Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dublor de tensiune pentru curenti mari

Vizitator Irenaeus

Postări Recomandate

Vizitator Irenaeus

Buna ziuaAm construit un dublor de tensiune, a carui schema electrica o atasez acestui mesaj, pt. alimentarea unui montaj electronic, care necesita o alimentare la 24V current continuu cu un curent pana la 800 mA. Dublorul merge perfect si acum, dupa aproape 2 ani de cand l-m construit. Stiu deasemeni ca prin dublarea tensiunii scade curentul.Intrebarea pe care o pun este daca pot construi un dublor de tensiune tot la 24V curent continuu, dar care sa furnizeze un curent de aproape 20 A, dublorul de tensiune fiind legat la un accumulator auto de 12V si un debit de curent de 40 A/ora.Curentul de 20 A trebuie pentru alimentarea unor aparate de navigatie aeriana precum un tub Pitot, un aparat de determinare a orizontului artificial, un altimetru, un aparat de aterizare instrumentala cu giroscop, etc. Aparatura de navigatie aeriana merge la 24V si consuma un curent destul de mare. Am ales ca valoare pt. curent de 20A pt a fi sigur ca dublorul va rezista cu succes la mai multi consumatori, fara sa se arda.Va intreb deasemeni daca inlocuirea tranzistorilor T1 si T2 (BD 139 si BD 140) din care este format amplificatorul dublorului, cat si a diodelor D1 si D2 (1N4001) cu tranzistori si diode de putere, vor duce la cresterea curentului furnizat de 20A. Daca acest lucru este posibil imi puteti recomanda un link unde voi gasi schema unui dublor de tensiune 12V-24V pt curenti mari (cca 20A) ?Daca solutia dublorului de tensiune nu este corecta, va rog foarte mult sa-mi recomandati un link unde sa pot gasi o schema de convertor de tensiune continua de la 12V la 24V pt. un curent de aproape 20A.Va multumesc pt ajutor si intelegere.La multi ani!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Se poate construii dar iasa o hiba mare imensa cu capacitati foarte mari si zic ca nu merita , daca tot doriti dublare de tensiune si curent mare de 20-40amperi recomand o sa faceti o sursa in comutatie cu TL494 , 2mosuri IRFZ44N si un choper adecvat lucrului la frecvente mai inalte (se pot scoate din TV-uri monitoare).Atasez o schema care functioneaza 100% si cu mici modificari la tranzistorii de comanda se pot pune dupa cum am spus IRFZ44N doua perechi si obtine un curent mare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări