voicuvoicu Postat Mai 4, 2023 Partajează Postat Mai 4, 2023 (editat) Tipul aparatului: Modul universal alimentare LED TV Backlight 14-37inch Modelul aparatului:GYD-255 rev 01 https://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/modul-universal-alimentare-led-backlight-37inch-p-13217?osCsid=samhgi6m1a11b05tlc3chfb0i2 Defectul cum se manifesta: am descchis acest topic deoarece am cumparat de la mivarom mai multe module universale probleme este urmatoarea am alimentat modulul asa cum scrie pe el , am pus 3 bare cu leduri a cate 10 leduri pe bara , adica 30 de leduri am masurat tensiunea si scoate 91 v totul ok pana aici am lasat televizorul sa functioneze si constat dupa vreo 3-5 minute ca nu mai erau aprinse barele pun alt modul si supaveghez sa vad ce se intampla dupa circa 30 de secunde tranzistorul de pe modul frigea ingrozitor de mult si se auzea o frecventa ca un tiuit pana sa opresc televizorul sa distrus si al doilea modul tranzistorul este 15N10 C tranzistorul se face sarma pe G-S-D automat sa se arde si siguranta am schimbat tranzistorul cu un 20N15 si tot asa sa manifestat adica se incalzea foarte tare cu modulele CA- 255s nu am avut probleme a mai intampinat vreun coleg acesta problema ? ce ati facut ca sa nu se mai arda tranzistorul ? OFERTA MAINURI TV LCD SI LED 2023.pdf OFERTA SURSE TV LCD SI LED SI MODULE PLASME 2023.pdf Editat Mai 4, 2023 de voicuvoicu Link spre comentariu
modoran Postat Mai 4, 2023 Partajează Postat Mai 4, 2023 Or fi ledurile defecte, asa se intampla cand nu mai ai protectie pentru ele. Verifica baretele si daca e ok mergi in continuare pe ca255s, or fi avand probleme astea de la mivarom. Link spre comentariu
cornel1962 Postat Mai 4, 2023 Partajează Postat Mai 4, 2023 Măsurați curentul prin leduri, trebuie redus și nu se va mai încălzi tranzistorul. Am întâlnit și eu fenomenul, am văzut înainte de a se arde tranzistorul și am scos de pe modul una ,sau doua rezistente.... Puneți o poza clara cu placa ! Link spre comentariu
voicuvoicu Postat Mai 4, 2023 Autor Partajează Postat Mai 4, 2023 (editat) Acum 1 oră, modoran a spus: Or fi ledurile defecte, asa se intampla cand nu mai ai protectie pentru ele. Verifica baretele si daca e ok mergi in continuare pe ca255s, or fi avand probleme astea de la mivarom. am pus ca255s ca am mai avut si functioneaza perfect tv - ul a functionat o zi intreaga in proba desfacut fara capac barele cu leduri sunt noi GYD-255 rev 01 Editat Mai 4, 2023 de voicuvoicu Link spre comentariu
voicuvoicu Postat Mai 4, 2023 Autor Partajează Postat Mai 4, 2023 1 oră în urmă, cornel1962 a spus: Măsurați curentul prin leduri, trebuie redus și nu se va mai încălzi tranzistorul. Am întâlnit și eu fenomenul, am văzut înainte de a se arde tranzistorul și am scos de pe modul una ,sau doua rezistente.... Puneți o poza clara cu placa ! Link spre comentariu
khenap Postat Mai 4, 2023 Partajează Postat Mai 4, 2023 Acum 37 minute, voicuvoicu a spus: wow arata bine ! Link spre comentariu
cornel1962 Postat Mai 4, 2023 Partajează Postat Mai 4, 2023 1 oră în urmă, voicuvoicu a spus: Exact, întrerupeți un fir care merge la leduri și conectați ampermetru in serie....vedeți câți miliamperi va arata. După aceia aveți rezistențele R10.....R13, eliminați una și vederi la cat scade curentul.... Acum 3 minute, cornel1962 a spus: Exact, întrerupeți un fir care merge la leduri și conectați ampermetru in serie....vedeți câți miliamperi va arata. După aceia aveți rezistențele R10.....R13, eliminați una și vederi la cat scade curentul.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum