Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Laptop cu probleme la video

eos

Postări Recomandate

Exista vreo posibilitate de a dezactiva cipu video prin modificarea biosului si laptopul sa mearga doar cu video din procesor?

Laptopu e o vechitura de Medion din primele generatii cu procesor i5 460M cu video de la ati copt si care arata artefacte apoi ecrane albastre etc.

MA gandeam daca se poate cumva dezactiva cipu de la ati si sa mearga doar pe video din procesor

Am atasat biosu mao jos

bios medion.rar

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• eos

2

• stepe

1

• khenap

1

Top autori în acest subiect

Nu cred ca merge doar din bios,au incercat multi treaba asta,am si un programel care modifica biosul in sensul asta, dar degeaba ..nu merge...daca este o placa de baza mai veche si gasesti o schema, apropo ce nume si model are laptopul,model placa de baza,etc?acolo gasesti trecerea de la o forma la alta, pentru ca inainte se faceau variante de placi de baza si cu video si fara (bineinteles daca sa facut pentru acest model)..trebuie modificate trasee si intrerupte tensiuni...sunt pe net videoclipuri de acest gen pentru diferite placi de baza..

ai un exempu aici

poate gasesti modificarea chiar pentru modelul tau..

Link spre comentariu

Laptopu e un medion akoya p8614.E destul de patimit balamale rupte video copt etc.

Intrebam asa de curiozitate daca s`ar putea face cat de cat simpla treaba asta cu video din procesor da se pare ca nu merita efortu.Il trec la dezmembrari si recuperari diverse din el

Mersi stepe pt raspuns

Link spre comentariu
La 03.05.2023 la 12:54, eos a spus:

Laptopu e un medion akoya p8614.E destul de patimit balamale rupte video copt etc.

Intrebam asa de curiozitate daca s`ar putea face cat de cat simpla treaba asta cu video din procesor da se pare ca nu merita efortu.Il trec la dezmembrari si recuperari diverse din el

Mersi stepe pt raspuns

Pare sa fie o problema de prefabricatie. Am intalnit problema asta la vechiu meu medion insa nu a meritat efortul si l-am trimis la piese..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări