Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

retea wireless intre doua calculatoare

Vizitator coty

Postări Recomandate

de curand am achizitionat un laptop cu wireless; acasa mai am un calculator desktop mai slabut care detine conexiunea de net(pe rds cu cablu, modem,placa de retea).la sfatul unui prieten am cumparat o placa de retea cu wireless pe care am montat-o in calculatorul vechi in speranta de a realiza o retea in care sa ma folosesc de ambele calculatoare pe net si sa pot accesa si fisierele share-uite sau imprimanta pe cele doua calculatoare . treaba cu netul am rezolvat-o dar, ca cele doua calculatoare sa se vada nu reusesc!......am rulat setapul de retea pe amandoua calculatoarele.......si tot degeaba! este posibil ca netul sa fie accesat de pe oricare din cele doua dar fisierele share sa nu fie vazute?poate are cineva o solutie?........MULTUMESC! :smt013

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

2

• gabiz_ro

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

la mine a fost invers când am folosit ICS prima dat?... uitasem s? pun ca DNS la calculatorul 2 (cel care primea net) IP-ul pl?cii de re?ea nr.2 din primul calculator (cea care era legat? la switch). :smt005 ca cele 2 calculatoare s? fac? share între ele, e necesar ca:- s? fie în acela?i workgroup (adic? ai 2 calculatoare: "costic?" ?i "vasile". ca s? fie în acela?i workgroup tre s? fie ambele în workgroupul "popescu")- IP-urile s? fie în aceea?i clas?, dar s? fie diferite. mai clar: compu 1, cel care d? net s? aib? placa de re?ea b?gat? în switch cu IP 192.168.1.1, de exemplu, iar compul 2 s? aib? IP 192.168.1.2. dac? au IP-uri din alt? clas? (ex. unul e a?a cum am zis, cel?lalt are 10.10.10.2 n-au s? se vad?. ?i destul de logic, nici netul n-o s? mearg? pe compul 2!!!). nu le bagi pe DHCP, c? XP-ul nu are un server DHCP încorporat, ci doar client!!!- trebuie s? setezi permisiunile de file sharing pe allow pe pl?cile de re?ea conectate împreun?, ?i s? setezi ?i firewallul s? permit? asta.- în fine, s? ai pe fiecare comp cel pu?in un folder share. altfel, chiar dac? e corect setat? re?eaua n-ai s? vezi nimic în "My Network Places" (de fapt ai s? vezi doar share-ul compului la care te afli, sau nimic, dac? n-ai setat nici pe ?la share.)toate astea "e valabile" indiferent c? ai pl?ci wireless sau wired.

Link spre comentariu

cand activezi ics din xp se activeaza si un server dhcp dar nu prea am gasit cum se configureaza,sa-mi dea ip in functie de macdin ce s-a spus mai devreme sa inteleg ca pot alege in ce retea sa fac share la ceva?as vrea sa share-uiesc ceva doar in wireless nu si pe cea wired prin care am net.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări