Vicabi Postat Mai 1, 2023 Partajează Postat Mai 1, 2023 Buna ziua. Va rog sa ma îndrumați. Am o pompa submersibila pentru scoaterea apei din put. In funcție de nevoia mea de apa sau nivelul de apa din sol, debitul de apa pe care il poate scoate pompa este mai mare decât debitul de umplere a puțului. Pentru a nu funcționa pompa in gol, atunci când puțul rămâne fără apa, am apelat la un senzor de nivel apa. Senzorul de apa nu are “puterea” sa-mi ducă pompa, atunci senzorul de apa imi comanda un contactor care la rândul sau da curent (tensiune) pompei. Acum acesta pompa vreau sa o pun in sistem hidrofor. Aici intervine presostatul care lasă sa treacă tensiunea prin el, in funcție de presiunea apei din conducta. Dilema mea este cum sa conectez aceste dispozitive astfel: alimentez cu tensiune presostatul, apoi din secundarul presostatului alimentez “releu control automatizare nivel apa” cat si primarul contactorului (alimentarea cu tensiune la bobina electromagnetica a contactorului o relizează releul) apoi din secundarul contactorului pompa alimentez “releu control automatizare nivel apa” cat si primarul contactorului (alimentarea cu tensiune la bobina electromagnetica a contactorului o relizează releul) apoi presostatul iar din presostat pompa alimentez cu tensiune atât presostatul cat si releul de automatizare, apoi din secundarul presostatului alimentez primarul contactorului iar bobina electromagnetica a contactorului o alimentez din releul de control, iar la secundarul contactorului alimentez pompa Cum este mai corect conectarea dispozitivelor? Daca ar fi sa pun o siguranta automata unde ar trebui sa o montez? La începutul dispozitivelor sau intre dispozitive si pompa? De care (Întrerupător automat modular 1P+N, Întrerupător automat modular diferențial 1P+N, Întrerupător automat 1P) (pompa are 1500w si un consum de 11A) Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri, sfaturi, îndrumări. Link spre comentariu
validae Postat Mai 1, 2023 Partajează Postat Mai 1, 2023 Siguranța potrivită este una (și) cu protecție diferențială, montată pe circuitul de alimentare al pompei, fiindcă există și riscul străpungerii izolației pompei și a conectării tensiunii de rețea pe circuitul de apă.Nu trebuie o diferențială prea sensibilă, un prag de 100mA e suficient, iar curentul nominal să fie de 16A curba B. Conectarea logică a acționărilor se poate desena ca o schemă, dar acum sunt cam obosit.Poate are cineva chef și vreo aplicație potrivită la îndemână, eu sunt de modă veche, cu creionul.... Link spre comentariu
flomar60 Postat Mai 1, 2023 Partajează Postat Mai 1, 2023 Pentru că aveți contactor de comandă ,faceți automatizarea pe bobina contactorului.... -contactul normal închis al presostatului înseriat cu contactul normal închis al senzorului de nivel inseriate cu bobina contactorului, totul alimentat la tensiunea de lucru a bobinei contactorului....pentru siguranța de protecție respectați indicațiile colegului validae.....spor! Link spre comentariu
Vicabi Postat Mai 2, 2023 Autor Partajează Postat Mai 2, 2023 Mulțumesc pentru raspunsuri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum