arossiro Postat Aprilie 28, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2023 @ex.escumultumesc de sugestii, insa Alpair 12P are un SPL cam mic Link spre comentariu
ex.escu Postat Aprilie 28, 2023 Partajează Postat Aprilie 28, 2023 La 92db si 30w , dupa recenzii (serioase) suna bine cu aproape orice amplificator si are un raport calitate/pret bun; intentionam sa-mi fac un set dar am renuntat ,lipsa de spatiu,etc. Nu e chiar de 8 " , cei care au experimentat il considerau la acelai nivel cu fostex-urile echivalente. Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Aprilie 28, 2023 Partajează Postat Aprilie 28, 2023 Acum 19 ore, arossiro a spus: @Mihai Cimpoeru, Ati realizat incinte cu difuzoarele prezentate sau imi dati doar sugestii? Am ascultat mai multe incinte incarcate prin spate (BLH si VTP) si se simtea ca unda din spatele difuzorului strabate mai multa distanta pana la ascultator fata de cea din fata. Cel mai rau am auzit la o intalnire la Vio unde am ascultat doua VTP pe 15 cu coaxiale B&C. Basul e impresionant cantitativ si ca extensie, insa este foarte evident delay-ul (cel putin pentru mine). Link spre comentariu
sonic11 Postat Aprilie 28, 2023 Partajează Postat Aprilie 28, 2023 1 oră în urmă, Mihai Cimpoeru a spus: Am ascultat mai multe incinte incarcate prin spate (BLH si VTP) si se simtea ca unda din spatele difuzorului strabate mai multa distanta pana la ascultator fata de cea din fata. Cel mai rau am auzit la o intalnire la Vio unde am ascultat doua VTP pe 15 cu coaxiale B&C. Basul e impresionant cantitativ si ca extensie, insa este foarte evident delay-ul (cel putin pentru mine). Or ce incinta "vented" are delay, VTP cu 15...unfel de Alice in tara puticilor Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Aprilie 28, 2023 Partajează Postat Aprilie 28, 2023 Basreflexul nu e asa grav precum VTP sau si mai rau BLH. VTP pe 15 erau imense. Link spre comentariu
laur+ Postat Aprilie 28, 2023 Partajează Postat Aprilie 28, 2023 Cel mai bine ar fi ca arossiro sa își facă timp sa asculte cât mai multe modele care se apropie de ceea ce își dorește. Apoi în urma experientei poate hotărî ceea ce ii place. În acest domeniu fiecare proiect e un compromis deoarece driverele potente sunt scumpe. Neavând experienta ii recomand sa încerce un proiect gata făcut. Link spre comentariu
Costa Postat Aprilie 28, 2023 Partajează Postat Aprilie 28, 2023 Dupa ce am gasit pe net Audiophile Hi-Fi Romania – hifiromania (wordpress.com) si am colaborat prin mesaje cu autorul, am mers pe mana lui alegand brandul Visaton . Boxele mele home made 100% nu sunt cele mai bune ,dar pt mine sunt f valoroase. Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 28, 2023 Partajează Postat Aprilie 28, 2023 D-le Costa, este intotdeauna neindicat si chiar periculos sa mergi pe mana altuia. Periculos nu neaparat in sensul vreunei tepe ci a posibilelor nemultumiri ulterioare. Aici Laur+ are perfecta dreptate. Cu adaosul ca trebuie sa si stii sa asculti. Ca paranteza pot sa va spun ca dl. Pascu Adrian si-a tras singur teapa alegand Viasaton BG20 in loc de B200, doar dupa pret - ar fi trebuit sa asculte intai. Diferentele de sunet (timbrale) intre ele sunt mari si justifica pe deplin diferenta de pret. Din pmdv nu se justifica munca, timpul si investitiile in materiale pt incinte cu BG20. Daca ar fi sa aleg un dif de banda larga as incepe de la B200 -> in sus. Poate la inceput te bucuri ca boxele ti-au iesit ieftin, dar dupa un timp te lamuresti ca si sunetul obtinut este tot ieftin... Si iti dai seama ca de fapt ai irosit bani si munca si mult timp. Si o iei de la capat cu alte difuzoare, mult mai scumpe, iar pe cele vechi nu vei obtine nici macar 50% din cat te-au costat. Iar pe cutii... poate 5-10%. Link spre comentariu
Costa Postat Aprilie 28, 2023 Partajează Postat Aprilie 28, 2023 1 hour ago, Shambala said: D-le Costa, este intotdeauna neindicat si chiar periculos sa mergi pe mana altuia. Pt mine a fost singurul ajutor- gasit intamplator pe net- dupa ce "colegii" de pe alt forum nu avut disponibilitatea...cu toate ca as fi cumparat difuzoare de la ei. Mi-a recomandat in primul rand B200 ,apoi BG20 si am avut ocazia sa vad poze cu lucrarile lui profi. Am ales altceva...dupa punga si neincrezator in reusita si in final cand mi-a cerut poze cu "lucrarea mea" a fost total dezamagit. Oricum are respectul meu asa cum respect si aici pe forum pe cei care mi-au dat o mana de ajutor . 1 hour ago, Shambala said: Poate la inceput te bucuri ca boxele ti-au iesit ieftin, dar dupa un timp te lamuresti ca si sunetul obtinut este tot ieftin... Atunci pt primele mele boxe nu-mi parea deloc ieftin,acum aveti dreptate,dupa ce ai si un amplif mai bun parca ar fi nevoie de ceva mai bun. "Norocul" meu este ca nu am avut pana acum ocazia sa ascult ceva wow, mai bine asa ca stau linistit. Link spre comentariu
arossiro Postat Mai 2, 2023 Autor Partajează Postat Mai 2, 2023 @Shambala, @Costa @laur+,Multumesc pentru precizari si sugestii.Vis a vis de articolul prezentat, cel cu BG20, il citisem mai demult,nu mi-a placut combinatia de impedante diferite in aceeasi incinta.Poate a iesit totusi ceva bun, doar cine le-a ascultat poate sa ne spuna.Cat despre auditii, aveti dreptate, insa timpul nu-mi permite deplasari din oras,plus ca nu cunosc pe nimeni cu incinte de calitate, pe care sa le ascult. Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 2, 2023 Partajează Postat Mai 2, 2023 @ arossiro - impedante diferite ale difuzoarelor de pe cai diferite intr-o incinta NU inseamna vreo problema. Impedanta incintei este data de impedanta difuzorului de joase; impedantele difuzoarelor de medii si inalte au o foarte mica influenta. Mai mult deca atat, de foarte multe ori in schemele filtrelor apar rezistente serie (sau paralel) cu difuzoarele de medii si/ sau inalte. Asa ca impedanta vazuta de filtru poate fi diferita de cea a difuzoarelor, situatie luata in calcul la proiectare. Link spre comentariu
laur+ Postat Mai 2, 2023 Partajează Postat Mai 2, 2023 @ arossiro când ai timp mai mult da un telefon,cunosc câțiva oameni care au sisteme bune și care ne pot primi. Dar nu se încadrează multe în cerințele tale adică eficienta ridicata. Din putina experienta incintele harnice au un sunet cam dezechilibrat tonal. Link spre comentariu
arossiro Postat Mai 2, 2023 Autor Partajează Postat Mai 2, 2023 @ShambalaNu am specificat ca e gresita parte cu impedantele, nu ma impac eu cu ea. Sa explic putin de ce am dorit sa-mi realizez propriile incinte.Ca orice om normal, am incercat sa achizitionez ceva decent ca performante.Aici nu dam cu ulei de sarpe sau alte alifii audiofile.Surpriza a fost sa constat ca site-uri audio vand ciurucuri.La alte preturi, alte pretentii.Apoi e plina tara de Englezoaice cu stil, Nemtoaice cu staif,niste coji de incinte la care s-au chimbat supensiile si care au fost remodelate pentru vanzare.N-au nici o treaba cu parametrii la care au fost proiectati sa functioneze.La noi se vinde doar firma.Putinele firme care vand incinte , si alea comerciale , sunt care isi fac singuri difuzoarele, nu sunt multe.KEF, ELAC, JBL, Wharfedale, Klipsch, si aici am dat doar gama comerciala, mult prea scumpe pentru ceea ce ofera.Si maestrul @VTP vine cu experienta si proiectele realizate si le da clanta profitorilor.Cum sa nu-l aplaud la scena deschisa?Experienta mea in realizarea incintelor este 0 , dar nu am apucaturi gresite.Si invatand, noi toti, de la cei care , uneori , se chinuie sa ne explice ce si cum, putem merge inainte...altfel, suntem piata de consum.Si nu uit vorba lui Brancusi..V-am lasat saraci si prosti si v-am gasit si mai prosti, si mai saraci..ASTA nu trebuie sa se mai intample Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 2, 2023 Partajează Postat Mai 2, 2023 Pai este o greseala ca nu te impaci cu difuzoare de impedante diferite intr-o incinta. Mai ales daca vrei sa construiesti incinte. De exemplu, unei incinte cu un difuzor de banda larga de 8 ohmi, fara filtru, i se adauga un supertweeter, Crezi ca are vreo importanta daca acel supertweeter are 4 ohmi sau 8 ohmi sau chiar 16 ohmi ? Singurul lucru important este SPL-ul supertweeterului. Daca este mai mare ca al difuzorului, va trebui limitat cu rezistente - care vor modifica impedanta supertweeterului. Daca este suficient de apropiat, nu se mai pun rezistente, dar chiar nu conteaza daca are 4 sau 8 sau 16 ohmi. Oricum energia pe el este maxim 1/20 din energia pe difuzorul de banda larga, deci influenta sa asupra impedantei incintei va fi nesemnificativa. Ca incepator cu experienta si cunostinte 0 in constructia de incinte acustice, intentiile sunt ambitioase, dar in mod absolut cert vor duce la un esec. Vezi imaginea cu toporul dintr-un topic apropiat SINGURA solutie este sa stai sa citesti la greu, dar nu prostii cu ulei de sarpe ci materiale academice, pt a iti putea forma o baza de cunostinte fundamentale. De ex. cartea din poza Link spre comentariu
arcgotic Postat Mai 4, 2023 Partajează Postat Mai 4, 2023 La 23.04.2023 la 23:28, arossiro a spus: Buna seara, As dori sa realizez o pereche de incinte acustice conduse de un amplificator pe lampi, principalele cerinte ar fi un bas redat de la 30Hz, SPL peste 93,Pmin-30W. V-as ruga sa ma ajutati cu sugestii privind tipul de incinta/difuzoare cu care as putea realiza asa ceva.Eventual ,un proiect realizat de unul dintre colegi , care sa respecte cerintele minime,ar fi un real ajutor. Va multumesc anticipat! Salut! Daca ai loc, as face un Open baffle cu 15 sau 18, si un difuzor de banda larga, de 5 sau 6". Pentru bass as face un H frame, cu un difuzor cu Qts ~0.45 ~0.5, si partea de sus cu difuzorul full range sa fie decuplata fizic de H frame. Crossoverul ar fi gradul 1 sau 2 pentru H frame, si pt FullRange ar trebui testat, cum se 'pupa' mai bine cu basul. Spor la documentat, si sa ne anunti ce a iesit! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum