doru3160 Postat Aprilie 26, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2023 Se pare ca PuFlex nu se mai gaseste decat ce a ramas pe stocuri. Am incercat un dede si un leroy. Mai am un dede, dar trebuia sa tai targul in doua si nu merită. Astept sa cuplez drumul si cu alte interese. Intre timp, stie cineva unde se face montaj parbrize, in Iasi, binenteles, ca să incerc sa iau putin smac de la ăia ? O vreme era un atelier peste drum de statia Petrom de la Mitropolie. Nu mai stiu daca funcționează si acum. Sigur mai sunt si alții, dar nu ii stiu. Link spre comentariu
Dxxx Postat Aprilie 26, 2023 Partajează Postat Aprilie 26, 2023 Daca PU(flex) vine de la poliuretan, gasesti multi adezivi pe baza de poliuretan, nu trebuie sa cauti o anumita marca. Cum ai confirmat ca nu este silicon - orice din familia siliconului este de evitat. Poliuretani merg bine pe cauciucuri, deci poti cauta adeziv pe baza de poliuretan. Link spre comentariu
adydep Postat Aprilie 26, 2023 Partajează Postat Aprilie 26, 2023 (editat) Acum 2 ore, doru3160 a spus: Se pare ca PuFlex nu se mai gaseste decat ce a ramas pe stocuri. Am incercat un dede si un leroy. Mai am un dede, dar trebuia sa tai targul in doua si nu merită. Astept sa cuplez drumul si cu alte interese. Intre timp, stie cineva unde se face montaj parbrize, in Iasi, binenteles, ca să incerc sa iau putin smac de la ăia ? O vreme era un atelier peste drum de statia Petrom de la Mitropolie. Nu mai stiu daca funcționează si acum. Sigur mai sunt si alții, dar nu ii stiu. Nu are Dede pe Iași nici pe Primăverii,nici pe Valea Lupului. Văd că nici la mine pe Bacău nu e,că vă luam unul și-l puneam la doamna poștă. Văd însă că e pe E mag https://www.emag.ro/adeziv-etanseizant-poliuretanic-bison-puflex-300ml-negru-300ml-8710439196015/pd/DG38PMMBM/ La Leroy de pe Calea Calea Chișinăului zice că au 14 buc pe stoc : https://www.leroymerlin.ro/produse/adezivi/808/adeziv-si-etansant-bison-pu-flex-de-asamblare-si-montaj-300-ml-negru/100414 Editat Aprilie 26, 2023 de adydep Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 26, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2023 Din dede m-am dus glont in leroy. Sunt relativ apropiate. Ori nu stiu aia ce au la vanzare, ori stau pe un raft prin magazii, ca in magazin am periat rafturile si nu aveau, bașca o fatuca zicea ca nici n-au avut. Mai incerc maine. 1 oră în urmă, Dxxx a spus: Poliuretani merg bine pe cauciucuri, deci poti cauta adeziv pe baza de poliuretan. Cred, dar in dede dupa ce i-am explicat la ce imi trebuie, imi recomanda un adeziv pt pantofi. Trebuie sa mergi in magazin cu lectia invatata, sa stii ce vrei, pt ca tinereii aia nu stiu prea multe (cu indulgenta spus). Adeziv din ala aveam intamplator acasa, miroase a cloroform si nu e bun nici pt ce se lauda ei ca ar fi bun. Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 26, 2023 Partajează Postat Aprilie 26, 2023 Pune in cos si rezerva cu ridicare. Esti apoi anuntat cand comanda este gata de ridicat. Daca au in magazin o sa ai ce ridica, daca nu ... ridica aia din umeri. Link spre comentariu
adydep Postat Aprilie 26, 2023 Partajează Postat Aprilie 26, 2023 (editat) Sau de mers la fătucă,și arătat pe telefon codul de produs. Sigur au în magazin,după ce ia mâine nenea Doru o bucată,apare stoc 13 bucăți.Programul lor e foarte bine pus la punct,angajații sunt cum sunt... Editat Aprilie 26, 2023 de adydep Link spre comentariu
Ovidanie Postat Aprilie 26, 2023 Partajează Postat Aprilie 26, 2023 (editat) Ocazional mai repar camere foto, problema cu acele bucati de "silicon" este des intalnita. Singura varianta care a dat rezultate a fost sa cumpar din nou acel "silicon", poti incerca la "F64" sau intreaba la reprezentanta. Pun ghilimele findca nu cred ca e silicon, este un material plastic sau un cauciuc care reactioneaza la grasimi, in prezenta uleiului se inmoaie si-si mareste dimensiunile. De unde ulei? De pe mana utilizatorului, cine a reparat telecomenzi, stie. Cauciucul original vine cu un fel de banda autoadeziva, lipeste excelent atat pe metal cat si pe plastic. Atentie ca trebuie curatat foarte bine locul unde vine lipit acel cauciuc, eu curatam temeinic cu izopropilic (99.9%, reactiv de analiza) dar nu este suficient. Cum procedez acum: dupa ce unlatur resturile de adeziv care de obicei arata ca o gelatina curat cu neofal, este de cumparat la metalo-chimice. Curatarea a doua o fac cu o solutie pentru inlaturat garnituri, se gaseste spray la magazinele cu piese auto. Binenteles ca solutiile le aplic cu betisoare cu vata, nu dau cu neofalina direct pe aparatul foto. La urma sterg cu izopropilic. Odata am incercat sa curat cumva acel cauciuc, l-am spalat cu detergent de spalat vase apoi un clocot de 5 min in apa cu detergent de vase. S-a curatat cumva, nu mai era uleios, l-am putut lipi cu prenadez. O perioada a tinut. Editat Aprilie 26, 2023 de Ovidanie Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 26, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2023 Acum 3 ore, Ovidanie a spus: Singura varianta care a dat rezultate a fost sa cumpar din nou acel "silicon", poti incerca la "F64" sau intreaba la reprezentanta. Asta e varianta de luxe... Eu voiam sa gasesc o rețetă pt lipit, pt ca nu totdeauna am avut treaba cu acel cauciuc numai la camere. De bagat in fel de fel de smacuri sau in clocoteala, ma feresc, de frica sa nu-si modifice dimensiunile. Ma duc maine in leroy si poate am noroc ca fătuca de azi sa fie libera maine. Link spre comentariu
Усилитель Postat Aprilie 26, 2023 Partajează Postat Aprilie 26, 2023 Tot la adeziv pt parbriz ajungeti.... Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 26, 2023 Partajează Postat Aprilie 26, 2023 (editat) Habar nu am ce fel de smac este asta: As garanta ca doua picaturi care au cam 10mm diametru tin lejer si 4-5kg. Are cred peste 1 an vechime si deja se ingalbeneste dar cand este nou este aproape transparent, insa dupa cum vezi ramane foarte elastic si lipicios si dupa 1 an. Cand este pus proaspat are o priza fenomenala! N-am nici cea mai vaga idee ce fel de lipici/smac este asta, dar poate are altcineva mai multe detalii. Oricum scump sigur nu este! Editat Aprilie 26, 2023 de merck Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 26, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2023 Acum 14 minute, merck a spus: N-am nici cea mai vaga idee ce fel de lipici/smac este asta. Daca nu știi pe ce materiale adera și nici cum poate fi găsit de cumpărat, e degeaba. Asa, cu putere mare de lipire, am folosit și eu Mamut. Un adeziv excelent, care te face sa transpiri când vrei să-l dai jos, dar care la cauciucul asta nu face 2 parale. Acum 36 minute, Усилитель a spus: Tot la adeziv pt parbriz ajungeti.... Chiar dacă găsesc pu flex și rezolv, o sa fac rost și de adeziv parbrize. Imi trebuie o linguriță, nu cantitate mare ca să strâmbe careva din nas. Fie și numai pt comparație. De multa vreme caut rețetă pt lipit tâmpenii din cauciuc pe mânere, ori la camere foto ori la alte scule și acum ca au venit atâtea păreri, cu siguranță voi trage o concluzie, dar ce-i mai important, presimt ca voi găsi solutia. Nu e exclus sa fie mai multe tipuri de cauciuc, și implicit sa trebuiască smacuri diferite. De aia nu ma opresc la primul care da rezultate. Link spre comentariu
norad Postat Aprilie 26, 2023 Partajează Postat Aprilie 26, 2023 M-am uitat la pozele puse de domnul @doru3160 si imi dau si eu cu parerea: materialul negru ar putea fi rasina poliuretanica. Precum cureaua de la ceasurile din plastic negru de la Casio. Un atelier de montaj parbrize este (era acum vreun an) la intrarea in fostul CFS (intre e-gros si statia Metalurgie). Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 26, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2023 Acum 12 ore, norad a spus: @doru3160 Un atelier de montaj parbrize este (era acum vreun an) la intrarea in fostul CFS (intre e-gros si statia Metalurgie). Mulțumesc, e bine de știut. Am mai aflat de unul în Podu de Fier, pe drumul spre Vânători, aproape de intersecția semaforizata. Cel de pe Sf Andrei, vis a vis de Petrom Mitopolie nu mai este. E o mare gaura pt o fundatie de bloc, plina de balarii. Probabil nu au mai obtinut autorizatia de constructie si a ramas asa. E in drumul zilnic spre job si imi era cel mai usor sa ajung. Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 27, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2023 Intre timp am gasit pu flex, la leroy. Nu erau decat cateva ascunse la raft, probabil clientii au bagat in fata alte produse. Unele cam chinuite, lovite, altele fara varf, dar am avut de unde alege unul bun. Nu m-am uitat la etichete, am cautat din priviri produsul. Daca fatuca aia de ieri se întrebuința si venea la raft, poate le gaseam de ieri. Vad ca tubul se poate folosi la pistol daca-l spargi in varf, sau la lopatica, daca il desfaci la fund, ca pe o bere. Tubul e din aluminiu, nu plastic ca la cele cu silicon. Revin dupa ce reusesc sa fac o lipitura. Imi place ce scrie pe tub... Petele proaspete se curata cu alcool. Petele uscate, doar mecanic. Asta inseamna ca are ceva aderență si nu reactioneaza cu diversi solventi. Link spre comentariu
adydep Postat Aprilie 27, 2023 Partajează Postat Aprilie 27, 2023 Părerea mea e să nu-l desfaceți la fund,că ia aer prea mult,și se usucă în timp.Tubul e pentru pistoale cu piston etanș,ca tuburile pentru parbriz,sau unele tuburi cu vaselină. P.S Acum apar 13 pe stoc . Dacă vă trebuie cumva vârfuri,spuneți și vă trimit,că am vreo 60 de bucăți care stau degeaba,pentru că m-am plimbat cu un singur vârf la toate tuburile de silicon când am lipit tavanele,să nu cumva să pierd materialul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum