stereomaster Postat Mai 3, 2023 Partajează Postat Mai 3, 2023 (editat) Caut minimum 10 buc tranzistoare in capsula TO3 cu parametrii din subiect sau mai buni. De fapt eu caut mai precis 10 bucati RCA411, dar sunt vechi si greu de gasit, asa ca m-am orientat catre ceva mai nou, sunt deschis si pentru alte variante, cu conditia sa fie TO-3, noi (de preferinta) si toate acelasi model/lot , exclus modele /lot/ firma diferite. Eu am nevoie de 8 bucati, dar trebuie sa imperechez minimum 2 perechi, de aceea vreau minimum 10 . Pot fi si mai multe de 10, chiar 20 daca pretul e bun. Solutia TME o stiu deja, incerc sa ies mai ieftin de atat... RCA411.PDF Editat Mai 3, 2023 de stereomaster corectare Link spre comentariu
adydep Postat Mai 3, 2023 Partajează Postat Mai 3, 2023 Merge și SU169 sau BU526....cine mai are prin sertare. Link spre comentariu
Tanase Ion Postat Mai 4, 2023 Partajează Postat Mai 4, 2023 BU526 am eu si posibil su169 Link spre comentariu
stereomaster Postat Mai 4, 2023 Autor Partajează Postat Mai 4, 2023 BUX 48 are 400 V, 15 A si 175 W, acoperitor la toate capitolele, de aia l-am ales, BU 526 are 400 V/8A si doar 86W , iar SU169 are 400V/10 A si doar 100 W, cam mare diferenta la ambele avand in vedere ca sunt folosite pentru comanda unor motoare 24 ore din 24 probabil destul de aproape de performantele maxime, nu are sens sa risc. Am folosit experimental MJ 15024G 250V/15A/250W hFE 15-60 si merge, dar usor riscant, prefer BUX48 sau echivalente, conform TME ar mai fi 2N6547-CDI 400V; 15A; 175W; Poate ca as risca SU 169 daca ar fi un pret incurajator, astept oferte concrete . P.S. Intrucat tranzistoarele se monteaza pe socluri, trebuie sa aiba picioarele intregi (netaiate) Link spre comentariu
validae Postat Mai 4, 2023 Partajează Postat Mai 4, 2023 Dar nişte mosfeţi care să corespundă nu se găsesc ? Ar avea o disipaţie mică, datorită căderii foarte mici de tensiune pe joncţiune. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 4, 2023 Partajează Postat Mai 4, 2023 Ar mai fi BUX81, era mai raspindit in zona SMPS pe timpuri. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Mai 4, 2023 Partajează Postat Mai 4, 2023 daca vrei sa iti mearga 24 din 24 ore , atunci singurele tranzistoare bipolare care sa satisfaca aceste cerinte si care sa fie relativ usor gasibile sint urmatoarele 5... 1-- BUF 420 M 2-- BUS 98 3-- 2N 6655 A 4-- BUX 48 simplu /A 5-- BUX 98 A ... nici sa nu-ti treaca prin cap sa pui panarame de tranzistoare de la CDIL , pentru ca vei obtine niste frumoase artificii pe tavan ... in cazul concret al tau , acolo trebuie montate musai tranzistoare MBR si de preferinta ar fi sa fie NOS-uri ... Link spre comentariu
stereomaster Postat Mai 4, 2023 Autor Partajează Postat Mai 4, 2023 Acum 2 ore, validae a spus: Dar nişte mosfeţi care să corespundă nu se găsesc ? Ar avea o disipaţie mică, datorită căderii foarte mici de tensiune pe joncţiune. Nu lucreaza in comutatie, nu ajung niciodata la saturatie, ca sa conteze caderea minima pe jonctiune..Pur si simplu asigura "batraneste" turatie variabila unui motor prin simpla variere a tensiunii, in plaja 10-180 V, de aceea producatorul a si pus cate doua tranzistoare in paralel, ca sa asigure curentul maxim mare. Oricum, nu pot sa modific nimic in schema, e vorba de repararea unui aparat vintage care trebuie sa ramana original. Multumesc pentru sfaturi, daca as fi avut libertatea sa modific schema , era de mult rezolvat, am nenumarate componente si solutii, din pacate nu le pot folosi aici. Da, bun si BUX80,81. Astept in continuare oferte concrete. Link spre comentariu
stereomaster Postat Mai 4, 2023 Autor Partajează Postat Mai 4, 2023 Acum 22 minute, misuraelectronic a spus: daca vrei sa iti mearga 24 din 24 ore , atunci singurele tranzistoare bipolare care sa satisfaca aceste cerinte si care sa fie relativ usor gasibile sint urmatoarele 5... 1-- BUF 420 M 2-- BUS 98 3-- 2N 6655 A 4-- BUX 48 simplu /A 5-- BUX 98 A ... nici sa nu-ti treaca prin cap sa pui panarame de tranzistoare de la CDIL , pentru ca vei obtine niste frumoase artificii pe tavan ... in cazul concret al tau , acolo trebuie montate musai tranzistoare MBR si de preferinta ar fi sa fie NOS-uri ... Bune sfaturi, multumesc, aveti ceva din toate astea ? Din pacate in stoc la TME nu sunt decat CDIL, de aia am apelat la forum...poate gasesc ceva NOS Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Mai 4, 2023 Partajează Postat Mai 4, 2023 doar primele 4 pozitii le am , insa doar prima pozitie am peste 10 bucati in stoc ... Link spre comentariu
franzm Postat Mai 4, 2023 Partajează Postat Mai 4, 2023 (editat) @stereomasterDaca aveti drum în DE, în zona Stuttgart, am eu o galeata de BUX48 recuperate. Le dau pe o baterie de vin bun. Editat Mai 4, 2023 de franzm Link spre comentariu
Усилитель Postat Mai 4, 2023 Partajează Postat Mai 4, 2023 https://www.docom.ro/tranzistor-bipolar-bu931t-400v Am luat din astea si inca vreo 2 alte tipuri, puteri si tensiuni diferite dar mari. trebuie cautat pe site. Preturi bune, firma din Baia Mare. Link spre comentariu
stereomaster Postat Mai 4, 2023 Autor Partajează Postat Mai 4, 2023 Trebuie sa fie TO-3, dar mersi de sfat, o sa ma uit... Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Mai 4, 2023 Partajează Postat Mai 4, 2023 (editat) Bu931T nu este bun pt asa ceva , pentru ca este darlington , iar capsula , daca ar fi aleasa cumva , atunci ar necesita prelucrari mecanice suplimentare ale radiatorului / radiatoarelor ... Editat Mai 4, 2023 de misuraelectronic Link spre comentariu
stereomaster Postat Mai 4, 2023 Autor Partajează Postat Mai 4, 2023 1 oră în urmă, franzm a spus: @stereomasterDaca aveti drum în DE, în zona Stuttgart, am eu o galeata de BUX48 recuperate. Le dau pe o baterie de vin bun. Mersi mult, puneti-mi 10 intr-o cutie, vedem cum facem, trec des pe acolo, de 8 ani merg anual la HighEnd Show Munchen, dar anul asta, din cauza unui eveniment (fericit) nu pot veni, insa prin iunie am un drum in Franta si trec pe la dumneavoastra sigur...cel mai bine la intoarcere, cu marfa frantuzeasca de calitate... Link spre comentariu
Postări Recomandate