xaxa Postat Aprilie 26, 2023 Partajează Postat Aprilie 26, 2023 Va rog o parere legata de forma canalului din imagine. Nu am alta imagine mai buna si asta nu este chiar perpendiculara pe cadru. Ar putea fi un sfert de cerc? sfert de oval? Jumatate de ogiva? Sigur ca in ultima instanta o iau inginereste prin incercari repetete din aproape in aproape, da m-ar ajuta o opinie competenta. Multumesc anticipat pentru ajutor Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 26, 2023 Partajează Postat Aprilie 26, 2023 Acum 26 minute, xaxa a spus: Va rog o parere legata de forma canalului din imagine. Nu am alta imagine mai buna si asta nu este chiar perpendiculara pe cadru. Ar putea fi un sfert de cerc? sfert de oval? Jumatate de ogiva? Sigur ca in ultima instanta o iau inginereste prin incercari repetete din aproape in aproape, da m-ar ajuta o opinie competenta. Multumesc anticipat pentru ajutor Unde e poza? Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Aprilie 26, 2023 Partajează Postat Aprilie 26, 2023 in Pantelimon nu se mai poarta pozele ... acum totul se transmite telepatic ... Link spre comentariu
xaxa Postat Aprilie 26, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2023 interesant, nici la mine nu se vede acum poza, desi cind am verificat postarea se vedea. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 26, 2023 Partajează Postat Aprilie 26, 2023 Inițial a fost acea poză în atașament.Am văzut-o la scurt timp după postare. Referitor la forma canalului, aș zice că nu e neapărat un arc de cerc perfect, dar cred că nici nu are o importanță mare asta, scopul fiind doar rabatarea tăbliei sub masă.E mai importantă simetria ambelor canale. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Aprilie 26, 2023 Partajează Postat Aprilie 26, 2023 corect dpv matematic asa se face ... daca o curbă nu prezinta puncte de inflexiune , atunci duci tangente la capetele curbei , apoi cite o perpendiculara pe aceste tangente ...prelungesti apoi perpendicularele pina se intilnesc ...si vei obtine 2 segmente , care delimiteaza curba ta --- teoretic vorbind ...aceste segmente sint razele cercului din care este decupat arcul tau de cerc---recte curba din poza initiala ... Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 26, 2023 Partajează Postat Aprilie 26, 2023 Acum 1 oră, xaxa a spus: Va rog o parere legata de forma canalului din imagine. Nu am alta imagine mai buna si asta nu este chiar perpendiculara pe cadru. Ar putea fi un sfert de cerc? sfert de oval? Jumatate de ogiva? Sigur ca in ultima instanta o iau inginereste prin incercari repetete din aproape in aproape, da m-ar ajuta o opinie competenta. Multumesc anticipat pentru ajutor Daca nu are alte restrictii, conteaza numai punctul de inceput si de sfarsit. Sfert de cerc nu ar putea fi, pt ca nu ajunge jos cursa. Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 26, 2023 Partajează Postat Aprilie 26, 2023 Pare o parabola. Sau o functie exponentiala cu asimptota verticala. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 26, 2023 Partajează Postat Aprilie 26, 2023 Care-bişa cu arcul?Din avion ar apărea şi parabolic,nu e neapărat segment de cerc.La ce serveşte? Cumva un canal de ghidaj? Aşa pare că tăblia faţă s-ar duce/rabata jos.Mai rar rabatare de genul ăsta.Cea mai uzuală e cea gen strapontină... Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 26, 2023 Partajează Postat Aprilie 26, 2023 Evident, un canal care servește la rabatarea planșeului.Exact cum se rabatează unele uși de garaj.... Link spre comentariu
xaxa Postat Mai 2, 2023 Autor Partajează Postat Mai 2, 2023 am facut o simulare cu niste bucati de carton, se pare ca e un sfert de elipsa Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 2, 2023 Partajează Postat Mai 2, 2023 xaxa.Aia am vrut să sugerez şi eu,adică o simulare.Da' se poate face şi trasare dacă vrei frezare canal.Oricum la meseriaşi,dacă n-ai freza verticală. Link spre comentariu
Postări Recomandate