Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sugestie realizare incinte acustice

Postări Recomandate

Nici eu nu l-am ascultat  :rade:,  dar Sesebe are dreptate.

Pe de o parte scrie in pdf ca este destinat pt bas si sisteme 3+ cai,

iar pe de alta parte cf. "regulilor de proiectare" ar trebui folosit la maximum o octava sub break-up.  Deci 1,5 - max 1,7khz.   Cum suna la 1,5-1,7khz ?  ...  slabe sanse sa stie cineva pe forum.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 144
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

GRS-urile au un raport calitate/pret bun , sunt dipolare, pot avea nevoie de o camera in spate, cu material fonobsorbant.

- pt 2522 are fr cca.350hz, masurat cu dats v2, poate functiona de la 2khz cu filtru ord.3, pare a fi o copie a bg neo 3.

- pt 6825 , cam la fel, l-am incercat intre 1-8khz, peste 8khz completat cu un foster e100t10.

Link spre comentariu

Se aude bine , crossover la 2khz/18db, combinat cu un difuzor de 6,5" ,ZZ 10049 de la incintele dm601, bowers&wilkins.Impedanta e plata la tweeter filtrele sunt mai simplu de realizat. Nu l-am "forjat" la puterea nominala. Are nevoie de o camera cu material fonoabsorbant, eventual un polysitch pentru protectie.

Nu cunosc cat de bine asigura firma constanta parametrilor difuzoarelor; cele 2 buc. pe care le am sunt practic identice.

Atentie la impedanta difuzoarelor-firmele le incadreaza in o categorie , sa zicem 4/6/8 ohm, dar ele o au in un domeniu redus; de exemplu zz-ul de 8 ohm (atat e marcat ) are la frecvente joase o impedanta mai mica de 8ohm ,creste , la 2khz are 8 ohm, dupa care urca ....

Link spre comentariu

Fixarea e un pic mai complicata deoarece in urma cu cativa ani era livrat cu o garnitura de cauciuc care cu greu se putea folosi; acum au si o flansa/adaptor care costa si ea ceva, dar prinderea e mai simpla.

Am frezat conturul exterior la o adancime de cca.3mm, decupat cam 67/57mm (zona bombata) ,in mdf de 19mm ; zona decupata a fost acoperita cu un capac din mdf .Interiorul a fost acoperit cu pasla sintetica de 7mm ,lipita cu aracet.

Se prelucreaza suplimentar zona unde sunt bornele si suruburile de prindere ale carcasei; incercati sa folositi garnitura de cauciuc . Fixarea pe cutie am facut-o cu 4 suruburi pt. plastic cu cap torx.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, franzm a spus:

No, ca mi-ati facut pofta. Unde se gaseste de cumparat difuzorul asta, difuzoare Beyma, în general. Preferabil în ioropa de vest.

In Germany costa 88 euro.... Interesant ca la turci 38....

Nu_i rau difuzoru, dar parca mie tot BG20 e mai rentabil... Are cu 2db mai mare SPL, juma de pret. Si mai poti jongla cu frecventa de taiere.... 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări