Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sugestie realizare incinte acustice

arossiro

Postări Recomandate

• Răspunsuri 144
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• arossiro

32

• Shambala

23

• sesebe

12

• Усилитель

11

Top autori în acest subiect

Acum 9 ore, arossiro a spus:

@Shambala, multumesc de precizari, verificand dupa difuzoare , am realizat si eu ca tipul de incinta este BR.

@sonic11, ma cam feresc de bobine pe aluminiu,desi va cred pe cuvant ca sunt ok

@darius_bv, cand aveti timp, le astept si multumesc inca odata

Doar carcasa este de aluminiu, bobina este de cupru, si lucru asta are si avantaje si dezavantaje.

Link spre comentariu
Acum 10 ore, Усилитель a spus:

Eu vanez asa ceva, fara graba... 

Am studiat mult aceste incinte si eram decis sa le iau, pana ce am citit recenzii (multe) scrise de cei care le-au detinut, nu doar le-au ascultat ocazional, sau vazut. Americanii le-au poreclit "Kabuki" si le considera doar cutii cu difuzoare, au un raspuns dezamagitor la joase frecvente. Vechea poveste: difuzoare de bas mari, dar volum incinta mic. Inca ceva, acele multe filtre pentru difuzoare nu fac bine unui lampas. Daca ma gandesc ca America a fost piata principala pentru produsele japoneze in acele timpuri, tin sa dau dreptate acelor recenzii. 

Link spre comentariu

Nu toate. Unele da, altele nu. Este exact ca la vechile amplificatoare Technics cu vu-metre mari cu ace. Unele sunt f bune (si din pacate f scumpe), altele dezamagitoare.  S-au prins ca fata vinde marfa si au pus-o si la cele mai slabe modele; la fel si Onkyo.

Trebuie alese cu grija.

Din pacate mai toate acele incinte (sunt zeci de modele) sunt mult supraevaluate /speculate.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, arossiro a spus:

@sonic11, aveti dreptate, m-am grabit cu cititul parametrilor T/S si n-am fost atent.Aveti incinte realizate cu acest difuzor?

Nu mai stiu exact dimensiunile...ceva de genu 55x30x25 dar puteti incepe drumul cu ISD online sa va faceti o idee. O sa masor exact cand ajung la ele, le am acasa la părinți.

Puteti sa aruncati un ochi si la fratele sp 250tc

Link spre comentariu

Delay-ul pe bass, deși nu neg existenta lui, este o chestie relativa si subiectiva. Multă lume nu o sesizează sau dacă o sesizează (nu neapărat ca un delay) nu este deranjata de el, și se sesizează mai ales la "atac"-ul notelor unde se poate pierde puțin din "precizie". 

Link spre comentariu
Acum 4 ore, Mihai Cimpoeru a spus:

VTP nu recomand pt ca are delay pe bas.

Ati mai pomenit de aceasta in alt topic, referindu-va la incintele VTP cu difuzoare de 12". Domnul Mateescu (il readuc in atentie, pentru ca nu are nimeni din Romania experienta mai relevanta decat dumnealui, cel putin la aceste tipuri de incinte) recomanda difuzoare cu diametrul maxim 8". Din ce am citit pe net, nu am gasit niciun proiect cu difuzoare mai mari de 8", dimpotriva, mai mici.  Ar putea fi o cauza, desi sincer nu-mi dau seama (practic) ce inseamana acest "delay" si cum poate fi evidentiat. Poate ma lamuriti. 

Link spre comentariu

Ar mai fi si alte variante :

1. Cu ps220-8 , vtp sau mltl (proiect singularities ) ; mltl-ul cu ps220 suna bine cu corectie "baffle step" si  reducere a unui varf in domeniul mediilor, l-am realizat acum cativa ani , pretul era mai mic.

2.Cu alpair 12p , proiecte de la producator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări