Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ZOPAN PFL-28A

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Va salut,

Acum 50 minute, piciorang ovidiu a spus:

sigur sunt defecte integratele din prescaler

Ati facut masuratori ca sa fiti atat de sigur? Nu de alta, dar e posibil sa schimbati integrate complicate, greu de gasit, iar defectul sa fie o banala poarta (aveti un 74S00 - NAND Shottky acolo), componenta pasiva sau o sursa de alimentare iesita din specificatie. Riscul de exfoliere la un aparat atat de vechi este foarte mare si puteti genera alte defecte daca nu va convingeti prin masuratori ca intr-adevar o anumita componenta este defecta.

IC301, K500LL21 este un prescaler ECL de provenienta ruseasca. Greu de gasit un echivalent direct. L-am gasit mentionat intr-o revista ceheasca. Probabil ca este un divizor cu 5.

IC302 are echivalentul Motorola MC10231. Contine doua bistabile de tip D de viteza (225MHz). Din schema se pare ca este conectat ca divizor cu 2. Cascada celor doua circuite (IC301, IC302) ar putea forma un divizor cu 10.

Daca intr-adevar placa este irecuperabila, probabil ca intreg modulul se poate inlocui cu un prescaler Motorola MC12080, care opereaza pana la 1.1GHz si are rata de divizare selectabila: 10, 20, 40 sau 80.

Spor!

Editat de cirip
Link spre comentariu

salut, multumesc de raspuns, tensiunule sunt ok +/- 12v, +/-5v, am verificat sn 74s00 cum; am am injectat semnal in pinul wy (pin3 sn74s00) aparatul masoara corect, am injectat semnal in intrarea A (5-200mhz ) iar in baza lui t301 (2n2369) nu am semnal, placa pcb este ok si cred ca in locul ei o sa construiesc un alt prescaler cu ci usor de procurat, multumesc inca odata.

Link spre comentariu

IC301 e triplu amplificator diferential, pe numele lui к500лп216 sau MC10216 . L-am zarit pe Ali.... daca nu te grabesti cu reparatia si ai noroc sa fie ce scrie pe el cred ca merita cei 12lei cu tot cu transport. Mai scump/rapid gasesti pe ebay in UE.

IC302 к500тм231 este dual D flip flop tot ECL similar cu MC10231, tot la fel pe Ali ->mai ieftin ori ceva mai scump pe ebay prin BG sau DE.

Daca vrei sa il modernizezi, atunci ignora-mi mesajul :)

@cirip numaratoare ECL rusesti parca erau in seria kr531ie_ _ 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări