sla Postat Mai 5, 2023 Partajează Postat Mai 5, 2023 Acum 41 minute, mihai 7 a spus: Etajul final cuprinde tranzistorii Q9, Q10, Q7 și Q8, nu? Deci defectul trebuie să fie în zona asta? Etajul final este reprezentat de Q9 si 10, precum și de piesele legate de aceste tranzistoare: trafurile T9 si 10, R42, C38 si 39. Link spre comentariu
mihai 7 Postat Mai 6, 2023 Autor Partajează Postat Mai 6, 2023 Transformatorul audio poate fi în scurt? Pe ieșire am 1.2 Ohmi, dar există un scurt ș iîntre secundar și primar ( aprox. 12 Ohmi, respectic 0.6 Ohmi). Scurtul pe transformator poate veni de altundeva? Mulțumesc! Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Mai 6, 2023 Partajează Postat Mai 6, 2023 (editat) Acum 4 ore, mihai 7 a spus: Transformatorul audio poate fi în scurt? Pe ieșire am 1.2 Ohmi, dar există un scurt ș iîntre secundar și primar ( aprox. 12 Ohmi, respectic 0.6 Ohmi). Scurtul pe transformator poate veni de altundeva? Mulțumesc! Transformatorul ala nu are cum sa se arda aau sa se puna in scurt. Unul din capetele secundarului este legat la masa sau undeva pe circuit unde ai acel scurt. Ai masurat c38, c39, si c47? Scoate-i pe fiecare de pe circuit si masoara-i cu ohmetru sau pe dioda. Editat Mai 6, 2023 de ionutz2013 Link spre comentariu
sla Postat Mai 6, 2023 Partajează Postat Mai 6, 2023 Acum 7 ore, mihai 7 a spus: Transformatorul audio poate fi în scurt? Pe ieșire am 1.2 Ohmi, dar există un scurt ș iîntre secundar și primar ( aprox. 12 Ohmi, respectic 0.6 Ohmi). Scurtul pe transformator poate veni de altundeva? Cum zicea si Ionutz, scurtul acela intre primar si secundar este prin minusul alimentarii: Spui ca prinzi un post pe FM dar sunetul este slab. Ai verificat sau schimbat condensatoarele de la intrarea in etajul amplificator audio, C42 si 43? Link spre comentariu
mihai 7 Postat Mai 11, 2023 Autor Partajează Postat Mai 11, 2023 Bună dimineața! Revin asupra acestui subiect cu noutăți: am repus radioul în funcțiune, atât pe AM cât și pe FM, cu ajutorul, bunăvoința și multa răbdare a unui stimabil domn, mebmbru al forumului, al cărui nume l-aș menționa dacă aș știi că nu se supără. După ce, sub îndrumarea domniei sale, am măsurat tensiunile pe toți cei 10 tranzistori, a rezultat că Q6 și Q3 erau defecți. La sugestia domniei sale i-am schimbat și acum prinde, pe FM, chiar și posturile mai slabe din zona noastră. La fel funcționează și pe AM. Mulțumesc tuturor pentru ajutor, sugestii și implicare! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum