Shambala Postat Iunie 2, 2023 Partajează Postat Iunie 2, 2023 Nici eu nu l-am ascultat , dar Sesebe are dreptate. Pe de o parte scrie in pdf ca este destinat pt bas si sisteme 3+ cai, iar pe de alta parte cf. "regulilor de proiectare" ar trebui folosit la maximum o octava sub break-up. Deci 1,5 - max 1,7khz. Cum suna la 1,5-1,7khz ? ... slabe sanse sa stie cineva pe forum. Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 2, 2023 Partajează Postat Iunie 2, 2023 Acum 11 ore, sesebe a spus: ... nu am cu ce tweeter sa-l combin asa de jos. https://www.parts-express.com/GRS-PT6825-8-8-Planar-Mid-Tweeter-8-Ohm-272-126?quantity=1 https://www.parts-express.com/GRS-PT6816-8-8-Planar-Slim-Tweeter-8-Ohm-272-128?quantity=1 https://www.parts-express.com/GRS-PT2522-4-3-1-2-Planar-Tweeter-4-Ohm-272-122?quantity=1 Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 2, 2023 Partajează Postat Iunie 2, 2023 Da, ai dreptate, cu un planar mai mare ar merge, dar astea nu-s chiar tweetere și se pretează bine doar la anumite genuri de muzica, nu suna prea bine pe muzica cu dinamica foarte mare. Link spre comentariu
arossiro Postat Iunie 2, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2023 Multumesc @Shambala@sesebe pentru lamuriri. Multumesc @franzmpentru ideea cu planarele, necazul este ca n-am gasit sa le cumpar din tara.Sau nu stiu eu de unde. Link spre comentariu
laur+ Postat Iunie 4, 2023 Partajează Postat Iunie 4, 2023 Ti-am trimis în mp link cu tw planar disponibil la un magazin din tara. Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 4, 2023 Partajează Postat Iunie 4, 2023 Dă-mi și mie link-ul cu planarul. Merci! Link spre comentariu
ex.escu Postat Iunie 4, 2023 Partajează Postat Iunie 4, 2023 GRS-urile au un raport calitate/pret bun , sunt dipolare, pot avea nevoie de o camera in spate, cu material fonobsorbant. - pt 2522 are fr cca.350hz, masurat cu dats v2, poate functiona de la 2khz cu filtru ord.3, pare a fi o copie a bg neo 3. - pt 6825 , cam la fel, l-am incercat intre 1-8khz, peste 8khz completat cu un foster e100t10. Link spre comentariu
arossiro Postat Iunie 5, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2023 @sesebe, aici planarul dat de @laur+https://www.audioclub.ro/tweeter-grs-pt2522-4.Ca si idee, intreb , cum s-ar comporta acesta in combinatie cu Beyma P?In datasheet-ul producatorului nu se da nici Fs-ul , nici zona de crossover . Link spre comentariu
arossiro Postat Iunie 5, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2023 @ex.escumultumesc de informatii,ati folosit acest planar?Cum se aude? Link spre comentariu
ex.escu Postat Iunie 5, 2023 Partajează Postat Iunie 5, 2023 Se aude bine , crossover la 2khz/18db, combinat cu un difuzor de 6,5" ,ZZ 10049 de la incintele dm601, bowers&wilkins.Impedanta e plata la tweeter filtrele sunt mai simplu de realizat. Nu l-am "forjat" la puterea nominala. Are nevoie de o camera cu material fonoabsorbant, eventual un polysitch pentru protectie. Nu cunosc cat de bine asigura firma constanta parametrilor difuzoarelor; cele 2 buc. pe care le am sunt practic identice. Atentie la impedanta difuzoarelor-firmele le incadreaza in o categorie , sa zicem 4/6/8 ohm, dar ele o au in un domeniu redus; de exemplu zz-ul de 8 ohm (atat e marcat ) are la frecvente joase o impedanta mai mica de 8ohm ,creste , la 2khz are 8 ohm, dupa care urca .... Link spre comentariu
arossiro Postat Iunie 5, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2023 @ex.escu, multumesc pentru toate informatiile.Ce material si cam ce grosime de material fonoabsorbant ati folosit dvs? Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 5, 2023 Partajează Postat Iunie 5, 2023 La 01.06.2023 la 20:24, arossiro a spus: 8WOOFER_P-8 Beyma.pdf 162 kB · 17 descărcări No, ca mi-ati facut pofta. Unde se gaseste de cumparat difuzorul asta, difuzoare Beyma, în general. Preferabil în ioropa de vest. Link spre comentariu
ex.escu Postat Iunie 5, 2023 Partajează Postat Iunie 5, 2023 Fixarea e un pic mai complicata deoarece in urma cu cativa ani era livrat cu o garnitura de cauciuc care cu greu se putea folosi; acum au si o flansa/adaptor care costa si ea ceva, dar prinderea e mai simpla. Am frezat conturul exterior la o adancime de cca.3mm, decupat cam 67/57mm (zona bombata) ,in mdf de 19mm ; zona decupata a fost acoperita cu un capac din mdf .Interiorul a fost acoperit cu pasla sintetica de 7mm ,lipita cu aracet. Se prelucreaza suplimentar zona unde sunt bornele si suruburile de prindere ale carcasei; incercati sa folositi garnitura de cauciuc . Fixarea pe cutie am facut-o cu 4 suruburi pt. plastic cu cap torx. Link spre comentariu
Усилитель Postat Iunie 5, 2023 Partajează Postat Iunie 5, 2023 Acum 1 oră, franzm a spus: No, ca mi-ati facut pofta. Unde se gaseste de cumparat difuzorul asta, difuzoare Beyma, în general. Preferabil în ioropa de vest. In Germany costa 88 euro.... Interesant ca la turci 38.... Nu_i rau difuzoru, dar parca mie tot BG20 e mai rentabil... Are cu 2db mai mare SPL, juma de pret. Si mai poti jongla cu frecventa de taiere.... Link spre comentariu
arossiro Postat Iunie 5, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2023 SPL Beyma P 92 dB/W /m;SPL Visaton B20 P 92 dB/W /m.Fs Beyma P 35Hz ;Fs Visaton B20 38Hz.Poate ma lamureste cineva cum se jongleaza cu frecventa sub Fs, ca eu sunt incepator si nu ma pricep,de aia intreb. Multumesc @ex.escupentru informatii,am sa tin cont de ele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum