Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumpar BUX-48 sau echivalent TO-3 min 300 V / 7-8 A / 125 W , minim 10 buc

stereomaster

Postări Recomandate

Caut minimum 10 buc tranzistoare in capsula TO3  cu parametrii din subiect sau mai buni. De fapt eu caut mai precis 10 bucati RCA411, dar sunt vechi si greu de gasit, asa ca m-am orientat catre ceva mai nou, sunt deschis si pentru alte variante, cu conditia sa fie TO-3, noi (de preferinta) si toate acelasi model/lot , exclus  modele /lot/ firma diferite. Eu am nevoie de 8 bucati, dar trebuie sa imperechez minimum 2 perechi, de aceea vreau minimum 10 . Pot fi si mai multe de 10, chiar 20 daca pretul e bun. Solutia TME o stiu deja, incerc sa ies mai ieftin de atat...

RCA411.PDF

Editat de stereomaster
corectare
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• stereomaster

11

• misuraelectronic

3

• mac01

3

• validae

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

BUX 48 are 400 V, 15 A si 175 W,  acoperitor la toate capitolele, de aia l-am ales, BU 526 are 400 V/8A si doar 86W , iar SU169 are 400V/10 A si doar 100 W, cam mare diferenta la ambele avand in vedere ca sunt folosite pentru comanda unor motoare 24 ore din 24 probabil destul de aproape de performantele maxime, nu are sens sa risc.

Am folosit experimental MJ 15024G 250V/15A/250W hFE 15-60 si merge, dar usor riscant, prefer BUX48 sau echivalente, conform TME ar mai fi  2N6547-CDI 400V; 15A; 175W; 

Poate ca as risca SU 169 daca ar fi un pret incurajator, astept oferte concrete . 

P.S. Intrucat tranzistoarele se monteaza pe socluri, trebuie sa aiba picioarele intregi (netaiate) 

Link spre comentariu

Dar nişte mosfeţi care să corespundă nu se găsesc ? Ar avea o disipaţie mică, datorită căderii foarte mici de tensiune pe joncţiune.

Link spre comentariu

daca  vrei  sa  iti  mearga  24  din  24 ore , atunci  singurele  tranzistoare  bipolare  care  sa  satisfaca  aceste  cerinte  si  care  sa  fie  relativ  usor  gasibile  sint  urmatoarele  5...

1--  BUF 420 M 

2--  BUS 98

3--  2N 6655 A

4--  BUX 48  simplu /A

5--  BUX 98 A

... nici  sa  nu-ti  treaca  prin  cap  sa  pui  panarame  de  tranzistoare  de  la  CDIL , pentru  ca  vei  obtine  niste  frumoase  artificii  pe  tavan ...

in  cazul  concret  al  tau , acolo  trebuie  montate  musai  tranzistoare MBR si  de  preferinta ar  fi  sa  fie  NOS-uri ...

Link spre comentariu
Acum 2 ore, validae a spus:

Dar nişte mosfeţi care să corespundă nu se găsesc ? Ar avea o disipaţie mică, datorită căderii foarte mici de tensiune pe joncţiune.

Nu lucreaza in comutatie, nu ajung niciodata la saturatie, ca sa conteze caderea minima pe jonctiune..Pur si simplu asigura "batraneste"  turatie variabila unui motor prin simpla variere a tensiunii, in plaja 10-180 V, de aceea producatorul a si pus cate doua tranzistoare in paralel, ca sa asigure curentul maxim mare. Oricum, nu pot sa modific nimic in schema, e vorba de repararea unui aparat vintage care trebuie sa ramana original. Multumesc pentru sfaturi, daca as fi avut libertatea sa modific schema , era de mult rezolvat, am nenumarate componente si solutii, din pacate nu le pot folosi aici.

Da, bun si BUX80,81.

Astept in continuare oferte concrete.

Link spre comentariu
Acum 22 minute, misuraelectronic a spus:

daca  vrei  sa  iti  mearga  24  din  24 ore , atunci  singurele  tranzistoare  bipolare  care  sa  satisfaca  aceste  cerinte  si  care  sa  fie  relativ  usor  gasibile  sint  urmatoarele  5...

1--  BUF 420 M 

2--  BUS 98

3--  2N 6655 A

4--  BUX 48  simplu /A

5--  BUX 98 A

... nici  sa  nu-ti  treaca  prin  cap  sa  pui  panarame  de  tranzistoare  de  la  CDIL , pentru  ca  vei  obtine  niste  frumoase  artificii  pe  tavan ...

in  cazul  concret  al  tau , acolo  trebuie  montate  musai  tranzistoare MBR si  de  preferinta ar  fi  sa  fie  NOS-uri ...

Bune sfaturi, multumesc, aveti ceva din toate astea ?

Din pacate in stoc la TME nu sunt decat CDIL, de aia am apelat la forum...poate gasesc ceva NOS

Link spre comentariu

Bu931T  nu  este  bun  pt  asa  ceva , pentru  ca  este  darlington  ,  iar  capsula  , daca  ar  fi  aleasa  cumva , atunci  ar  necesita  prelucrari  mecanice  suplimentare  ale  radiatorului / radiatoarelor ...

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu
1 oră în urmă, franzm a spus:

@stereomasterDaca aveti drum în DE, în zona Stuttgart, am eu o galeata de BUX48 recuperate. Le dau pe o baterie de vin bun.

Mersi mult, puneti-mi 10 intr-o cutie, vedem cum facem, trec des pe acolo, de 8 ani merg anual la HighEnd Show Munchen, dar anul asta, din cauza unui eveniment (fericit) nu pot veni, insa prin iunie am un drum in Franta si trec pe la dumneavoastra sigur...cel mai bine la intoarcere, cu marfa frantuzeasca de calitate...

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări