la flesh maxim ? Link spre comentariu
ole Postat Ianuarie 2, 2008 Partajează Postat Ianuarie 2, 2008 Inca nu am ajuns sa folosesc mega32 dar nu am avut niciodata probleme cu TwinAVR. Nu vad de ce nu ar merge sa programezi mega32. Intrebarea mea e ce ai patit cu el? ce anume sa intampla cand incerci sa-l programezi?PS: eu folosesc programatorul ala simplu cu 5 fire(RST,SCK,MOSI,MISO,GND). Link spre comentariu
samtin Postat Ianuarie 25, 2008 Partajează Postat Ianuarie 25, 2008 Cine ma poate ajuta si pe mine sa utilizez programul TwinAVR ? Iata deci problema: am realizat programatorul SP12, folosesc un ATtiny2313si am folosit pentru test un programel care aprinde/stinge un led. Am verificat atent programatorul (lipiturile sa fie corect executate, farascurtcircuite sau lipituri reci si conform schemei), am vizualizat cu un osciloscop pe pinul 4 al uC-lui sinusoida semnalului si am masurat sifrecventa de 4MHz pe acelasi pin cu ajutorul unui frecventmetru. Am optat pentru sursa separata de 5V stabilizata.Atasez arhiva schemelor si capturile mesajelor de eroare.Va multumesc Link spre comentariu
ole Postat Ianuarie 25, 2008 Partajează Postat Ianuarie 25, 2008 Ciudat...n-am patit. Eu zic sa incerci fara nicio piesa legata la uC(nici rezistenta de pullup pe reset). Doar cele 5 fire legate la portul paralel si alimentarea de 5V. Link spre comentariu
spinach Postat Ianuarie 25, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2008 Eu am programat Atinity cu AVR si am sa iti povestesc.-la inceput dadea si la mine eroare .nici macar nu puteam sa ajung la ferestra fusurilor .-am folosit sp12 exact asa cum este in schema , fara alimentare exterioara si fara alta adaugire.-am pus insa pe alimentare un condensator mai mare , cred ca de 330 mcr-am setat portul LPT in PC pentru mod SPP(standart paralel port) cu 0x378-am activat UserPort chiar daca scrie ca pentru XP nu e nevoie-am redus viteza procesorului la 800 Mhz-s-a mai intimplat sa dea eroare dar apoi se programa-mai vezi ca de cite ori incerci , trebuie sa aduci proaspat fisierul sursa hex ; are o dambla sa scrie peste fisier sursa cind verifica daca s-a scris bine fisierul sau cind ii dai sa il citesca .de fiecare data cind incepi programarea , rescrie din nou fisier sursa . iti doresc succes. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum