Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

o parere de la cei mai priceputi la geometrie

Postări Recomandate

Va rog o parere legata de forma canalului din imagine. Nu am alta imagine mai buna si asta nu este chiar perpendiculara pe cadru.

Ar putea fi un sfert de cerc? sfert de oval? Jumatate de ogiva?

Sigur ca in ultima instanta o iau inginereste prin incercari repetete din aproape in aproape, da m-ar ajuta o opinie competenta.

Multumesc anticipat pentru ajutor

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 26 minute, xaxa a spus:

Va rog o parere legata de forma canalului din imagine. Nu am alta imagine mai buna si asta nu este chiar perpendiculara pe cadru.

Sigur ca in ultima instanta o iau inginereste prin incercari repetete din aproape in aproape, da m-ar ajuta o opinie competenta.

Unde e poza? 

Link spre comentariu

Inițial a fost acea poză în atașament.Am văzut-o la scurt timp după postare.  

Referitor la forma canalului, aș zice că nu e neapărat un arc de cerc perfect, dar  cred că nici nu are o importanță mare asta, scopul fiind doar rabatarea tăbliei sub masă.E mai importantă simetria ambelor canale.

Link spre comentariu

corect  dpv  matematic  asa  se  face ...  daca o curbă  nu  prezinta  puncte  de  inflexiune   , atunci  duci  tangente  la  capetele  curbei  , apoi  cite  o  perpendiculara  pe  aceste  tangente  ...prelungesti  apoi  perpendicularele  pina  se  intilnesc ...si  vei  obtine  2  segmente  , care  delimiteaza  curba  ta --- teoretic vorbind    ...aceste  segmente   sint   razele  cercului  din  care  este  decupat  arcul  tau  de  cerc---recte  curba  din  poza  initiala ...

Link spre comentariu
Acum 1 oră, xaxa a spus:

Daca nu are alte restrictii, conteaza numai punctul de inceput si de sfarsit. Sfert de cerc nu ar putea fi, pt ca nu ajunge jos cursa.

Link spre comentariu

Care-bişa cu arcul?Din avion ar apărea şi parabolic,nu e neapărat segment de cerc.La ce serveşte?

Cumva un canal de ghidaj?

Aşa pare că tăblia faţă s-ar duce/rabata jos.Mai rar rabatare de genul ăsta.Cea mai uzuală e cea gen strapontină...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări