Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Laptop HP Probook 450 G6 Memorie SSD

radu90

Postări Recomandate

Salutare  tuturor. Am un Laptop HP Probook 450 G6. As dori cateva sfaturi daca se poate. As dori sa stiu cum pot schimba SSD-ul ,care este de 512 GB , sa pun de 1 TB. Daca aceasta schimbare poate afecta ceva? Cum se poate face aceasta? Si unde gasesc detalii despre ce ar putea fi compatibil cu Laptopul meu ?

Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radu90

5

• Усилитель

1

• eos

1

• antonvasileeee

1

Daca este in garantie , apeleaza la service agreat de vanzator .

In caz contrar pierzi garantia .

Detalii despre ce si cum gasesti dupa ce citesti configuratia din specificatiile producatorului .

Link spre comentariu
Acum 13 ore, radu90 a spus:

Astept in continuare sfaturi

Eu as folosi inca un hard extern ,fie clasic ,fie SSD,daca tii totul pe un hard mare ,cand se defecteaza ,pierzi toate datele.

Un SSD de 1TB vine pe la 250 lei,....eventual cumperi unul ,faci schimbul si folosesti cel de 450 ca extern ,montat in carcasa adecvata ,care se gaseste , (carcasa / rack extern ) cam 40 lei.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Schimbu se face simplu il scoti pe cel vechi si il pui pe cel nou.Inainte de treaba asta probabil va mai trebui sa desfaci pe la carcasa niste suruburi.

Pt. asta cauti pe goagal teardown HP Probook 450 G6 ca sa vezi cum se poate ajunge acolo.Acum daca vrei sa pastrezi  intact datele de pe cel vechi pe ssd nou va trebui clona facuta cu softuri dedicate. Acolo se mai complica treaba ca va trebui sa mai ai o interfata de la usb la nvme pt cel nou cand faci clona.

Link spre comentariu

Am cautat modelul laptop-ului pe google si din cate vad foloseste un SSD format M.2 2280 NVMe. 

Doua variante de 1TB ar fi de la Western Digital modelul WDS100T3G0C si de la Samsung MZ-V8V1T0BW, dar mai sunt si altele de la alte firme. Daca vrei si clonare, cred ca ambii producatori ofera program de clonare a vechiului SSD pe cel nou, dar dupa cum spune EOS mai sus, vei avea nevoie si de o carcasa USB pt SSD care te va mai costa cel putin 60 de lei. 

Detalii despre cum sa-l desfaci si inlocuiesti SSD-ul ai in clipul facut tocmai de HP aici 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări