Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ESR condensatori

Postări Recomandate

Ieri am gasit o sursa aruncata pe un santier. Cand am inceput sa masor electroliticii de pe ea majoritatea au ESR cu valori foarte mari. De ex un electrolitic de 1000uF/200v are o valoare ESR de 89 ohmi. Din ce stiu un RSR bun este sub 1ohm. Intrebarea mea unde as gasi electrolitici buni in afara de magazinele de specialitate care nu am cum sa ajung in timp util la ele? Sursa este nefunctionala. Are multe condensatoare cu probleme.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florinel TV

7

• validae

5

• ionutz2013

5

• Marele Savant

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

deci...ca  sa  impacam  si  capra  si  varza , atunci  ia  si  procedeaza  astfel  daca  tot  zici  ca  nu  ai  timp ...

ia  si  comanda-ti  pe  net  condensatori  low-esr , musai  de  firma  si  musai  la  105  Celsius ...

iti  vine  coletul  acasa  ,  platesti  frumos  si  termini  jucarika ...

daca  esti  din  Bucuresti , iti  dau  eu , daca vrei , pe  pm  un  numar  de  tf  al  unui  magazin  din  Bucuresti  care  iti  trimite  acasa  cu  Fan courier  condensatoare low  esr , Panasonic ... nu  chiar  orice  valoare ,  aproape  orice  valoare ...

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu
Acum 1 oră, ionutz2013 a spus:

Ieri am gasit o sursa aruncata pe un santier. Cand am inceput sa masor electroliticii de pe ea majoritatea au ESR cu valori foarte mari. De ex un electrolitic de 1000uF/200v are o valoare ESR de 89 ohmi. Din ce stiu un RSR bun este sub 1ohm. Intrebarea mea unde as gasi electrolitici buni in afara de magazinele de specialitate care nu am cum sa ajung in timp util la ele? Sursa este nefunctionala. Are multe condensatoare cu probleme.

Ce sursa e de are 1000uf la 200v, eu cred ca este o sursa de pc ATX ce folosete 100uf/200v sau 220uf/200v si nu 1000uf/200v :)

Link spre comentariu

Il costa condensatorii de firma mai mult decat face jucaria pe Ox cand e reparata.
Nu exista valoare universala, cauti un DS la modelul de condensator pe care il testezi. Sau daca ai timp intri pe site la un magazin serios, cauti un condensator similar si verifici DS aluia.
Ca idee: 1000u la 200V pot ajunge la 200mohmi. Depinde de model. 10u/50V pot sa fie lejer in domeniul ohmilor, nu a mili ohmilor. Condensatori noi, de firma. Testati in conditii de laborator, nu cu jucarii chinezesti.

Link spre comentariu

Da, la tensiuni de lucru mari, ESR-ul e mai mare decât la tensiuni mici.Eu nu am fost atent și am avut impresia că era vorba de 1000uF la 25V.Trebuie să fie o sursă a naibii de puternică de are 1000uF în primar.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Florinel TV a spus:

Ce sursa e de are 1000uf la 200v, eu cred ca este o sursa de pc ATX ce folosete 100uf/200v sau 220uf/200v si nu 1000uf/200v :)

E un zps-300a nu stiu la ce a fost folosita. Aveam un tabel cu valorile ESR pe capacitati si tensiuni dar l-am pierdut si nu il mai gasesc.

Editat de ionutz2013
Link spre comentariu

E plin netul de tabele, dar atenție că unele sunt aiuristice de tot.

Când nu știi o valoare de referință pentru ESR, testezi un alt condensator asemănător ca și caracteristici dintr-un montaj funcțional.

Respectiv, testezi unii din altă sursă.Oricum, 80 de Ohmi e ceva inacceptabil de departe...

https://ro.mouser.com/ProductDetail/Ault-SL-Power/ZPS-300A?qs=gt1LBUVyoHnrfe3zuRaDSw%3D%3D

Link spre comentariu
1 oră în urmă, ionutz2013 a spus:

E un zps-300a nu stiu la ce a fost folosita. Aveam un tabel cu valorile ESR pe capacitati si tensiuni dar l-am pierdut si nu il mai gasesc.

Am inteles acum , ce ESR-METRU ai ca difera tabelel de la unu la altul

Uite un tabel ok

ESRTable.jpg

Link spre comentariu
Acum 8 minute, Florinel TV a spus:

Am inteles acum , ce ESR-METRU ai ca difera tabelel de la unu la altul

Uite un tabel ok

ESRTable.jpg

Un tester atmega care masoara orice componente inclusiv esr si V loss la electrolitice

Link spre comentariu
1 oră în urmă, ionutz2013 a spus:

Un tester atmega care masoara orice componente inclusiv esr si V loss la electrolitice

Atunci e super-multi-tester, e bun tabelu ce l-am pus

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări