Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sarme din cupru in apa, sunt toxice?

dem3ntor

Postări Recomandate

Salut!

Am un espressor la care nu vad nivelul apei din rezervor. Imi da mesaj cand nu mai are apa si normal, ca se intampla fix in mijlocul prepararii unei cafele.
Vreau sa realizez un mic montaj cu 2 praguri care sa imi aprinda 2 leduri, care sa ma avertizeze cand se apropie momentul reumplerii.
O metoda simpla este introducerea in rezervor 3 sarme, din CU as spune eu.
Aveti idee daca sarmele acestea ar cauza cumva la contaminarea apei?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• dem3ntor

2

• Dxxx

2

• modoran

1

Top autori în acest subiect

Tevile de cupru sunt admise pentru apa, inclusiv potabila... deci ...

Acum trebuie sa consideri puritatea, ca nu ai 100% cupru, deci este bine sa stii chimia exacta.

Poti insa sa incerci si cu alte materiale:

- argint (antibacterian)

- inox ... poti folosi alimentar, spre exemplu dintii unei furculite

- titaniu

Cel mai simplu ar fi sa corodezi 3 benzi pe un PCB normal, in felul asta rezolvi si problema mecanica. Sigur FR4 nu are ce sa fie toxic, dar calitatea "alimentara" a placarii cu Cu este discutabila.

Evident daca faci cositoriri in zona nu poti folosi decat fludor FARA plumb.

Oricum insa nu vad toxicitate deosebita, chiar daca nu este neaparat avizat alimentar... vezi spre exemplu alambicurile care sunt sub actiunea de lichid mai fierbinte decat ai tu si pe durata mai lunga... si de multe ori sunt artizanale, cu ce teava se gaseste nu ceva alimentar.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Dxxx a spus:

Evident daca faci cositoriri in zona nu poti folosi decat fludor FARA plumb.

Da, da, de aia sunt si acum in utilizare tevi de apa din plumb.

Link spre comentariu

Poți detecta nivelul mai elegant din afara rezervorului.Doi senzori capacitivi, lipiți pe exteriorul vasului se comportă diferit ca și capacitate, când nivelul apei dintre ei se schimbă. Altă variantă ar fi cu un plutitor ce conține un mic magnet, iar pe exteriorul vasului senzori Hall sau relee REED miniatură.  

De fapt expresorul detectează nivelul minim tot prin intermediul unui plutitor aflat într-un mic compartiment al rezervorului, ai putea să pui un senzor Hall într-o poziție imediat superioară nivelului de avarie și obtii o ,,preavertizare,, de nivel scăzut inainte de a rămâne complet fără apă....

Problema e că acel plutitor e montat către peretele interior al expresorului, deci trebuie ceva ,,artă,, ca să adaugi încă un senzor de nivel, dat fiind că totul trebuie montat în interiorul expresorului.Dar dacă pe lângă necesitatea evidenta, există suficientă voință, se poate...

Link spre comentariu

Crezi ca medicina se face pe forum sau la distanta?

Plumbul da saturnism, se depune in oase si chiar cu chelatori este greu de evacuat. Saturnismul este o boala - si aici ma opresc.

Deci, la nivelul unei discutii aici diferenta este intre o boala grava (aliaj cu plumb) si ceva fara acea boala, ca fludorul eco nu are exact plumbul.

Link spre comentariu

Cred că a fost lămurit de răspunsurile anterioare, există deja pe expresor un sistem de indicare a nivelului, care trebuie doar ,,îmbunătăţit,, cu încă un senzor.Lăsaţi-le naibii de sârme toxice, că electronica a evoluat mult....nu mai trebuie băgat nimic în apă ca să-i măsori nivelul.

Link spre comentariu

Merge pus sarme din argint, chiar dezinfecteaza apa. In evul mediu, bogatii aveau vase de argint. Acum, acesetea au fost inlocuite pentru ”palmasi” cu vodca (ca dezinfectant, bineinteles:85).

Link spre comentariu

Haideți vă rog să nu mai deviem despre instalații cu țevi de plumb și alte din astea.

Întrebarea topicului era dacă niște sârme pe post de senzori ar fi toxice, dar cum fabricantul a evitat elegant folosirea de electrozi, am arătat clar cum se poate face detecția nivelului fără să fie nevoie de nicio sârmă în apă.

Dacă vreți să (mai) discutați despre subiectul instalațiilor de cupru, plumb și toxicitatea lor, am mutat discuțiile aici:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări