Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modul universal alimentare LED TV Backlight 14-37inch

voicuvoicu

Postări Recomandate

Tipul aparatului: Modul universal alimentare LED TV Backlight 14-37inch

Modelul aparatului:GYD-255 rev 01

https://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/modul-universal-alimentare-led-backlight-37inch-p-13217?osCsid=samhgi6m1a11b05tlc3chfb0i2

Defectul cum se manifesta:

am descchis acest topic deoarece am cumparat de la mivarom mai multe module universale

probleme este urmatoarea

am alimentat modulul asa cum scrie pe el  , am pus 3 bare cu leduri a cate 10 leduri pe bara , adica 30 de leduri

am masurat tensiunea si scoate 91 v

totul ok pana aici

am lasat televizorul sa functioneze si constat dupa vreo 3-5 minute ca nu mai erau aprinse barele

pun alt modul si supaveghez sa vad ce se intampla

dupa circa 30 de secunde  tranzistorul de pe modul frigea ingrozitor de mult si se auzea o frecventa ca un tiuit

pana sa opresc televizorul sa distrus si al doilea modul

tranzistorul este 15N10 C

tranzistorul se face sarma pe G-S-D automat sa se arde si siguranta

am schimbat tranzistorul cu un 20N15 si tot asa sa manifestat adica se incalzea foarte tare

cu modulele CA- 255s nu am avut probleme

a mai intampinat vreun coleg acesta problema ?

ce ati facut ca sa nu se mai arda tranzistorul ?

OFERTA MAINURI TV LCD SI LED 2023.pdf OFERTA SURSE TV LCD SI LED SI MODULE PLASME 2023.pdf

Editat de voicuvoicu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• voicuvoicu

3

• cornel1962

2

• modoran

1

• khenap

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Or fi ledurile defecte, asa se intampla cand nu mai ai protectie pentru ele. Verifica baretele si daca e ok mergi in continuare pe ca255s, or fi avand probleme astea de la mivarom.

Link spre comentariu

Măsurați curentul prin leduri, trebuie redus și nu se va mai încălzi tranzistorul. Am întâlnit și eu fenomenul, am văzut înainte de a se arde tranzistorul și am scos de pe modul una ,sau doua rezistente....

Puneți o poza clara cu placa !

Link spre comentariu
Acum 1 oră, modoran a spus:

Or fi ledurile defecte, asa se intampla cand nu mai ai protectie pentru ele. Verifica baretele si daca e ok mergi in continuare pe ca255s, or fi avand probleme astea de la mivarom.

am pus ca255s ca am mai avut si functioneaza perfect

tv - ul a functionat o zi intreaga in proba desfacut fara capac

barele cu leduri sunt noi

GYD-255 rev 01

345027216_192787186982161_1488644411937369373_n.jpg

Editat de voicuvoicu
Link spre comentariu
1 oră în urmă, cornel1962 a spus:

Măsurați curentul prin leduri, trebuie redus și nu se va mai încălzi tranzistorul. Am întâlnit și eu fenomenul, am văzut înainte de a se arde tranzistorul și am scos de pe modul una ,sau doua rezistente....

Puneți o poza clara cu placa !

Link spre comentariu
1 oră în urmă, voicuvoicu a spus:

Exact, întrerupeți un fir care merge la leduri și conectați ampermetru in serie....vedeți câți miliamperi va arata. După aceia aveți rezistențele R10.....R13, eliminați una și vederi la cat scade curentul....

Acum 3 minute, cornel1962 a spus:

Exact, întrerupeți un fir care merge la leduri și conectați ampermetru in serie....vedeți câți miliamperi va arata. După aceia aveți rezistențele R10.....R13, eliminați una și vederi la cat scade curentul....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări